למה זה..

למה זה..

שתמיד יתייחסו אלינו, היתומים, בצורה שונה? מה, אנחנו לא בני אדם רגילים..? למה כולם נוטים לרחם עלינו ולהפוך אותנו למסכנים, בלי להבין שרחמנות הזאת רק מזכירה את האובדן? זה משגע אותי.. סליחה על ההתפרצות לכאן, הייתי חייבת. (אני חני, בת 16, איבדתי את אבא לפני 4 שנים..)

היי חני...

ראשית, ברוכה הבאה! אמנם הנסיבות לא כאלה שמחות אבל עלינו מוטלת החובה להתמודד! שנית, רציתי להדגיש - אנחנו בני אדם רגילים לכל דבר! ואף הייתי אומרת מיוחדים (בחיוב) מכל בנ``א אחר! ודווקא הרבה פעמים ההתיחסות המסכנה הזו כלפינו היתומים נובעת מהעובדה שאנשים לא מבינים איך אפשר לשרוד גם אחרי אובדן...?! אבל אפשר ועוד איך! יותר מזה אני חושבת שאם אנחנו בתור יתומים/ות נתיחס לעצמנו כאנשים רגילים ונשדר את זה גם כלפי הסביבה שבה אנו חיים אז הם יתיחסו בהתאם. כי החברה מתיחסת לאדם כפי שהוא מתיחס לעצמו, וכפי שהוא מיחס לעצמו כבוד! החברה משקפת את המבט שלנו על העולם! אני למדתי בחיים אחרי האובדן שאם אתה מתמסכן מול החברה הם מתיחסים באותו אופן! ולכן חשוב להרים ראש ולהמשיך למרות הקשיים! זה לא אומר שהחברה לא תזכיר לך את האובדן אבל היא בהחלט תתיחס בהתאם! >< ואם תאמרי אז למה יש פורום כזה? כלומר הוא מייחד אותנו בתור יתומים ובאמת המטרה היא סה``כ לתת תמיכה! דבר שכ``כ נצרך! ואפשר לתמוך ואפשר להיתמך לא פעם! זו לא בושה! כי שוב המטרה שלנו היא להתמודד! אין לנו אפשרות להחזיר את הגלגל אחורה ולמנוע את האובדן!

תודה..ויומטוב..

אין לך מושג כמה שאת צודקת. תודה, שוב..

eshkolit32

New member
בוקר טוב לך חניי האחת

וברוכה הבאה לפורום. אני מצטערת לשמוע על אביך, ומקווה שתוכלי למצוא כאן בית חם לכתוב את מה שעובר עלייך. אין צורך להתנצל על "ההתפרצות לכאן" - הפורום פתוח בפני כל יתום ויתומה, תרגישי בנוח...
לדעתי ומניסיוני אנשים מרגישים רחמים כלפי אחרים (אגב לא רק כלפינו אלא בכלל כלפי אנשים שקורים להם דברים קשים) בגלל שהם מפחדים שהדברים האלה יקרו גם להם. כשהייתי בגילך גם אני הרגשתי שמרחמים עלי והתעצבנתי כי הרגשתי שאנשים מתנשאים מעלי ומזלזלים בחוזק וברגשות שלי. איכשהו עם השנים כמות הרחמים כלפי קטנה, אולי כי אנשים פשוט התרגלו. אני מחזקת את מה שיתומה לשתי אימהות אמרה ומוסיפה שאלה - מה הדבר שגורם לך לשאול את השאלה, האם מישהו התייחס אלייך בצורה שהרגיזה אותך או שבאופן כללי את רוצה לדעת למה יש נטיה כזאת?

למעלה