למה ישלם גבר בעד אשה בבית קפה?

למה ישלם גבר בעד אשה בבית קפה?

כיום, רק הקמצנים והעלובים שבין הבחורים מתלוננים על כך שמצופה מהם לשלם עבור בחורה עמה נפגשו בבית קפה.
בימים האחרונים נפגשתי בבית קפה עם גבר שעמו אני עומדת זה שבועות בקשר אינטרנטי וטלפוני. הוא שילם. עכשיו, אני לא מרגישה טוב מזה.
למה עליהם לשלם בעד אשה שעמה לא נוצר קשר של ממש, אשה שאולי לא יראו יותר?
מה זו הנורמה הזו? היא מיותרת.
אולי, אני ממשיכה וחושבת, יציע בחור לשלם בדייט שני. כן, השני. לאחר שהסכימו לשוב ולהפגש. עכשיו, אם הוא רוצה להראות לה התחלה של אכפתיות, אם הוא רוצה לתת לה מתנה קטנה, תשלום מצדו עבור קפה וסנדוויץ' הוא נחמד.

catchet

New member
גם אני לא חושבת שיש בעיה עם גבר שמשלם

זה נחשב מחווה של חיזור. כמובן אם את מסתכלת לעומק את יכולה לראות כאן דפוס המעיד על פערים כלכליים מובנים בחברה, לפיהם הגבר הוא בעל הממון, לכן ראוי שהוא ישלם. כנגד זה אפשר להתקומם בטענה שלא צריכים להיות פערים כלכליים כאלו בחברה, אבל עובדה היא שיש. עכשיו אם תמחאי כנגד הסדר הזה באמצעות סירוב שישלמו עליך, האם בשל כך הסדר ישתנה?

GreenMamba

New member
איך צריך להתנהג בעניין (לדעתי)

שאם את נפגשת עם מישהו וברור לך לחלוטין שזה לא זה- תתעקשי לשלם (עד גבול מסויים, לא לריב בשביל זה)
אם הבחור מוצא חן בעינייך, כשמגיע החשבון הוציאי את הארנק מתוך כוונה אמיתית לשלם. אם הבחור מטעמי נימוס/אבירות/ככה מקובל/לא נעים לו מתעקש לשלם- הודי לו על הנדיבות, אך הבהירי (בצורה נעימה) שזה תקף רק לפגישה הזו.
גם מהסיבה הזו, יש לדאוג שפגישות כאלו יתקיימו במקומות סבירים אך לא יקרים, ושההוצאה שהבחור יצטרך לשלם לא תעלה בהרבה על כוס קפה ועוגית.

catchet

New member
הוא שילם כנראה כי ככה מקובל

אין לך מה להרגיש רע לגבי זה. להבא (בהנחה שתצאו לדייט השני...) תחשבי אם את מוכנה לקבל ממנו את ה"מתנה" הזו, לפני שהוא משלם. אם לא, תתעקשי לשלם את חלקך

לא הבנת בכלל את ההודעה שלי.

הלא כתבתי שאם נוצר קשר טוב בין שניהם, ויש דייט שני, והגבר רוצה אז כבר להביע את חיבתו המתעוררת לאשה ולתת לה מתנה, אז דווקא נחמד שהוא ישלם. (אם האשה נעתרת לקבל את המתנה).
אגב, במקרה שלו, אני אמרתי שאשלם, והוא אמר, "תרשי לי", ואני אז אמרתי שהוא ג'נטלמן, וזה מה שעשה לו את התשלום לקל ונעים, נתן לו הרגשה טובה.

catchet

New member
אני לא רואה הבדל גדול

הרי יכול מאוד להיות שתתעורר אצלו חיבה עזה לאישה כבר בדייט הראשון, לא?

