למה יש צבא בכלל?

I A m i t I

New member
למה יש צבא בכלל?

עדיין לא הבנתי למה לא שולחים את הצבא לשטח ופועלים רק מהאוויר ? כבר בעבר ראו שמתיי שנכנסנו אליהם לשטח הפעולות שלהם וההתקפות על היישובים בארץ הופסקו. נכון שפוחדים על החיילים ולא רוצים שיהיו פגועים אבל כן יש פגועים. הנפגעים מההפגזות על הערים בארץ. כי למה יש את הצבא? עדיף שיפגעו משפחות ואזרחים חסרי אונים בערים בארץ? למה זה בסדר שיפגעו אזרחים אך לא בסדר שיפגע חייל. אני חס וחלילה לא מזלזל בערך החיים של החיילים אבל עדיף להכנס ולהפסיק את הפגיעה בארץ גם עם נפגעים. זה יחסוך ממנו הרוגים רבים ונצא מנצחים. לא צריך לשמור את הצבא בכפפות של משי.

sharonhaimov

New member
יהיו הרבה הרוגים, ואנחנו נוכל לסבך

לסבך את עצמנו עמוק בתוך הבלאגן בלבנון, המדינה רק התאוששה ממלחמת אזרחים ארוכה, אם ניכנס עוד פעם, אנחנו יכולים לדרדר את יחסים בין הדרוזים והנוצרים לבין המוסלמים השיעים בדרום.

האזרחים יכולים לסבול רקטות

אבל לא נוכל לסבול הרג ענק של חיילים חיזבאאלה מחכה שנכנס אליהם מהקרקע הוא מכין לנו הפתעות..

kranves

New member
ידוע שכל דרום לבנון מלאה במטענים,

אבל בשביל מה יש לנו חיל הנדסה?

מבחינת עלות מול תועלת

לא חכם להכנס לשם גם אם יש לנו חיל הנדסה. חיל האוויר מצליח לעמוד במשימה מצויין לבדו. אף אחד לא באמת ציפה שתוך 4-5 ימים יפסק כל ירי הקטיושות לעבר ישראל. אגב, ניסיון השיגור של טיל הזילזאל נעשה מתוך בירות! מה תעזור לנו כניסת כוח קרקעי לדרום לבנון אם הם יכולים להמשיך לשגר מרחוק, כשיש להם קטיושות לטווח של מעל 100 ק"מ?

תלוי מה המשימה שלך

המשימה היא לפרק את חיזבאללה.. חיל האויר לא יצליח לבד לעשות את זה

חיל האוויר יצליח לעשות דברים אחרים

ביניהם הקטנה משמעותית של יכולת השיגור של החיזבאללה [בטווח הקצת יותר ארוך מהטווח המיידי...לא פותרים עניינים כאלה בזבנג וגמרנו]. אבל לדעתי היתרון האמיתי של חיל האוויר הוא בכלל פסיכולוגי. אזרחים שלא ישנים מתוך פחד שכל רגע תיפול עליהם פצצה של חצי טון מפעילים לחץ על השלטון במדינה. מדינה שעומדת חסרת אונים וחשופה לכל גיחה אווירית של צבא האוייב היא מדינה היסטרית. חייבים לנצל את היתרון ההרתעתי של חיל האוויר לצד היתרון המבצעי שלו בחיסול מטרות מרוחקות.

לחיל האויר נגמרות המטרות כבר

הרי למצוא את המשגרים בזמן אמת זה קשה הם הפציצו את הרובע של חיזבאללה והוא הרוס ולא יודעים איפה נסראללה אז רק צריך להפיל את החשמל בלבנון והמטרות נגמרו סופית

אתה באמת חושב

שאתה, או אני, או כל אחד אחר בפורום הזה, יודע בדיוק כמה מטרות נשארו לצה"ל ומהן? לא נראה לי. וכאחד שמכיר קצת יותר מקרוב כמה וכמה יכולות של החיל אני יכול להגיד לך שממש לא נגמרו לנו הכלים.

הכלים לא נגמרו

אבל המקומות שאנחנו עוד יכולים לפגוע בהם מתחילים להגמר.. נתחיל לירות מחדש לאותו מקום ?

שוב,

איך אתה קובע שהמקומות שאנחנו יכולים לפגוע בהם מתחילים להגמר? יש לך מידע מודיעיני שלנו אין? אתה מקורב לדרגי הפיקוד הגבוהים?

אף אחד מהם הוא לא ראש אמ"ן בטעות

נכון? ואני מניח שגם לא מתקרב... קיצר, לאפ'חד מאיתנו אין מידע מוצק ומדוייק. אני מאמין שהמטרות שם לא יגמרו כ"כ מהר, אחרי שנתנו להם 6 שנים להתארגן.

לא נראה לי חכם

ללכת על כניסה קרקעית מאסיבית ללבנון בשלב הזה של המלחמה. נתנו לחיזבאללה 6 שנים להתארגן שם ולפרוש את עצמו, לך תדע כמה שדות מטענים מחכים לחיילים שיכנסו. חיזבאללה מכירים את השטח הזה כמו את כף היד שלהם ואי אפשר ללכת על כניסה קרקעית כזו נגד לוחמי גרילה שחבויים בכל מקום כולל אוכלוסיה אזרחית [ולא שאני פוחד על האזרחים שלהם- לחיילים יהיה הרבה יותר קשה במצב כזה]. לדעתי צריך להמשיך לכתוש אותם מהאוויר כמו שצה"ל עושה בהצלחה יתרה כבר כמה ימים, ורק לאחר שהם יספגו פגיעה אנושה צריך להתחיל בהצנחות ממוקדות של יחידות מיוחדות למבצעים ספציפיים ולא לשם הפגנת נוכחות נרחבת.

מסכים איתך בקשר למשפט הראשון

זו לא שאלה של פחד. אין ספק שבמלחמה דרושים הרבה אומץ ונחישות, אבל אסור לתת לרגשות האלה להגיע לדרגות קיצוניות שכבר מעוורות את הראיה ההגיונית של המצב! לפני שנכנסים, לפני שנלחמים, לפני שמפרקים... צריך לחשוב ולתכנן! מה עושים, איך עושים ואם זה בכלל שווה לעשות או שיש דרך לחימה אחרת. לא מתוך פחד- אלא מתוך רצון לסיים את המבצע עם כמה שיותר הישגים וכמה שפחות הרוגים בצד שלנו. ממש לא מעניין אותי מהצד שלהם. אתה שוב מדבר רק במילים כלליות. קודם זה היה "לכבוש" ועכשיו זה "להלחם". מישהו חייב לספר לך- זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה חושב.

למעלה