למה כיבוש זה רע?

benny afro

New member
למה כיבוש זה רע?

אוקיי אני יודע שאני לא שייך לפורום הזה, אבל אני חייב לספר לכם על משהו שחשבתי עליו,אז ככה: מי אמר שכיבוש זה רע? אם נסתכל מצד אחד, שמשליטים עליך חוקים ממשל וצבא ומכריחים אותך לחיות תחתם, זה יכול להיות מעצבן עד מאוד,ומה גם שנותנים לך פחות זכויות! אבל בעצם...אם נסתכל אחורה,נראה, איך אמריקה הוקמה? חבורה של אנשים לבנים מאירופה באו לאמריקה, הילידים התנגדו, אז הם ירו בהם הרגו בהם בכמויות, השליטו עליהם טרור,נלחמו בהם בכלים שבחיים אלה לא ראו, והשתלטו על המקום, ובסוף הילידים נרגעו וחיו תחת שליטתם,ותראו מה נהייה שם היום---> המעצמה הגדולה בעולם! והאינדיאנים מרוצים,יש להם את המקום שלהם, הפרנסה שלהם והכול. תסתכלו על אוסטרליה, יבשת בודדה בסוף העולם, בריטים באו ואמרו, אני גיליתי זה שלי! הילידים שוב התנגדו,שוב הבריטים רצחו ירו התעללו כלאו והשמידו את הילידים, הילידים נרגעו ועכשיו חיים איתם בשלום, ועכשיו תסתכלו על אוסטרליה! אחת המדינות שכולם רוצים לברוח אליה, כי יש לה שפע ויש לה רוגע ואין מלחמות,ראש שקט. אם נסתכל על זה ככה, אם הפלסטינאים היו נרגעים וחיים בשקט תחתנו,בלי רצון להשמיד אותנו,שוב ושוב ושוב, והיינו חיים איתם בשיתוף,ישראל הייתה הופכת למעצמה כלכלית מדינית טכנולוגית. אז לסיכום, אנחנו רואים שכיבוש הביא את ארה"ב למה שהיא, את אוסטרליה למה שהיא,והיה מביא אותנו למשהו מדהים,אם לא הייתה ההתנגדות הזאת.

EverMan

New member
שני הבדלים

1.התקופה , היום אנחנו לא חיים בעידן האימפריליזם. 2.אנחנו להבדל מאוסטרליה וארה"ב , לא מתכוונים לתת אזרחות ל3.5 מיליון פלשתינאים שעלולים להפוך לרוב למדינה. לכן ... אין סיכוי שזה יהיה שווה ! אתה מבין ?

benny afro

New member
תחשוב...

שאם לה היה כל הבלאגן הזה, בגלל שהם כל כך עקשנים , היה לנו איפריה כבר עכשיו, אם הם רק היו מוכנים להצטרף למדינה שלנו כבר אז, היינו עכשיו איפריה ענקית ומשגשגת, עם שכנים ערבים, ופלסטינאים שהיו חיים כאן ממש איתנו. בכל מקרה, אז הגענו למסקנה שכיבוש זה לא דבר רע? כל עוד מצייתים לו, כמו כל צורת שלטון? האמת שכיבוש מביא לפיתוח חזק, כי מצטרף אלייך כוח עבודה ענק,ואז נוצר פיתוח כלכלי וכו וכו´ בכל מקרה, הבנתם אותי? ותגידו לי מה דעתכם,א כיבוש זה רע או טוב, ובבקשה לנמק,וגם אחרי שקראתם את הקטע שלי.

כיבוש הוא בהחלט רע.

מה אתה מנסה להגיד? שהיה מותר לירות באינדיאנים? שלנו מותר לרצוח את הפלסטינאים? או אולי שאתה מעדיף מדינת כלל אזרחיה על פני מדינה יהודית? אילו שפתי האופציות שמשתמעות מדבריך. "מצטרף אילך כח עבודה ענק" ואותו כח עבודה רועב ללחם. כיבוש זה רע. איך שלא תסתכל על זה. בייחוד פה.

benny afro

New member
לא....מה שאני אומר...

