למה זה לא קורה..

מזל חי

New member
למה זה לא קורה..

מנסה לשתף ולחשוב גם יחד על כל הסיבות שחיפשתי עד היום לעצור את הזמן מלהגיע לפרק הזה. נכון שרציתי, בטח שאמרתי לא פעם שאני רוצה, אפילו חשבתי שעברתי כמה פרקים והתפרקתי מכל אחד מהם ושוב לקחתי את כל החתיכות ונישארתי בחיים. בחיי החיים אפילו מגניבים. אבל בעצם אחרי חצי שנה נקיה ביותר עם עצמי ניסיתי להבין למה כל מה שקורה לי בעצם קורה לי ולמה יש דברים שלא קורים לי?! כשהבן שלי ביקש לעבור לאבא שלו שאלתי שוב "איך זה דוקא קורה לי?". אבל אחרי שנרגעתי הבנתי שרציתי שזה יקרה לי, או אולי נתתי שזה יקרה, מין הסתם אולי היה לי נוח שזה יקרה?! כשצצו הבעיות במקום העבודה שאלתי שוב "איך יתכן שזה יקרה לי?". מאוד כעסתי, נפגעתי, ואפשר להגיד שהפעם אפילו לא ממש שתקתי. פתאום הבנתי שצריך להגיב, שמותר להגיד, שצריך להוציא את כל השיט שעומד בגרון, במיוחד כאשר לא נשאר מה להפסיד אלא רק להרויח. בהחלט זה עבד ובמקום בעיות קיבלתי צרות, קוראים לזה צרות של עשירים. אך בכל מקרה זה יותר נעים מצרות של עניים. ישבתי חודשים לבדי וחשבתי, למזלי היה לי בדיוק את הדמן, לא יותר מידי ולא פחות מידי, לחזור מעומס העבודה ילדים וכו. ולשבת ולהגיד לעצמי "אופס דוקא לי שוב לא קורה כלום". מצד שני עברתי כמה חודשים של המון עשיה שלא היה לי זמן בכלל לזוגיות. רוב הזמן שמחתי וחייכתי על מזלי הטוב. והבנתי שדברים טובים וטובים פחות באמת קורים בזמן שהם צריכים לקרות ומצמיחים אותנו למקומות אחרים. כמובן שלמדתי שאני קוץ בתחת, אין לי סבלנות לבן זוג יותר מכמה ימים. ככל שהזמן עובר אני יותר ויותר מחוברת ואוהבת את עצמי שכבר אין לי ממש רצון לרצות יחד. אבל דוקא בלילות ככה לפני שעצמתי עין, במיוחד בחורף הקר, מה זה התחשק לי איזה חיבוק דב רחב ..ושוב הבנתי שרק בשביל חיבוק לא ממש יש לי זמן לשאר הדברים, להשקיע בקשר כמו פעם, לתת שוב את ליבי, לקחת סיכונים למען סיכוים קלושים כמו שאומרים. למה קלושים? אולי כי הבנתי שאני וזוגיות זה כבר לא יקרה. כי זה לא בגלל שזה "לא קורה לי" אלא בגלל שאני לא ממש רוצה שזה יקרה לי. בכל פעם שגבר אמר לי בזמן קצר שהוא אוהב אותי הלכתי ממנו. בכל פעם שגבר העלה את המשפט מגורים יחד או מיסוד קשר..ברחתי ממנו. אפשר לומר שלא מדובר בפחד שאתם חושבים שקיים. זה לא שאני ממש מפחדת מיחד. את הגרוש שלי הכרתי מהר אהבתי מהר התחתנתי איתו מהר..שנאתי אותו מהר. והתגרשתי ממנו יותר מהר. ואחרי 4 וחצי שנות נישואים לחיות 9 שנים לבד, זה כבר הופך להיות דפוס. אז מה כן רע בלבד הזה? טוב לי! מקום העבודה שלי לא מושלם אבל אני יודעת שעוד אגיע רחוק יותר. טוב לי! הבן שאצל אבא שלו מתחיל להסתדר לו שם. והבן שכאן זוהר וגדל עם חיוך. טוב לי! אף אחד לא רואה את הכלים משלשום בכיור.. ואחרי שהגיע הטוב הזה, עם החור הקטן הזה שמידי פעם מקרר אותי בלילה לבד. בא ונכנס לחיים שלי קשר חדש. מישהו מהשכונה שלי שניסה כבר יותר משנה לבדוק אם מתאים לי להכיר אותו. 15 שנה מעלי. רוצה עוד שנה להרגיש משפחה. ודוקא להרגיש משפחה זה נעים לי, וזה קורה כבר כמה שבועות עם הילדים. בכל יום ראיתי את הקשר יפה יותר, נעים יותר ובטוח יותר. עד ששמעתי את המילים "אוהב אותך" והתחיל לשאול אותי שאלות ששאלתי פעם אני בעצמי "מה את/ה מצפה מהקשר?". פתאום כשהייתי צריכה לחשוב קדימה עוד שנה נגמרו לי המילים. לא ידעתי לענות מה אני רוצה חוץ מלהרגיש טוב בקשר וקצת משפחתיות שלא תעיק עלי. ובעצם כולנו יודעים שקשר טוב לא צריך להעיק. אז מצד אחד נעים לי איתו. חשוב לי להכיר אותו עוד. אבל זה מעיף אותי, מלחיץ אותי. או שאולי גדול עלי הפחד להגיע לפרק ב שכל כך היה חשוב בעיני פעם?! (ונראה לי שקודם כתבתי שזה לא פחד). אז אני חושבת לעצמי למה בעצם הפעם אני לא רוצה שזה יקרה?!