Berethor

New member
פנתרית סיפרה שהיא כבר כמה שבועות בקשר אינטרנטי וטלפוני איתו

לכן לא מדובר כאן "בדייט" עם זר מוחלט, משום שסביר להניח שהם הכירו זה את זו, לא מעט מרחוק, בהנחה שהם דיברו גם על נושאים חשובים יחסית, ולא הסתירו מידע חשוב. אומנם בסופו של דבר המבחן האמיתי הוא באיך מסתדרים גם מקרוב, אבל לא מדובר כאן בפגישה עם אדם שהוא זר לחלוטין.

supersonic777

New member
סה"כ כוס קפה ועוגה.בהנחה שזו לא ארוחת שחיתות בדייט הראשון

כי בחברה של היום זה נחשב שאם הגבר משלם אז הוא מכבד את האישה

גם אני תהיתי מדוע זה ?? ואין ברירה
גם כי ככה זה נהוג.

גם גבר שלא משלם בדייט הראשון יחשב לקמצן

אבל מניסיון זה שהם משלמים בדייט הראשון.שני .שלישי לא
אומר שהם לא חארות .זה לא אומר כלום
גבר גן יכול לשלם גם מעבר ולהיות "ג'נטלמן" והוא עדיין חרט

קונה יחס בכסף.....

אבל אני חשבתי לי: היום אשה יכולה בהחלט לקנות לעצמה את הקפה והעוגה או הקפה והסנדוויץ', למה בעצם מקובל שהגבר בדייט חייב לשלם עבורה?
את אומרת שזה סימן לכבוד. האם הוצאת כסף זה באמת סימן לכבוד? אני יכולה להבין, כמו שכתבתי, שהוצאת כסף מסוימת בדייט שני, שלישי, כשהבחור רוצה להראות את האיכפתיות שלו כלפיה, רוצה באמת לתת לה משהו, זה נראה לי נכון. לתת מתנה כי אכפת לך ממישהו. לא כי זו הנורמה, זה מחייב, ואתה עושה זאת במידה מסוימת כרובוט. מקיים את הנהוג.

המנהג הזה גם מונע מהאשה הרגשת רווחה של אדם בוגר ועצמאי.

תמיד משלמים בעדה..... מה היא, עדיין קטינה? לגבר יש כוח עליה כמו שלמבוגר יש כוח על קטין?

את באמת לא יודעת למה הם משלמים?

מי שמשלם מצפה לתמורה בסוף הדייט, ואני תופסת ממך אישה חכמה, את יודעת למה הוא מצפה.

כן אבל מקובל וידוע שדייט ראשון הוא דייט ראשון ודבר לא יקרה

בו, הזכר משלם כי הנורמה היא שהוא המשלם, בין אם שני הנפגשים מצאו חן אחד בעיני השני בין אם לאו.

תראי, לא אכפת לי מה הוא חושב ומה הוא רוצה

ואני מניחה שאם בחור לא מוצא חן בעיני בחורה (או גבר בעיני אשה) , הרי, אם הוא רומז רמזים מיניים היא מרגישה זאת כהטרדה מינית. היא תקום ותלך. אם היא בעקרון נמשכת למין השני , והבחור המסוים הזה הוא יפה, ומוצא מאד חן בעיניה ,והיא רוצה לבטא ולתרגל את מיניותה בפעם הזאת, שיהיה לה בהחלט לבריאות, ומה חשוב אם שילם על הקפה שלה או לא.

Berethor

New member
זה גם בגלל הנורמה אבל בהרבה מהמקרים גם מניסיון לקנות תאישה

יש הרבה נשים שיכולות להרגיש חייבות אחרי שגבר שילם עליהן, וזה גם אחת הסיבות שגברים משלמים בדייט, אבל יכולות להיות מספר סיבות שונות שגבר משלם בדייט, רובן בעייתיות, אבל לא כולן תקפות לגבי כל הגברים. מאחורי הנורמה הזאת יש מספר סיבות, והסיבה המקורית היא לא "איכפתיות". נכון שגבר שמנסה לשחד אישה מסכן את כספו, אבל כך גם דייג אשר דג עם פיתיון.

Berethor

New member

למעלה