למה זה מיותר

• פותח הנושא jay
  • פורסם בתאריך

jay

New member
למה זה מיותר

אני מתכוון לכל הדיונים הללו על בחירה חופשית או לא, או על התכוונות של החיים או היותם פרוצים לכל עבר. הסיבה שהדיונים הללו מיותרים (אם כי, אני מודה, יש בהם חינניות), היא שתמיד, אבל תמיד לא נוכל להשקיף על המציאות בצורה אובייקטיבית לחלוטין, ללא הכנסת עצמנו לתוך המשוואה. ואנחנו, מי אנחנו? שכלנו מוגבל ותפיסתנו פשוטה. אנחנו מדברים על מימדים גבוהים משלושה מימדים ועל מושגים מורכבים שאפילו הלוגיקה לא מוכנה להכיר בהם (ומהי הלוגיקה אם לא חשיבה אנושית מוגבלת). על מה אנחנו מדברים בכלל? על איך אלוהים רואה את העולם? ומי קבע ששכל של בן אנוש מסוגל בכלל לתפוס מושגים כאלה בלי לחטוף כאב ראש רציני? יש לקבל, בסופו של דבר שאנחנו לא יכולים להבין את הכל, ולקבל את זה. אפשר לקבל סיפוק בחיים גם ללא זה. כמובן, שתמיד כדאי ורצוי לחקור את התהליכים שביסודו של העולם, אבל לקבל ולהבין ולהפנים את העובדה, שלא נדע הכל. רק כך ניתן יהיה גם לקיים מדע רציני ולא להיסחף למיסטיקה ללא ביסוס.

מסטיקה מדע מדויק בעיני בלבד

jay שלום לך! ברוך בואך לדפי הפורום. אני ממש שמחה שהצטרף סוף סוף עוד גבר אחד למערכה. יופיאל כבר לא התרנגול היחיד בלול התרנגולות שלנו. תקשיב אני בהחלט מסכימה שגוף האדם מוגבל הרי יש לנו חמישה חושים לא הכי מפותחים. יחד אם זאת זה לא סותר את העובדה שבעזרת עבודה נכונה ומדויקת ניתן לפתח את חמשת החושים הפנימיים שלנו לדרגות שלא חלמת עליהם מעולם. אל תקטול את עולם המיסטיקה הוא יותר מדויק מכפי שאתה מדמיין. כאב הראש שלך לא בא לך סתם. זאת אומרת שהוצפת ביותר מידי אנרגיה. הדרך להשתחרר מכאב הראש היא: לחשוב על אדם במצוקה ולשלוח לו במחשבתך כח אור אהבה וראה זה קסם: כאב הראש שלך יעלם. ידידי אתה רק צינור המקשר בין אנרגית הבורא לכל יצור חי עלי אדמות. שיהיה לך רק טוב. תפסיק להתנגד לעצמך, תפרגן לעצמך ומה שנותר לי הוא לשלוח לך אוקינוס של אור ואהבה. מיכל

מה מדעי ומה אינו מדעי...