מזל חי

New member
לא יודעת מה חסר בו

עדין מוקדם לומר, לא חושבת שאני מכירה אותו מספיק. וממה שאני מכירה יש לו המון סבלנות ונתינה. יש בו רכות ונשמה טובה. מצאתי דוקא המון דברים כלבבי. ואולי בעצם הפחד לאבד משהו טוב גורם לי לאבד אותו מראש? די מנסה לבקר את עצמי לאחרונה, ומאז שהחל הקשר מאוד חשוב לי הדגש העצמי שלי על המגבלות שלי ועל המעשים שלי. ומהיכן הם באים.

אולי

לחיות ללא הציפיות, ללא התהיות לאן יוביל הקשר ולמה כן ולמה לא... לתת לזמן לעשות את שלו,להיבנות לבד ולהיבנות ביחד,ללא הגדרות מסובכות. ואם את מרגישה לחץ מצידו,אז בעדינות להבהיר לו שרק הזמן יעשה את שלו...

מזל חי

New member
זהו שלמדתי לחיות את הרגע

ועם מבט קטן קדימה אבל מאז שהבנתי את הרצינות שבקשר, ואת הציפיה שלו בי. זה התחיל להלחיץ.

my sunshine

New member
אני שומעת

"טוב לי, נעים לי..." אבל לא : "אוהבת אותו..." אז אולי זה מה שחסר לך? מצד שני, רק כשתהיי באמת מוכנה אז זה יגיע. כי לא עושה לי רושם שאת מונעת מפחדים <אולי אני טועה> אבל כן עושה לי רושם שאת לא באמת מוכנה והכי חשוב - לא מאוהבת...

מזל חי

New member
לא יודעת למה הביך אותי

לקרא כמוך את עצמי. ולדעת שהנה שוב אני מנסה להחביא רגשות ולהיות יותר הגיונית. אבל לפני כמה דקות אמרתי לו את זה בפעם הראשונה. למרות שאני לא ממש מסוגלת להגיד בזמן כל כך קצר מילים עם משמעות כל כך גדולה. יש לציין שלאהבה המון הגדרות וגבהים. אני נמשכת אליו למרות שחשבתי בתחילה שהגיל כן מפריע לי. אני אוהבת את מה שהוא, ופה ושם יש לנו ללמוד עוד אחד על השניה מסתבר. לגבי המאוהבת, אני עדין מאמינה בהבדל בין אוהבת למאוהבת, לכן שקראתי אותך ניסיתי לחדד את התחושות שבי ולהבין אם חסר לי מאוהבת לפני האוהבת. אבל אני חושבת שהפעם זה פשוט חופף

my sunshine

New member
הנה, מצאת את

החסר... אולי הזמן יגיד.. אולי לא... מה שבטוח - רק את יודעת מה את צריכה, מה את מרגישה ומתי...

למה

אני חושבת..שאת תהיי מוכנה לקשר זוגי מחייב...את תדעי..משום שתרצי. כל זמן שזה רק "נוח" ולא מחייב...כניראה שאת פשוט לא מוכנה..או לא מצאת את הבן זוג הנכון. שזה יבוא..זה יבוא. לפעמים זה בכלל לא בא. ולפעמים הדפוס הזה שאוהבים אותו ...לפעמים צריך לנער אותו קצת. אני גם קוראת פחד גדול להיכנס למערכת יחסים של פרק ב. מערכת יציבה ומחייבת. למה את מפחדת? ממה? תשאלי את עצמך שאלות..אולי גם בלב תקבלי את התשובות. למה ברגע שמשהו אומר: אוהב אותך את בורחת....?

