למה לא וספה?

למה לא וספה?

כבר תכננתי לכתוב פה על חבר שלי שקנה וספה והוא מבסוט עד הגג, וכבר תכננתי לשאול פה מה למעשה החסרונות של הכלי הזה חוץ מהנוחות, המתלים, מקום אחסון וכו', וכבר שקלתי לקנות כזה לעצמי.

ואז עשיתי עליו סיבוב. (על הוספה, לא על החבר).

הילוך ראשון, שני, שלישי.. פנייה לפני. עוזב את הגז, הקטנוע מאט. איפה הברקס האחורי?? מחפש אותו עם הרגל, לא מוצא. טוב, ברקס קדמי. נגיעה קלה בברקס קדמי, ואני מרוח על הכביש.

אז אני והקטנוע מרוחים על הכביש, כמה חלקים מהעור שלי וכמה חלקים מהעור של הקטנוע נשארו על הכביש למזכרת.

עכשיו אני יודע למה לא וספה...

קורס רכיבה הוא לא פיתרון לטמטום...

אמנם לא צריך צריך קורס רכיבה בשביל להבין שלא מעבירים להילוך שני לפני שסגורים על המיקום של הבלמים, אבל בכל-זאת כנראה שאלך לקורס רכיבה בקרוב...

אהוד א1

New member
המיקום של הבלמים לא חשוב כש...

אתה לא יודע איך משתמשים בהם ומה הבלם החשוב יותר.(רמז - הקדמי).
הרווחת לקח לחיים במחיר זול.תתחדש.

היי אהוד, נפגעתי...

אני בהחלט יודע שהקדמי חשוב יותר, זה א-ב לדעתי של רכיבה על קטנוע.

ספציפית לגבי וספה נאמר לי ע"י בעל הוספה שבגלל שמרכז הכובד נמצא מאחור, הבלם הקדמי מוציא את הכלי מאיזון. הדבר נשמע לי מוזר, אבל כן הקשבתי לבעל הניסיון. והנה - נתווכחתי לדעת שנגיעה קלה בבלם הקדמי, בנסיעה ישר (עוד לא נכנסתי לסיבוב) גרמה לי להימרח על הכביש.

אני מעריך מאוד את העזרה שלך, אבל אני אודה לך אם זה יבוא בצורה של סיוע נטו ולא בצורה של הטפה.

אהוד א1

New member
זה פורום, לא פינת ליטוף.

שם שישיה של גליל חיטה שהתנפלת על הקדמי ושלו היית בולם ולא מתנפל הכל היה נראה אחרת.
הוספה קצרה ובעלת בלמים חלשים. האחורי שלה, כמו בקטנועים דומים, חלש עד לא מורגש. גם בגלל המבנה, גם בגלל היותו מסוג תוף.
הרווחת לקח בזול.

רובינשטיין, אם הווספה היא מהדגם המקורי

אתה היית די בסדר. זו הווספה שמרחה אותך. תרתי משמע.

פעם, כשהלכתי לעבוד כאיש מכירות בארנב המיתולוגי, הבהרתי חד וחלק שלא משנה כמה כסף יש בעיסקה, אני על וספה לא עולה.

סאן יאנג היה בארץ כבר בסוף שנות ה-80,

ואני לא כ-ז-ה זקן.

xfwind

New member
היה נדמה לי תחילת שנות ה-90

בכל אופן רכבתי קצת על CH לא חדשה (2-5 שנים) ב-1995, כקטנוע חלופי....אז אני מניח שקטנועים של הונדה גם נכנסו בתחילת ה-90.

אהוד א1

New member
כי המשקל עובר קדימה.

בדרך כלל מה שיקרה הוא שלגלגל האחורי תהיה פחות אחיזה בכביש ולכן אפקט הבלימה שלו יהיה קטן יותר מאשר הגלגל הקדמי שאליו עובר כרגע המשקל. זו הסיבה שלרוב תמצא בדו"ג מערכת בלימה עדיפה מלפנים וזולה יותר מאחור.
כתבתי "בדרך כלל" כי יש יוצאים מהכלל (קסטום, קטנועים ארוכים ועוד) וכי בלימה לא לומדים בהתכתבות בפורום.

מאיפה הידע לגבי ציוד המיגון שהיה עלי?

לא זכור לי שרשמתי מה לבשתי.

לצורך העניין, רכבתי עם ממעיל ממוגן, נעליים סגורות וג'ינס. החבלות, למען האמת, נגרמו בגלל החיכוך בין העור שלי לג'ינס. לא נגרם כל נזק לג'ינס באזור שבו נפצעתי.

למעלה