למה ישלם גבר בעד אשה בבית קפה?

בגלל זה מה שגרין ממבה הציעה הוא אופטימלי

אם יש חיבור וזה מתפרש כמחווה אז אפשר לקבל, אם אין חיבור או המשך להתעקש לשלם על עצמך.

aaa123

Member
אין הצדקה לכינוי "חארות"

מותר לך לפסול גבר מסיבות שונות ואפילו בלי נימוק אבל לא נראה לי לגיטימי להצמיד את הכינוי חארות לבני אדם בכלל(ואם כבר מצמידים להם כינוי כזה אז לפחות שזה יהיה בגלל מעשה אלים כלשהו שלהם ו"ג'נטלמן" הוא לא אדם אלים).

דווקא יש הצדקה

אלימות אגב גם יכולה להיות מילולית
אדם אשר משתמש באלימות מילולית הוא חרא
המושג ג'נטלמן בכוונה נכתב במרחאות.
כאשר אדם משתמש בבן אדם לסיפוק צרכיו הוא חרא
נכון זה לא יפה לקרוא כך לאנשים אבל יש גברים שהרוויחו את זה
ביושר.
ואגב אם נזרום אם ההגדרה השובינסטית לגבר .גבר הוא אחד שמפרנס את משפחתו .אני מגדירה גבר כאדם עצמאי שעובד גם האישה עובדת ."גבר" שהוא אינו עצמאי והכוונה לעצמאות נפשית ריגשית. הוא אינו גבר הוא בטח שכבר לא ילד לא ברור מה זה .
אגב אני מתנגדת להגדרה שגבר מפרנס את משפחתו אני מאמינה בשוויון הגבר והאישה עובדים .

aaa123

Member
אני בכל מקרה לא מכנה אנשים בתואר חרא

גם אם הם משתמשים באלימות מילולית,וגם אם יקראו לי בכינוי חרא.
אני לא מתכוון לרדת לרמה שלהם.
&nbsp

Berethor

New member
זה שגבר משלם על אישה שהוא בקושי מכיר זאת אחת הבעיות עם המנהג

לא שאני חושב שגבר חייב לשלם אפילו על בת זוג, אבל לשלם על אישה זרה זה הרבה יותר בעייתי, בעייתי עבור הגבר שמבזבז כסף על אישה שאולי הוא לא יראה יותר, ובעייתי עבור האישה, שעלולה להרגיש חייבת לגבר שהיא בקושי מכירה, וכך בדיעבד להיות עם הגבר בגלל כסף, ולא בגלל מאפיינים שלו. מנהג שגבר ישלם מהאישה בא במקור מהתקופה שגברים היו קונים את האישה, והתקופה שלנשים לא היה כסף משל עצמן והיו תלויות לחלוטין בגבר מבחינה כלכלית, כמעט כמו שילדים תלויים בהורים שלהם בגיל צעיר, ואם גבר משלם רק כי הוא "חייב", זה מעיד יותר לכניעה למוסכמות מאשר על נדיבות, בנוסף כאשר הגבר משלם רק בהתחלה, אז מדובר גם ברושם ראשוני שקרי.

למעלה