מזל חי

New member
אם כתבתי "נוח"

ונעים ... התכוונתי שנוח לי לצידו כמו שאני. לא התכוונתי שהמטרה שלי בקשר היא "נוחות". נהפוכו, חושבת שבשום מערכת יחסים לפני לא היה לי ממש נוח תרתי משמע. אומנם צינתי את הדפוס שלי. אך אם מדברים על משיכה לדפוס של הצד השני, מאוד רואה בו אדם אחר, ובטח בטח לא בעל דפוסים שראיתי כמעט בכל גבר אחר לפניו.

גם אני לא התכוונתי ל "נוחות".

אלא לנוח ולנעים... נוחות זה משהו אחר לגמרי..הכוונה שלי היתה..שזה מין קשר כזה נחמד..לא מחיייב..לא משהו שאת רואה רציני..

מילים מילים מילים

זה לא קורה כי את נמנעת. את נמנעת ממשהו שגורם לך חרדה. כדי לדעת מה בדיוק גורם לך חרדה, צריך לבדוק. ואחרי הבדיקה, יש לחשוף אותך בצורה נכונה למחולל החרדה ובכך להוכיח לך שהציפיה הקטסטרופאלית שבבסיס החרדה שלך איננה מתממשת. בצורה זו החרדהתוכחד ואיתה תוכחד גם ההמנעות ההמנעות.

מזל חי

New member
בהתחלה פחדתי קצת

מהגיל שלו, קצת ניקר לי בראש כל הזמן. נוכחתי לדעת שיש קצת בעיה, למשל בסוגי ההתבטאות שלנו. לעיתים אני יותר קלילה ופתוחה ולו הדברים יוצאים אבל אחרת. למרות שבעצם הגיל אינו הקטע כאן, כך שבעצם ענין הגיל כבר לא ממש משנה לי ולא העיקר. אחר כך התחלתי לפחד מלהרגיש שוב, נו ברור לא? מי לא מפחד מזה? אבל זה התחיל להרגיש לי כי הרגיש לי בטוח ונינוח. וכשהתחילו הבקשות להתלוות לחגים ארועים ומשפחה זה התחיל להלחיץ אותי מאודדד..

את לא "פוחדת קצת", את חרדה

רק ראי כמה אנרגיה את משקיעה בהקטנת חרדותייך: "... קצת ניקר לי בראש כל הזמן...". האוטומאט שלך מייד מקטין אבל אח"כ בורחת לך חתיכת אמת וכל זה באותו משפט ממש. האוטומט אומר "קצת" ואח"כ מגיע ה"כל הזמן". את נעה בין שני קטבים ולא מצליחה להתייצב במרכז, באמצע. רק באופן מסודר ומיומן תצליחי להגיע לשורשי הפלונטר ולפתור אותו. זו האמת. דיוני ותירוצי פורומים לא יקדמו אותך לצערי.

להשיג שיוני בחיים דורש משאבים

ללכת לספר עולה לא מעט. צבע ותספורת לא עניין טריוויאלי ובכל זאת הולכים ומשלמים. ללכת למניקור כנ"ל ובכל זאת הולכים ומשלמים. וכך גם עם השיניים, עם התקנים למיניהם למניעת מצבים בלתי רצויים וכו'. ורק השגת שינוי בהרגלים מלווה בסטיגמה ואנשים מהססים להכניסה לרשימת העדיפויות שלהם ולהוציא עליו כסף. אז הם כותבים בן היתר בפורומים וה"כאילו" הזה עושה להם להרגיש טוב איזה 3 וחצי דקות. ושום שינוי אמיתי לא בא. אפילו לא קטן. חבל.

מזל חי

New member
אתה צודק

אולי נזכרתי בכל הכיתובים שלך, ולומר את האמת אהבתי הרבה ממסקנותך. רק שהן כמובן מבוססות על סמך כתיבה מכוונת או כתיבה לוקה בחסר, ואני מתכוונת שקשה מאוד להחליט או לחרוץ על סמך מה שכתבתי או בחרתי לכתוב, עכשו או אי פעם. מסכימה שאין ספק שכל בן אדם שני חייב שיהיה לו איזה גורו או משהו אחר שמקשיב לו,לפעמים אנחנו אפילו מקשיבים לעצמנו. אחד הדרכים שלי להקשיב לעצמי זה לקרא את עצמי, לא פעם ויותר מזה העדפתי לבחון את עצמי מהצד ואולי גם הפעם. להביט בהודעה הזאת אחרי כמה ימים, להבין מה גרם לי לכתוב אותה ולמה. ובהחלט חבל. ולא בגלל שזה פורום, אלא בגלל שזו דרך, לפעמים טובה יותר ולפעמים מיותרת יותר. כיון שזה פורום, אני עדין מרגישה בנוח לכתוב ולתת גם לך לקרא להגיב. תודה על התגובה.

