למה חשוב לשתף הורים?

s h o o s h a

New member
למה חשוב לשתף הורים?

שיתופת של הורים במערכת החינוך אינו נושא שעלה בימים האחרונים אלא נידון זה זמן רב ואף הובאו דוגמאות אינספור לתועלת שבקשר הרציף שייתכן שיהיה בתקשורת שותפת בין שני הגורמים. אולם, איו אני רואה בכך כל קשר ישיר לאלימות הננקטת ע"י תלמידים כנגד מורים או נהפוך הוא, אלימות נגד תלמידים מצד הוריהם. ייתכן, כי ההעתרבות המדוברת תוכל להקטין את מימדי התופעות הנוראיות המוזכרות במאמר הראשון אך אינני מוצאת בו 'פתרון קסם' שימגר לחלוטין את התופעה. אינני מוצאת גם לנכון ולבוא ולסמוך את שתי ידיי על כל פעילויותיהם של ההורים בהתערבותם במהלך המסגרת החינוכית שכן יש לנקוט קו אחיד שינחה את כלל האוכלוסיה המתבגרת ויהווה דפוס התנהגותי 'סטאנדרטי'. ויבואו ויאמרו כי יש 'עשבים שוטים' וכן, יש כאלו, ולצערי, גם המתכונת המוצעת כאן, אינה יכולה לחסוך מאלו להתפשט לגמרי אלא להמעיט את קצבה. כידוע, אימרה שהתפרשה למגוון פרשנויות, עד עדין נכונה גם לכאן: :כדי לרקוד טנגו דרושים שניים", בה במידה ויש לפעול כנגד גילויי אלימות של מורים ומחנכים נגד תלמידים הרי שאין להקל ראש בזו המופעלת ע"י האחרונים נגד המורים (ושלל דוגמאות ישנם בשפע בכל אמצעי תרשורת אפשרית). אמירה נהסוג "...כדעתם של מתחמקים מהעיקרו...: הנה זו אשר על פי טעמי, מעדיפה לטחוב ראשה בחול בנושאים אשר דורשים התערבות אמיתית ולא רק דו-שיח והתערבות הורים במהלך תקין של התנהלות מורים. אלימות המופעלת על ידי מורים כנגד תלמידים, עליה להיות מדווחת לרשויות המתאימות ויש לפעול נגד המורה בכל חומרת הדין. מילים יפות, התערבות שוטפת וניסיון לעצב את פני המערכת לא יהוו את השינוי המיוחל. נאמר כאן בעבר כי דמותנו משתקפת במראה. אז הבה מתבונן כולנו במראה ונקפיד להבחין בנקודות אשר אותן ברור כי כלינו למגר ולהיפטר מהן וזו תהיה דרכה של דרך אמיתית לעשיה למיגור התופעה.

חשוב לעצב התנהגות המבוגרים-מהווים

המבגרים: הורים במיוחד מהווים דוגמא אישית להתנהגות הילדים,ראי מה הולך בכבישים,אילו התבטאויות יש בין הנהגים ...הם ההורים ...הם המורים...הם המבוגרים מהם לומדים הצעירים את דרכי ההתנהגות שלהם הוסיפי את התנהגות האלימה של המורים,את ההערות הציניות ,חישבי על טווח ההשפעה הרחב של המורה על ילדים בכיתה,בשכבה... הילדים לא נולדו אלימים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ומאחר ודברי לא נעימים לקריאה לדעתך....,והנך חושבת שהנני שונה מהקו אותו בנית בפורום, מאפשרת לך- לא להשיב לי. שיהיה לך,לחברי הפורום ולכל בית ישראל ימים שמחים,אהבה,סובלנות..... ותפסיקו להאשים צעירים....כל העת...זה מכעיס. חישבו מאיפה הם אלימים? על מה הם כועסים? מאיפה הם למדו את ביטויי הכעס הנוראי שלהם........ כל טוב ושבוע אתגרי קורל רשף

s h o o s h a

New member
לא מאמשימים- מנסים לשנות!

את האשמה אינני צולה בבני הנוער ובהחלט מאמינה כי המודל שלחיקוי הוא אנו הבוגרים הניבטים מולם מכל מקלט רדיו טלויזיה וכל מדיה אחרת. הבקשה שלי היא כי אם נוכל אנו, המבוגרים להטמיע ולו במעט את הדרישות בהן אנו פונים את צעירנו, נוכל לשנות את פני הדברים. הדברים שהנך כותבת אכן אינם נעימים לאזנו ועינון שלך הכותב והקורא, אולם זו המציאות במערומיה. ולכן אנחנו כאן. כדי לתת במה, ורחבה ככל האפשר, כדי ליצור שינוי בהתנהגות זו. נאיבי משהו? אולי אפשרי? בהחלט אלא אם כל מי שיכנס לכאן ויביע את דעתו ויגלה כי אין הסכמה גורפת לדעותיו, יקפל זנבו בין רגליו ויעלם. עם תופעה מסוג זה אנו מתמודדים שנים רבות מידי. האם לא הגיע הזמן לשנות?

את כתבת לי שאני כאילו...מתריסה

מודה וןעוזב ירוחם את תתעלמי מכתיבתך אלי במסר צנוע..... שמחה ותקווה,לו יהיי שדברייך על המבוגרים יתגשמו

s h o o s h a

New member
המון כעס יש בדברייך

בדיוק את אותו הכעס אשר את כל כך מבקשת וחדורה לא להנחיל לדורות הבאים ובלי משים את משרישה אותו באופן הכי עמוק האפשרי. את תוקפת את שלא לרוחך, אינך מנסה לפתח דיאלוג ולברר ולשכנע בצידקתך, אלא מטיפה לדברים שיכולים להתרחש אלא שדבריך נשמעים כ'יהרוג ובל יעבור'. ואם זו הנחלה אשר את מבקשת להוריש לדורות הבאים, לא בטוח שאלו הם הדברים הצודקים. חלילה, אינני פוסלת את דבריך וחושבת שיש בהם היגיון רב, אולם, ההדרך בה את נוקטת אינה לרוחי ועמה קשה לי מאד (מודה) להתמודד. את בחירתך אם לעזוב למחוזות אחרים כדי לעסוק במלאכת קודשך את בוחרת, אהיה אני האחרונה שאחסום את הדלת בפניך אולם אשוב ואומר כי לדעתי יש בינינו הרבה מקום גם לשכמותך. מאחלת לך שתצליח דרכך ותשיגי את כל המטרות הנאצלות אשר הצבת בפנייך שכן מי שיצא נשכר מכך הוא כולנו. בהצלחה רבה

s h o o s h a

New member
השקעה במקומות הלא נכונים

קראתי בעיון את שני ה'מאמרים' שצירפת. אכן, לא היתה זו קריאה מלבבת ולא משמחת אולם בין התיאורים לעיל לבין אלימות של מורים נגד תלמידים המחרחק עצום. אכן, המערכת נוהגת באופן שונה ולא תמיד צודק בין התלמידים אך אין בה, לטעמי, ויתכן כי הבנתי לוקה בחסר, ובין אלימות דבר וחצי דבר. ישנה נטיה לא נכונה להשקיע באלו החרוצים יותר, השקדנים יותר וכיו"ב. ואת אלו יש לתלות באחראים למערכת החינוך אשר אינם עושים כל מאמץ להקטין כמות תלמידים בכיתות, להגדיל מספר מורים ושכרם ומאידך, וועדת דברת העונה על כל השאלות- מה צריך ולא עושים.

למעלה