שאם האינדיאנים היו משתפים פעולה היו מגיעים בכו וכו למצב של ארה"ב כיום, חבל שהם נלחמו בהם,חבל על הדם, אבל מה שאני אומר, שכיבוש כמו באמריקה,זה לאו דבר רע, מה שרע זה שהפלסטינאים לא מוכנים לעזוב את השליטה אלינו,ולתת לנו לטפל בזה. ולמה שתהיה מדינת כלל אזרחיה? פדרציה יכולה להיות גם שתי מדינות שנשלטות על ידי שלטון יחיד, לפי דעתי זה מה שאמור להיות. איזה חלומי אה? רק אם היו עוזבים את המושכות, רק אם...

EverMan

New member
ידידי

אם תתן להם אזרחות הם ירצו להישאר ! אבל אתה לא יכול לתת להם ! לכן , אתה לא יכול להשאירם כאזרחים סוג ב´ ומצפה שהם ישתפו פעולה. לכן זה בלתי אפשרי !

MoOsHoN16

New member
בעיה שילידים הם לא ערבים...

תשאל גם את השאלה איך מדינה עם כל כך הרבה נפט יכולה להישאר נכשלת? כי זה מוח ערבי

benny afro

New member
יפה אמרת מושון.

אבל עדיין אני חושב שאם היה שיתוף פעולה בינינו היינו חתיכת אימפריה כלכלית, מה גם שהיה יותר קל לעשות שלום ודעת העולם עלינו הייתה מעולה! עזבו היינו מלכים!

אני יודעת ...

שגם אני לא שייכת לפורום הזה אבל : א) אני אשמח להצטרף ... ב ) קראתי את ההודעה ואני חייבת לציין ... כיבוש ? שטחים כבושים ? לא ... אלה שטחים מ-ש-ו-ח-ר-ר-י-ם ! הם שלנו בזכות ולא בחסד ! נלחמנו עליהם בדרכים מוסריות ועכשיו הם : ש-ל-נ-ו שלא תבינו לא נכון : אני לגמרי בעד השלום אבל אני חושבת ששלום אמיתי - לא יבוא בדרך הזאת ...

N a V e

New member
ברוכה הבאה...

ונשמח לשמוע איך לדעתך כן יבוא השלום.

EverMan

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ודר"א , אלו כן שטחים כבושים כי לא סיפחנו אותם ... אבל איך יבוא שלום אם לא ככה ? האירי עינינו ...

אמממ...

אחלה קבלת פנים עשיתם לי פה ... אז
בחזרה ל כ-ו-ל-ם !!! דבר שני איך יגיע שלום ... כשאני אבחר לראשות הממשלה יהיה שלום ! אז תזכרו לבחור בי ! טוב עכשיו ברצינות ... כנראה שלא ניסחתי את עצמי כמו שצריך ... אם עם רוצה שטחים תמורת שלום כנראה שזה לא זה כנראה שזה לא יהיה שלום אלא מה שנקרא : "הש מאני" דמי השתקה דבר שיהיה זמני ... מה גם שהם רוצים גם את תל אפיף ירושלים ( כאילו דה !) וכל השאר ...

N a V e

New member
אוקיי...

השאלה היא מה הפיתרון לזה,בהנחה שהם רוצים את כל ישראל.

EverMan

New member
ומה ישראל בזמנו

ביקשה ? בתמורה להפסקת הפיגועים של האצ"ל והלח"י והפסקת התקפתם על אזרחים בריטים ? בדיוק אותו דבר ... שהם ירצו את תל אפיף ירושלים , הם יקבלו ... 1 2 3 4 5 טילים ... זה מה שהם יקבלו. גם הם וגם העולם יודע שיש גבול לכל תעלול , ושכבר יש להם מדינה הם לא יכולים לדרוש שטחים שאינם שלהם בזכות.

למעלה