המון דברים יש כאן...../images/Emo140.gif

אפקט פיגמליון=נבואה שמגשימה את עצמה. דמיון מודרך. הפחד מהצלחה גדול יותר מהפחד מכישלון. השינוי,מזל חי, בא מבפנים. שום דבר בעולם הזה לא "קורה לנו". "קורה לנו" זה בריחה מאחריות. לפני שהתחתנו עמדה לנו במוח התמונה של ...משפחה. זו מעין "סקיצה" שכזו שיושבת בראש שלנו ושאנו עושים לפני... ידוע הוא שאנו באים עם "מטענים"..כאלה שמעיקים ומונעים מאיתנו לקבל החלטות. צריך לדעת להשיר אותם מאחור ול"השיר"..לא "להשאיר"..לתת להם ליפול..ללא מאמץ מצידנו. אם הבן שלך רוצה להיות עם האבא שלו אז זו ההצלחה שלך,תני לו,אפשרי לו,ילד מרגיש טוב היכן שלא לוחצים אותו.. הוא מרגיש נעים במקום שמאפשרים לו לקבל החלטות..עם גבולות מאוד ברורים כמובן. והעבר..מת..והעתיד לא ידוע...{האדם מתכנן תוכניות ואלוהים למעלה צוחק}. צ"ל היום מה שטוב לנו..ומה טוב לך?..ומה טוב עבור הילדים? החיים נתנו לנו את הבד והצבעים?- אותם "אנחנו" בוחרים. אז... ציירי לך סקיצה...תנסי לדמיין לך תמונה..היכן היית רוצה להיות ובאיזה מקום {בחיים כמובן} את לא חייבת להחליף עיר אע"פ שזה לא יכול להזיק כמובן. קחי אחריות על מה שקורה "לך" כי ,בהכרח, זה יהיה תוצאה של "הבחירות שלך"..תצאי מהמושג "קורה לי" ו"בגללי".. אל תאשימי את העולם,כי את מאשימה. כל מה שקורה לך יבוא מ"הבחירה שלך"..ותוצאה ישירה..והעתיד?..מי יודע מה הוא צופן לנו...ולאן יוליך אותנו. אנחנו נעשה ונקבל החלטות ממקום טהור ונקי ומה שלא תלוי בנו בכל מקרה קורה ,אבל זה לא קורה לנו. יש לנו אחריות על "הבחירות שלנו" ולא על "יד המקרה" או על הגורל. ובאזור הזה..באיזור השליטה הזה נפעל. החיים שלנו הם סך כל הבחירות שלנו. אם תגיעי "נקיה" לקשר חדש זה עוד עלול...."להצליח לך"...תזהרי...מסוכנת ההצלחה הזו... יש לי ניסיון "מר" איתה. שבת שלום

מזל חי

New member
אתה בדיוק הבנת

הפחד מהצלחה גדול יותר מהפחד מכישלון. פתאום הכל שונה, פתאום לא רק שהבנתי שהכל קורה כי ככה בחרתי שיקרה. אלא התחלתי לנסות להבין למה בחרתי את הבחירות. ועכשו שהכל כל כך רצוי, זה מפחיד אותי שאני עוד עלולה לקבל את כל מה שאני מבקשת. אפשר להגיד שכבר יותר משנה אני צוחקת ושואלת למה אי אפשר להכיר במכולת כמו פעם ולא בסופר ..והופ זה פשוט מתגשם. זאת אולי דוגמא מצחיקה וסתמית, אבל בהחלט כל מה שאנחנו רוצים באמת ודבקים במטרה מגיע. הבן שלי אגב כבר שואף לחזור ואבא שלו כבר ביקש שאעזור. חושבת שעשיתי משהו נכון ועזרתי להם לנסות את היחד .. את התפקיד שלי בעבודה כמעט אבדתי, את אותה ההגשמה שהיתה חשובה לי לאורך זמן, ובכל זאת החלטתי שאני קצת מתבגרת ומתגברת ולומדת על שלי, ומנסה יותר ויותר להבין מה לא מסתדר ולמה. הכל הפך כל כך מורכב וסבוך בחיי בחודשים האחרונים שגם קשר לא היה רצוי. והנה כשממש רוצים אז אפשר גם את זה לשלב ולנסות לשמור. חחחחחחחחחחחח נזהרת בכיף
תודה חתול

למעלה