למה זוגיות , למה?

n o g a1

New member
למה זוגיות , למה?

זוגיות זה מפגש בין שני אנשים המחליטים יחד לצעוד בשבילי החיים. אך זה כשלעצמו אינו מספק וצריך עוד מספר סיבות בכדי לרצות זוגיות. פעם... אנשים רצו להמצא בזוגיות בכדי לספק את הצורך לא להיות לבד וגם כצורך במפגש מיני. אחר כך , באה השאיפה לבלעדיות. אחר כך נישואים. אחר כך כצורך במשפחה וילדים. כעבור זמן בשביל לאהוב ולהיות נאהבים ולבסוף בכדי להיות מאושרים. אך זה היה פעם... היום סיבות אלו לא מספקות. זוגיות נועדה להצמיח אותנו , להוות מצע לגדילה והתפתחות. זוגיות כטרמפולינה לצמיחה והעצמה אישית.

n o g a1

New member
לא באמת חייבים

להתחבר. אך אסביר- פעם כשהיינו צעירים הזוגיות באה לספק משהו מאד בסיסי בתוכינו. מן צורך בחברות,מין,בלעדיות, ילדים, לאהוב, להיות נאהבים ואם אושר אז סבבה (לפי המדרג הזה , פחות או יותר). היום , אחרי... כל אחד אחרי מה שהוא עבר הצרכים בזוגיות השתנו והזוגיות אמורה להוות מקור להתפתחות אישית וגדילה משם נגיע לאושר משם נוכל לאהוב ולהרגיש נאהבים.

אז והיום

לא רואה בזוגיות מקור להתפתחות אישית. בהחלט רואה בזוגיות תוספת של אושר.

L o v e M e1

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם חיפושית

יש הרבה שחיים אז וכיום בזוגיות ולא מתפתחים לשום מקום. ויש כאלה שמבחירה או שלא, אינם נמצאים בזוגיות אבל נמצאים בפסגות של השגים אישיים וציבוריים.

I Blue Sky

New member
לדעתי, זוגיות הינה אריזה ../images/Emo219.gif

שלתוכה מכניסים אנו את מהות היחסים שאנו מחפשים עם הבן/ת-זוג. אבל כמה רכיבים אנו צריכים בכדי שזוגיות תקרא זוגיות
האם מגורים משותפים כבר נחשבים זוגיות
ומה לגבי זוג שגרים בדירות נפרדות
ומה עם בני זוג שכבר אין להם כלום בלב "ורק" גרים יחד
האם יחסי מין בלבד יהפכו לזוגיות
אז מהי יזיזות
האם נאמנות לבן/ת הזוג תקבע כי קיימת זוגיות בין השניים
אז מה לגבי זוגות שבוגדים, האין הם זוג
אם כך, מה נחשב זוגיות??? הסכמת שני הצדדים שהם "זוג"?

למה זוגיות... ?

שאלה שאני מתחבט בה כבר המון המון זמן. וזו בהחלט התחבטות רבתי - אני יודע לחיות לבד, אני חי כך כבר 4 שנים, ובכל תחום וכל היבט זה משפר אותי מאד. זה נותן זמן לפתח את הקריירה בצעדי ענק, זה מאפשר להגיע לרמות מאד גבוהות בכל מה שמעניין אותי. ילדים כבר יש לי - ויש לי קשר מעולה, רצוף, מעורב ומלא בחייהם. התפתחות, העצמה אישית - בהחלט ניתנת למימוש גם לבד... ויחד עם זה - פעם בכמה זמן נכנסת התחושה המעיקה הזו של "משהו חסר לי כדי להיות מאושר". ולא שאני לא מאושר - רוב הזמן טוב לי, ומספק לי וחיי מלאים - אבל כן, משום מה, ללא זוגיות יש הרגשה שמשהו מאד בסיסי חסר. כך שזוגיות, גם אינה בסיס לצמיחה... יש בה משהו אחר - אין לי מושג מהו בדיוק. שאלה טובה...

