למה טחינה???

RONAL111

New member
למה טחינה???../images/Emo212.gif

טחינה ברובה חלבון ואנחנו צריכים פחמימות ואם מוסיפים ריבה או דבש על הלחם,אז מה תורמת הטחינה? השאלה באה כי אני קורא מדי פעם המלצה על סנדביץ'עם טחינה +ריבה ו/או דבש שמוגדר כפצצת אנרגיה, איך זה???

יעקב 471

New member
קודם כל כי טעים לאללה.

ודבר שני , אין כל רע בלספק לגוף חלבון בזמן רכיבה וזאת כמובן בתנאי שאתה רוכב רכיבת נפח בדופק בערך 60-70% מהדופק המכסימלי.התערובת של חלבון ו/או שומן עם פחמימות גורמת למזון להיספג יותר לאט, ואין עליה דרסטית ברמת האינסולין בדם . לדעתי פחמימות פשוטות במו גלוקוז (משקה איזוטוני) טובות יותר למאמץ בדופק גבוה .

Sybh

New member
הטחינה ברובה שומן

כ-70%. ב-30% הנותרים יש יותר פחמימות מחלבונים. אני לא תזונאי, אבל אני לא רואה כל יתרון בצריכת טחינה בזמן הרכיבה, למעט הטעם, למי שאוהב כמובן. במחשבה שניה, ייתכן שיש בצריכת טחינה ברכיבה משום חסרון מסוים, שכן כמזון שומני בעיקרו, היא מורידה את האינדקס הגליקמי של הכריך ומאיטה את קצב הגעת הסוכרים הזמינים לדם. אבל מכיוון שמדובר בויש עדין עם הסכין ולא בקערה של אבו חסן, זה בטח די זניח.

danש

New member
טחינה והציונות

בעד: טעים מלא קלוריות מלא וטמינים מסיסי שומן מלא סידן חומצות שומן לא רוויות וחומצות שומן הכרחיות נגד: מלא שומן ולכן נשאר יחסית הרבה זמן בקיבה, מה שיכול לגרום הרגשת מלאות בזמן רכיבה מלא שומן ולכן יכול לגרום צרבת

RONAL111

New member
המסקנה שלי היא-תשאירו טחינה ../images/Emo21.gif

לאחרי הרכיבה ולבילויים אחרים

marsala

New member
טחינה-פחמימה חזקה = פירוק איטי

והדרגתי של פחמימות לסוכרים. אותו דבר עם שיבולת שועל ושעורה אבל לך תנסה לאכול קערת מוסלי/דייסת שיבולת שועל באמצע רכיבה(ראיתי כמה רוכבים יצירתיים אבל זה אתגר כבד) אגב,בעינייני שומשום-יש חטיפי אנרגיה העשויים בעיקר שומשום,או שומשום אגוזים. איפתח יא שמשם... מי אמר? מוש

galnezek

New member
עם כבר טחינה אז..

רק של "עלי קראוון". מאד מאד מומלצת. אפשר עם קצת סילאן (דבש תמרים).

marsala

New member
איך אמר יואב בן חור: אייווה עליכ !

קראוואן אחלה טחינה, אבל היונה משכם גם סבבה.

galnezek

New member
בתור טבח

הבדלי האיכות בין קראוון והיונה (שתיהן אגב תוצרת שכם): כאשר אתה שופך את שתיהן לשני כלים נפרדים, אתה יכול להבחין בנקודות שחורות בטחינה של היונה שלא נמצאים בטחינה של קראוון. ומדוע? כאשר היונה קולים את השומשום הם לא מבצעים סלקציה בגרעינים אחרי הקליה ולכן נשארים גרגרים שרופים. אלו הנקודות השחורות. מה התוצאה? לעתים טעם טיפה מריר וטפל. כאשר את הטחינה של קראוון אני באמת יכול לאכול עם כפית.

Sybh

New member
פששש כבוד על הבקיאות!

איפה אפשר לקנות טחינה עלי קראוון?

galnezek

New member
אתה מתכוון חוץ מבשכם כן?

בעיקר בשוק הכרמל ובשוק לוינסקי. אבל אני ממליץ בחום על חנות ברחוב החלוצים בתל-אביב באזור השוק - יש להשיג פחים של 17 קילו.

marsala

New member
עם הרבה רצון ויכולת שומן כן מתפרק

לסוכר, נכון הערך הקלורי של טחינה גבוה אבל מבחינת שומנים יש בה בערך 12-15 אחוז שומן.

danש

New member
לא יעזור לך, הגוף לא יכול לפרק שומן

לסוכר. גם לאנס ואפילו שמעון פרס לא יכולים בטחינה יש 30-60% שומן , תלוי ביצרן. תסתכל על אריזה כמה אפשר לדבר על טחינה?

למעלה