למה יש כאלה ?

שוטר 33

New member
למה יש כאלה ?

אתם כמתנדבים פעילים ( כך אני מניח ) חייבים להוקיע מבינכם את אלה שגורמים לתדמית המתנדבים נזק בלתי הפיך , וכוונתי היא " למתחזים " . המתחזים הם אלה שתמיד יהיו להם סירנה או כחול מהבהב ברכב , וכן מרביתם ישתמשו בו גם כשאין ממש צורך , לדוגמה כשפקוק בדרכם לבילוי או כשמישהו מעצבן אותם או מעליב או סתם נראה להם שהם יכולים להתעלל בו , ותמיד יהיה זה האזרח התמים אשר חושש מהמשטרה , הרי כמעט ולא תראו מתנדב בודד מטפל בכרישי הפשע לבדו ברכבו הפרטי ... התופעה של מתנדבים אשר הופכים את רכבם לניידות היא תופעה פסולה מיסודה וגורמת נזק ממשי לתדמית האק"מ ומשטרת ישראל בכלל . כשוטר ותיק אני מבחין בתופעה זו כמתרחבת בצורה מדאיגה ומס' המקרים בהם אני רואה רכבים פרטיים " מתחפשים " לניידות רק הולך וגובר . בשבוע שעבר הבחנתי במ' רכבי שטח נוסעים בפראות בשולי כביש 4 לכיון צפון באזור צומת מסובים , כמובן שהנסיעה הייתה בליווי סירנה וכחול אך המטרה הייתה הקפצה לטובת כוננות שהוכרזה באזור השרון , מדובר היה ביחידת גיפים של תחנה ממחוז מרכז . האם באמת יש טעם לנסוע כך ,? האם באמת רכב שטח מודל 88 חבוט עם סירנה וכחול מהוה את חזות משטרת ישראל ? אני בטוח שיגידו כולם כי אנשים אלו מסייעם למשטרה , אבל מה התועלת לעומת הנזק?

שוטר-איזה נזק לדעתך הם נותנים

אם חס וחלילה הם יוצאים למשא"זורים(רכבים פרטיים+כחול) ויש להם מ"ק או מערכת כריזה לעת הצורך מצב חירום מפעילים אותה- לדעתך זה התחזות? כפי שציינת לדעתי המתנדבים עושים את העבודה מכל הלב אני מכיר אצלי אחד בתחנה מתתנדב עושה ימים הלילות ראש יח"מ חבר ממש טוב שלי שקיבל דרגה כמו של המת"ח שלנו- וזה בהתנדבות- כאלו אנשים אני אוהב- שיש משהו חריג הם נותנים את הנשמה שלהם. אני אתן לך דוגמה- שהיה פיגוע שני בראשל"צ- יצאתי מהבית שלי עם אופניים נסעתי כמו מטורף הייתי עם ציוד עלי הכל על מנת להגיע לזירה-ולסייע חתחתי רמזורים אדומים הכל את האמת לא חשבתי על עצמי אותו רגע רק להגיע ועזור לאנשיםוולהציל כמה שיותר הרבה. כאזרח שמתנדב למשא"ז כבר כמה שנים טובות אני אוהב את הדבר הזה אני יממשיך לתת שם מכל הלב והחברים שלי כמו משפחה שניה שלי. אני לא מאחל לאף אחד מה שעברתי שחברים שלי היו לצידי כל הזמן גם בדברים הכואבים שלי תמכו בי עזרו לי אני ומפקד שלי כמו אחים אחד עוזר לשני - והכל. שוטר יקר- אין לי מושג על מה אתה כועס אני מבין את אותם מתנדבים שפעלו- הם היו צרכים להגיע לאירוע כל שהו הם נסעו איך שהם נסעו- אבל.. הם לא היו צרכים להסתכן ככה זה לא עובד ככה לדעתי. אני מאחל לך המון הצלחה כשוטר ושמור על עצמך ממני רועי גבאי

Lt ResheF 55

New member
הוא כועס, ובצדק.