R a c h e li

New member
וממה שכתבת ....

יוצא שזו הסיבה שאין באפשרותנו להגדיר את תחושת האהבה את מילת האהבה ואת החסר רחלי וואלה הסכימה

n o g a1

New member
לא רואה בזוגיות בסיס לצמחיה

אלא מקור נוסף , מן מנוף. כשאנו צומחים אנו אוהבים באמת ונאהבים.

זוגיות..יש בה משהו אחר..

ככה זה כשלא מצליחה לתת בדיוק תחושה..להגדרה.. ומה שנשאר זה לגשש במילים..אולי..יצליחו להעביר תחושה.. כשמרגישה שגם זה לא יכולה..כי מילים הן רק מילים..לפעמים... אומרת..."זה משהו אחר..לא יודעת מה.."..

Revolter

New member
אין שום סיבה רציונלית לחיות בזוגיות

גם לא הטרמפולינה הזאת. אין ספק שאנשים שמסביבנו יכולים להצמיח אותנו. להפרות אותנו. להעצים אותנו. לתת לנו. ברור. האנשים האלו יקרים מפז. אבל הם יכולים להיות שם גם בלי ההגדרות והמסגרת והחוקיות המאורגנת הזאת. אין שום סיבה רציונלית לחיות בזוגיות. ניתוח רציונלי מעמיק, אמיתי וכנה, מצביע רק על חסרונות. מה שאותי מעניין יותר מכל היא איפה הסיבה הזאת הלא רציונלית. איפהההההההההההההה?

n o g a1

New member
למה אתה צועק , למה?

הסיבה הלא רציונלית , רציונלית היא לחלוטין. אולי חסרה לנו המילה , אך מתחום הרציו היא מגיעה.

אמת...

ת'שע ת'לפים סיבות שלא להכנס לזוגיות....{מתארת לעצמי שכולם יוסיפו משלהם} ההיגיון אומר - אין סיבה להכנס אליה. האמוציונל - מתעתע בנו.. הרצון להשתייך, להיות חלק מ... גובר על כל הרציונל הזה {לא תמיד, תודה לאל} אמביוולנטיות ........ כן\לא.......למה...?

ד ו ל ה

New member
זוגיות...

בשבילי היא הבית, המקום לשים בו את הראש בסוף היום ולנוח... המקום שבו אתה מרגיש מוגן ויפה ואהוב, המקום שהוא כולו בעדך המקום לקבל בו חום וחיבוק וחיוך ותמיכה המקום הכי נעים בעולם... זוגיות...

ורד 3

New member
מה למה ?

ככה.... למה ככה הגדולים שואלים ושואלים ונורא מבלבלים לי את המוח.... סתם סתם...עלה לי השיר לראש... וואלה אין לי תשובה.

מי אמר?

צמיחה אישית העצמה אישית...תלויה רק בך. אין קשר להיותך בזוגיות או לא. זוגיות בעיני היא משוואה של פרמטרים להשלמה, פרמטרים שאפשר לחיות בלעדיהם {רצוי שלא}...אבל בהחלט אפשרי. אין כלום בנוגע להעצמה או לפריחה אישית...זה יכול רק להוסיף לנופך הקיים...

n o g a1

New member
אף אחד לא אמר

בעצם כן , אני אמרתי. מסכימה שניתן לצמוח ללא זוגיות , יתרה מכך , ניתן לצמוח ובענק. חושבת שזוגיות שאינה מצמיחה אותנו כבני אדם הינה זוגיות חסרת טעם. ישנן מערכות יחסים תוקעות ורגרסיביות , על כך ביקשתי לשים דגש. פעם הסתפקנו בפחות (פרק א' - זוגיות ילדית) , היום חושבת ,צריך לשאוף לצמוח.

למעלה