למה זה לא עובד?

Mr Boggy Man

New member
למה זה לא עובד?

שימו לב ל: update.php
<?php $ud_id=$_POST['ud_id']; $ud_title=$_POST['title']; $ud_subject=$_POST['subject']; mysql_connect(localhost,root,ADDT106IB); $query="UPDATE main WHERE id=$ud_id SET title=$ud_title subject=$ud_subject"; mysql_query($query) or die ("There was an error in the bloody My[as]Sql".mysql_error()); echo "Record Updated, $ud_title"; mysql_close(); ?>​
הוא מוציא לי את ההודעה : There was an error in the bloody My[as]SqlYou have an error in your SQL syntax near 'WHERE id=1 SET title=Black subject=If you see this massage you dont need glasses' at line 1. מה הטעות פה?

מרכאות, אישון

שכחת את המרכאות בפקודת האס קיו אל, כשאתה אומר לו מה לשים בכל שורה (כפי שהסברתי לך באיציקיו :)).

Mr Boggy Man

New member
תיקנתי בעזרת חבר כמה טעויות אבל עדי

עדיין יש בעיות. הנה התיקון:
<?php $ud_id=$_POST['ud_id']; $ud_title=$_POST['title']; $ud_subject=$_POST['subject']; $con = mysql_connect(localhost,root,ADDT106IB); $db = mysql_select_db(hp,$con); $query="UPDATE main WHERE id='$ud_id' SET title='$ud_title' subject='$ud_subjec$ mysql_query($query,$db) or die ("There was an error in the bloody My[as]Sql".my$ echo "Record Updated. go <a href=login.php>back</a>"; mysql_close(); ?>​
הנה ההודעה:
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/html/geek/hp/update.php on line 10 There was an error in the bloody My[as]Sql​

אמיר ט

New member
עוד פעם מרכאות.... ../images/Emo70.gif

$con = mysql_connect(localhost,root,ADDT106IB); שכחת צרכאות על הכל כאן... שם משתמש סיסמא שרת... זה א' ב' של PHP...

Mr Boggy Man

New member
אני לא חושב שזו הבעיה, אחרי הכל הוא

אומר לי: There was an error in the bloody My[as]SqlYou have an error in your SQL syntax near 'WHERE id='1' SET title='Black Hawk Down 123' subject='If you see this massage yo' at line 1 וזה עם המרכאות בכל מקום שצריך והפעם זה בדוק. פשוט הוא לא מסכים לעבוד מישומה

idansof

New member
כאשר אני כותב שאילתות UPDATE

אני תמיד שם את הSET לפני WHERE, וגם מקפיד לשים פסיקים בין הערכים שאני משנה. אגב, עצם העובדה שקיבלת שגיאה אחרת הפעם מעידה על כך שאכן היתה בעיה עם המרכאות, רק שכעת מדובר בשגיאת תחביר, ככתוב: SQL syntax error. כאשר אני נתקל בשגיאה כזאת, אני בודק אם לא עשיתי שגיאת תחביר, אם איני מצליח לזהותה אני פונה לתיעוד של mysql, או מחפש חומר אחר באינטרנט.

Mr Boggy Man

New member
תגלית מדהימה. טוב לא מדהימה כל כך

אני בטח קוץ עמוק עמוק בתחת כרגע. אבל אני לא אוותר עד שזה יעבוד :) בכל אופן, ניסיתי להוריד את הsubject='$ud_subject' והצלחתי. כלומר אני יכול לעדכן רק דבר אחד בכל פעם וזה מציק....מה עושים? אי אפשר לעדכן 2 דברים בשורה אחת?

אמיר ט

New member
אהה.....

תגלית מדהימה
, טוב לא כל כך מדהימה צריך לשים פסיק של ערכים שרוצים לשנות כלומר
SET subject='something',body='bla bla bla'​

Mr Boggy Man

New member
לא משנה. מישהו סוף סוף הסכים

לומר לי שאני טיפש ולא שמתי פסיקים בין כל עידכון. סליחה על ההטרדה :)

למעלה