זאת התחזות ועוד איך, כל עוד אף אחד לא ביקש מהם לצאת בבהלה עם הרכב הפרטי שלהם עם סירנות מ"ק ומהבהבים הם לא צריכים לעשות את זה, מה גם שלמתנדב לא אמור להיות מ"ק וסירנות, התקנת כזה ציוד ברכב היא לא חוקית ברגע שהפעלת אותו! ההאזרחים היחידים שמותר להם לנסוע עם מהבהבים וכו' אלה מתנדבים מד"א הכוננים במקרה ויש משהו. אתה נתת דוגמא ובדוגמא שלך הראת בדיוק למה הוא מתלונן ציטוט מההודעה שלך: "חתחתי רמזורים אדומים הכל את האמת לא חשבתי על עצמי אותו רגע" אסור לך לעשות את זה, אתה סה"כ מתנדב, לא יותר מזה, ואומנם חתכת רמזורים עם אופניים אבל המשטרה לא יכולה ולא אמורה לקחת עלייך אחריות, אף אחד לא ביקש ממך להגיע ועוד מתנדבי קלאסי בכלל לא יכולים להיכנס לזירת פיגוע אלא מקסימום לשמור בגבולות הביטחון ככה ש"לחתוך" אדומים ולא לחשוב על עצמך זה חוסר אחריות כי במקרה שתיפגע המשטרה לא אמורה לקחת עלייך אחריות! אתה עשית את זה על דעת עצמך וסתם יווצר מצב לא נעים בגלל זה הוא מעוצבן, למשטרה יש שוטרים שיעשו את העבודה, הם מקבלים כסף הם באו לעשות את זה ומתפקידם לסכן את חייהם לפעמים, זה לא התפקיד של מתנדב שקנה אור כחול מהבהב ב150 שקל וחושב שעכשיו האוטו שלו זה מתנ"א, בזמנו גם אני חשבתי לשים אדום מהבהב באוטו שלי, קרה לי כבר הרבה שהזעיקו אותי מהבית לסיוע בשריפה, ואנחנו בכיבוי עם כוח אדם מאוד מצומצם אז קורה והרבה שמזעיקים אותנו לאירועים גדולים רק לפני כמה ימים הייתה שריפת דירה במודיעין, במצב כזה אני לוקח את האוטו אוסף עוד כמה מתנדבים בלי רישיון ונוסעים לשמה אבל מילא לשים מהבהב אדום שאם אתה בדרך פתוחה אז שאנשים יזוזו מבלי שתיתקע אחריהם חצי שעה אבל לטוס בשוליים ולעבור באדומים? בשום פנים ואופן לא, אני לא רוצה לסכן את החיים שלי ואת חיי המתנדבים האחרים. בשביל זה יש את האנשים שמקבלים על זה כסף. אני רוצה להיכנס לרחוב חסום שיש בו שריפת בניין ולא נותנים לאזרחים להיכנס? אני לא צריך מהבהב אדום אני פשוט מציג להם תעודה בכניסה ובנתיים זה עבד טוב מאוד... לשים מהבהב זה סתם דאווין... הדבר היחיד שיש זה מכשיר קשר, אם השריפה באזור שאני לא מכיר, למשל לוד או רמלה או כדי ליצור קשר אם הצוות במידה ויש ביטול.

שוטר 33

New member
תגובה למגיבים .

שוטר 82 חזר , אין לך מושג כלל על מה מדובר . לדעתי אתה אחד מאלה שכל כך משועמים שעצם נוכחותך ופעילותך , מפריעים לעבודת המשטרה . ישנם אלפי מתנדבים טובים ואפילו טובים מאוד ,אך לצערי רבים המתנדבים הפחות טובים ולכן תדמית המשמר האזרחי נמוכה כל כך . למיטב ידיעתי לא היה בך ממש צורך בפיגוע בראשון לציון ונסיעתך המטורפת על גבי אופניים למקום האירוע כלל לא סייעה ואפילו גרמה לשוטרים ולמתנדבים אשר היו במשמרתם עוד כאב ראש של נודניק להעיף מהמקום . אין צורך במתנדבים שיבואו על דעת עצמם למקום פיגוע , יש מספיק כוחות . החכמה היא לעבוד בזמן שאין פיגוע ולנסות למנוע את פיגוע הבא בשקט ובחכמה עם עבודה מקצועית וחיוית אמיתית ולא כמו חלק מהמתנדבים אשר כל שהם עושים זה להאזין בקשר ולהזדנב על אירועים חריגים של אחרים .

Lt ResheF 55

New member
אולי תחשוב בהיגיון?