כמי שבאה מעולם המדע... אני מרגישה שיש לי זכות לפתוח אשנב לְסָפֵק, באשר ל``פרה הקדושה`` הזו ששמה ``מדע``: (וכאן עלי להתוודות וידוי קטן... יש לי תואר שני בביוכמיה, בענף ההנדסה הגנטית) אז.. אני מוכרחה להגיב לנושא ``מה מדעי ומה אינו מדעי``... ובכן, למדע יש לוגיקה מוסכמת מראש על החוקרים. יש כללי משחק. ואת כללי המשחק הללו, המציאו... אנשים. ויש גישות שונות עם אי הסכמות בין מדענים שונים, באשר לאמיתותן של התוצאות, על פי כללי משחק אלו או אחרים. ניקח, למשל, דוגמא קטנה: כאשר מדען מתבונן במשהו דרך מיקרוסקופ אלקטרוני משוכלל, הוא עושה זאת על ידי יריית מטח של אלקטרונים על האובייקט. מי אמר שזה לא עיוות את צורתו, ושבאמת האובייקט נראה בעצם אחרת?? במקום שבו למדתי, `רץ` סיפור על מרצה אחד לפזיקה, שנהג להדגים את כוח המשיכה על ידי הפלת גיר. בעת ההדגמה נהג להפנות את מבטו אל על... משנשאל על כך, אמר: אולי פעם, ישתנו הנסיבות, והגיר יפול למעלה... אז אני רוצה להיות הראשון שיגלה את זה.... יש כלל ידוע במדע ובודאי יש לו גם יוצאים מן הכלל...והוא נקרא: ``סופי לעת עתה``... משהו מוכרז כאמת...עד שתגיע הוכחה סותרת... . אז מבנה ``החשיבה המדעית`` הוא עניין שנוי במחלוקת... קיימות דרכים שונות לחיפוש האינסופי הזה שלנו אחר ה``אמת``. . יש שאומרים שכולנו מחפשים אחר ה``אמת`` והיא הכל... א - האות הראשונה מ - האות האמצעית ת - האות האחרונה ומי שמצליח קודם לפתוח לעצמו דֶלֶת (האות ד`) ולהתבונן בעיניו (האות ע`) מגלה... שצריך.. רצון לדעת-------------א-דע... כלי לגלות את זה-------מ-דע... ורק אז.. להגיע אל ה---- דע-ת... קודם לפתוח דלת... ולהתבונן בראש נקי מדעות קדומות, לא להיפך... כי אם נפקח עין לפני שנפתח דלת.. אנחנו עלולים לא לראות כלום... עלולים להיות בחושך ולמעוד... מ-עד.. אז .. אם איש האקדמיה אתה, גש בבקשה לספריה המרכזית, פנה לספרנית, ובקש את הספרים שעוסקים במבנה הדעת של המדע. ואז תגלה, שיש סוגים שונים של חשיבה שהם לגיטימיים, גם לדעתם של חוקרים ``גדולים`` ו``נחשבים`` בדרך שלנו לחיפוש.

מא עד ת :cool:

לגעת במהוית! נראה לי שנתכתב עד אור הבוקר. את מדהימה מרגע לרגע. רשמתי לך התיחסויות נוספות גם לתאריך 24 לחודש. תקשיבי נשמה שלי את יותר מחוברת ממני למיסטיקה. התחלת להתעסק בפרושי מילים וזאת הדרך הראשונה שבה נפתח לך אשנב אל תורת הקבלה אשר בה מצויים כל התשובות המדעיות או הפילוסופיות אשר רמזת לנו שאת מחפשת אותם. אמת על פי הקבלה זהוא חבור אל האור האין סופי עם מעלות ממעל בחבור אל רגשותייך אשר נמצאים במרכז תפארתך. אם התחלת עם משחקי מילים אוסיף לך את פירושי הנוספים על פי הקבלה הסימבולית.א מ ת לדעת את סוד אותיות האלף בית מא עד ת = אמת את מדברת על דעת ידידתי קודם עליך לחבר בין חכמתך לבינתך רק אז תזכי לדעת. תשובות רבות מאלה תוכלי לקבל אם תצרי קשר עם הדואר האלקטרוני שלי ואז אוכל לקשר אותך למורה הכי טובה ללימודי קבלה ורפואה על פי שיטת הרמב``ם. זוהיא שיטה מאד מדויקת וסיסטמטית שאת בתור בוגרת תואר שני בביוכימיה תמצאי חבור מושלם ואולי תתחברי לאל כימיה שגובלת בקסמים וניסים הנמצאים מעל המדע כולל מדע הרפואה. בהצלחה בכל אשר תבחרי אוהבת מיכל.

ועוד, באותו עניין...

ובאותו עניין, ממליצה בחום על מאמר מדהים של צבי ינאי בשם בין ידיעה לאמונה... מצורף מראה מקום ברשת.

למעלה