במקום להגיד "כמה שוטרים אוהבים מתנדבים" תבין הוא שוטר, הוא לא בטוח אוהב אותך והוא לא חייב לאהוב אותך ואני מבין אותו טוב מאוד, אתה לא חבר שלו אתה לא אח שלו, אתה סה"כ מתנדב... הוא הסביר לך בצורה נכונה למה לא צריך מתנדבים במקרה כזה והוא צודק טוב מאוד, מתנדב קלאסי (לגבי אחרים אני פשוט לא יודע) לא יכול להועיל בשום דבר בפיגוע ויכול אך ורק לפגוע בעצמו וכמו שהוא אמר, סתם יהווה נודניק לשוטר שצריך לפנות אנשים. אין לך שום תועלת ושום צורך בפיגוע למשטרה יש את הכוחות שלה במקרה הצורך. להתמכר למשהו זה דבר רע, גם עם זה למשטרה... אני מתנדב כיבוי, נכון אני מת על זה אני לא ישקר לך, אבל בין לאהוב את העבודה ולעזור מתי שצריך אותך לבין לדחוף את הראש לכל מקום ולמלא את האוטו בצאקלקות יש הבדל קטן מאוד שצריך לשים לב אליו. יש הרבה מתנדבים שמגזימים, אני רואה אנשים שמים על אופניים סירנות (!!!) בשביל מה?! שמכוניות יזוזו בפני אופניים? נו באמת, זה רק היה מצחיק את הנהגים... אנשים קונים ערכה אישית שיושבת להם בבית לניקוי קארבין, שמים באוטו צאקלקה כחולה למרות שבחיים הם לא הפעילו אותה זה פשוט יושב כדי שידעו שהם מתנדבים. תעשו טובה

רועי ב

New member
ואם ראש משמרת מבקש

ממני ל"הזדנב" אחריו לאירוע חריג זה כן בסדר?

Lt ResheF 55

New member
אם ראש המשמרת ביקש ממך "להזדנב"

אז הוא לא אמור להיות ראש משמרת!!!! ראש משמרת בחיים לא יבקש לסכן את חייו של המתנדב כדי ש"יזדנב" אחריו! יש לו את השוטרים שלו! מקסימום הוא יגיד לך תגיע אחריו! לא תעבור אדומים ותעלה את המהירות כדי להיצמד אליו!

Lt ResheF 55

New member
צודק ואגב...

חבל שהמשטרה לא נלחמת בתופעה... היא אפילו מעודדת אותה! שמעתי כמה וכמה פעמים שוטרים ואפילו מב"סים אומרים למתנדבים, בסדר שימו לכם כחול ברכב ואפילו המליצו על מקום לקנות בזול. עצוב מאוד ועוד שהמתנדבים יוצאים בזה עם הרגשה של בסדר וחושבים שהם תורמים ככה, להיפך הם רק גורמים נזק, לתדמית של המשטרה ולעצמם, מתנדב שיעבור בשוליים מסכן את עצמו, סטייה אחת והוא נכנס בשורה של רכבים עומדים או בגדר הבטחון ומאבד את חייו ואולי אף של אחרים... מה תהיה הכותרת? "מתנדב נשלח מטעם המשטרה למשימה אובדנית"? המתנדבים לא צריכים לעשות את זה אין להם סמכות לעשות את זה והם מסכנים את חייהם ואחרים. אגב לגבי המשפט האחרון... חזות המשטרה לא כזאת מרשימה גם ככה...

מרכזון

New member
זו דעתי...

1. המשטרה זקוקה למתנדבים. זו עובדה שנדמה לי שאין עליה עוררין. המתנדבים, כמו גם השוטרים, רובם חברה טובים ורציניים שתורמים מזמנם לטובת הציבור. אלא שהמתנדבים עושים זאת ללא שכר ומתוך אמונה אמיתית של שליחות. 2. אתה כשוטר לא יודע באמת באם אותם קבוצת 4X4 עם סירנות הוזנקו או שזה היה ככה סתם, על דעת עצמם. לספר לך כמה פעמים ראיתי שוטר (גם קצינים) מגיעים ל"פקק" תנועה, מוציאים "צ'אקאלאקה", ועוקפים את כולם?? לא בגלל שהם בתפקיד, אלא בגלל שהם "מיוחסים". יש להם מדים ורכב לבן עם מהבהב כחול, והכל מותר. תאמר לי: לא כולם עושים את זה!! נכון. לא כולם. אבל כמה כן?? 3. אצלנו בתחנה הקימו יחידת מתנדבים עם 4X4 ועם כל הציוד המתאים. הם מוקפצים לחיפושי נעדרים, למקרה פח"ע ועוד. כשהם דוהרים בכבישים, אתה, אדוני השוטר, אינך יודע שהם הוקפצו לאירוע. אינך יודע שהם עזבו באמצע עבודתם, עזבו משפחתם, ויצאו לעזור לך ולחברך. אתם משולמים עבור זמנכם. הם לא. 4. בני הבכור מתנדב ביחידת רוכבי אופניים שהוקמה רק לאחרונה. המב"ס רשאי להקפיץ אותו (מתוך הסכמה של הבן) בכל עת ולכל אירוע. לסיכום: נכון, יש מתחזים, יש בין המתנדבים כמה תפוחים רקובים. גם אצלכם במשטרה יש כאלה. אני יכול לספר לך סיפורים מסמרי שיער על מעללי חברך השוטרים. אל תמהר לשפוט על פי ראות עיניך. יש אולי פרטים ועובדות שאינך יודע, ומפקדיך כן יודעים. עובדה שהמתנדבים נמצאים היום בכל מחלקות משטרת ישראל. אני לא אספר לך כמה פעמים צלצל הטלפון אצלי בבית, באמצע הלילה, ונדרשתי להגיע לנתב"ג לתרגם בשרות משטרת הגבולות. אני התנדבתי מיוזמתי, מכיוון שאני דובר 7 שפות. זה עוזר למשטרה, ואני מרגיש שאני תורם למדינה שלי!!

Lt ResheF 55

New member
בצורה הזאת אתה לא תורם לאף אחד

בזה שאתה בתור אך ורק מתנדב ממהר למקום האירוע גם במקרה שהזניקו אותך אתה מסכן את חייך וחיי אחרים בכך שאתה נוסע בצורה לא נכונה, אתה בתור מתנדב נסעת עם סירנה אתה מסכן חייך ואחרים, בין אם זה בשוליים, עברת באדום, לא עצרת בעצור וכו' אתה סה"כ מתנדב, לא שוטר ולא מקבל שכר! אין עלייך ביטוח למקרה כזה ואף אחד לא ייקח עלייך אחריות, אתה תצטרך לשלם את הדין! אתם לא מבינים את זה והולכים עם ראש קטן, גם אצלנו יש כאלה מתנדבים אבל אני לא רואה שום היגיון בלשים סירנו ברכב, הנה, עכשיו קיבלתי הודעה על תאונה במודיעין אבל אני לא אצא כי אין לי אפשרות, אבל גם אם כן אני בטוח שהצוותים יצליחו להסתדר אם אני לא כלכך ימהר מאשר שאני ימהר ואח"כ יקבלו בגללי עוד הודעה על תאונה. אין לך מה להשוות בין שוטר למתנדב, הוא שוטר, אתה מתנדב, נקודה. נכון הוא לא יודע אבל אין שום טעם ושום מצב שבו מתנדבים צריכים לסכן את חייהם, גם פה (יערות בן שמן) יש יחידת סיור של הג'יפים ודווקא יצא לי לעבוד איתם בתרגילים של שריפות יער, פעם אחת אפילו הם יעני פינו אותי, דימינו שריפת יער כבאי נפצע (במקרה זה אני הייתי כפצוע) ואין עבירות לאמבולנס, בא ג'יפ של יחידת הג'יפים ופינה אותי, החבר'ה האלה הם כלים ויש להם המון המון מה לעזור ולתרום אבל שוב הם מתנדבים ולא אני ולא אף אחד צריכים שאחד כזה יתהפך וחס וחלילה ייפגע, בשביל זה יש שוטרים אמיתיים שהם עובדים יש עליהם ביטוח והמשטרה מכסה על זה. מתנדב נוסע בשוליים הוא עובר מהירות ומצלמה קלטה אותו יכול לנדנד למשטרה עד מחר, היא לא תבטל לו את הדו"ח ובצדק, אומנם המפקד קרא לו לעזרה אבל הוא לא אמר "תקשיב יש שוד ב*** סע באדומים סע על 140 וצ]צף על החוקים. חוץ מזה זה לא רק לגבי הנהגים שבאמת תורמים. אני רואה מתנדבים משא"ז בקלאסי ששמים ברכב שליהם מהבהב כחול מאחורה וליד זה שלט נהג חדש, בושה שזה ככה וצריך לאסור את זה בחוק!

מרכזון

New member
גיבובי שטויות...

ואני מייחס את זה לגילך הצעיר. מתנדב שיוצא לפעילות, נרשם ביומן. רישום זה נעשה לצורך הכיסוי הביטוחי. מתנדב שמוקפץ לאירוע, מוקפץ לאחר לא מעט קורסים שעבר. לפעמים הוא יודע ומכיר הרבה יותר מהשוטר שעבר שלושה חודשים קורס שוטרים. אני מכיר את קורס השוטרים מצויין. אתה יוצא ממנו כשלמדת מעט על כל דבר. (בשנות ה-70 הקורס נמשך שישה חודשים, וגם זה לא היה מספיק). לפני שאתה כותב על נושא כלשהו, לך תלמד אותו כמו שצריך. אל תדבר שטויות על דברים שאין לך מושג בהם!!

Lt ResheF 55

New member
לך אתה תלמד

גם במד"א שעוד להם יש שלט ענק של כונן מורשה על האוטו, אם הם חצו צומת עם הם חצו צומת באדום או עברו עבירה קטנה כלשהי ומצלמה צילמה אותם או גרמו חסו חלילה נזק האחריות מוטלת אך ורק עליהם! מד"א לא תהיה מאחוריהם! וכך גם במשטרה, אם אתה חושב שתופצה או שיהיה לך גב אתה כנראה צריך להכיר את הפרצוף האמיתי ולא כמו ילד בן 6 לראות משטרה כזה גוף גדול שיעמוד מאחורייך, יש להם שוטרים הם מקבלים שכר על עבודתם. תבין את המסר אתה אך ורק מתנדב ולא יותר מזה כמו שאמרתי גם לי יש את האפשרות לשים צקאלקה ברכב ואני לא שם לא בגלל שזה לא חוקי או משהו אלא בגלל שאין טעם ואני יוכל רק לגרום נזק! מה גם שצאקלאקה עם שלט נהג חדש לא הכי מחמיא לשירותי החירום.

שוטר 33 צודק

אבל חלקית. ישנם הרבה אנשים שחושבים שאם הם ישימו ברכבם פנס כחול וסט זוהר או כל ציוד משטרתי אחר לא ירשמו להם דו"חות כי יחשבו שהם שוטרים. נתקלתי בכמה כאלה. לגבי מתנדבים שעושים את זה ישנה אפשרות להפעיל רכב אזרחי במסגרת המשא"ז וישנם כאלה שעובדים כך לפי הספר. ישנם גם הסוג השני שנקרא להם בעדינות ",הנסחפים" ישנם שוטרים ומתנדבים שמשתמשים ברכבם כניידת לכל דבר בחלק מהמקרים יכולה להיות לכך הצדקה אבל ברב המקרים אין. ראיתי בעבר מתנדב שבא עם רכבו הפרטי שם פנס כחול ונכנס לתערוכה שכרוכה בתשלום עם רכבו ומשפחתו ,הוא גם לבש מדים והחזיק מכשיר קשר משנת העלייה בידו בזמן שהגיע שלער הבידוק. המאבטחים הכניסו אותו כי סברו שמדובר ברכב משטרתי בתפקיד. ניגשתי אליו וביקשתי ממנו שייתא וישלם כמו כולם הוא סרב. לאור ההתנהגות שלו הודעתי לו שהוא מעוכב לקחתי אותו לתחנה ונפתח לו תיק של התחזות לשוטר וקבלת דבר במרמה. אז תחשבו טוב ואפילו פעם שניה אם כדאי לכם לנסוע עם פנס כחול על או בתוך הרכב שלא אושר לכך.

Lt ResheF 55

New member
../images/Emo45.gif

הלוואי וכולם יקפידו כמוך ויפסיקו את הפעירות שיש למתנדבים מסויימים

חבר'ה נכון שוטר33 צודק

גם אבא שלי אמר פה הוא ראה על מה מדובר והוא הצדיק אותו מאוד זה נוגד לחוקים אבל תקחו בחשבון את החבר'ה של כיתות הכוננות מה הם יעשו לדעתי צריך להפעיל שיקול דעת בדברים כאלו לעבוד בתבונה

תסתכל שוב על השרשור מהתחלה.. ותבין!

אין לי כח לפרט ואין לי כח להתווכח כאן עם אנשים שלא מבינים כלום ולא שווים את המאמץ שלי.

למעלה