למה זה כל כך קשה?

לנשום2

New member
למה זה כל כך קשה?

עברנו כל כך הרבה והתפללתי שעם הפונדקאית יתמזל מזלנו אבל זה לא כ״כ פשוט. החזרה ראשונה לא הצליחה, החזרה שנייה ההריון לא התפתח ונאלצנו לחכות חודשיים עד שניתן היה לחזור לטיפול. התחלנו עכשיו טיפול נוסף וכל היחס של הפונדקאית השתנה... היא מתקשרת כל הזמן לשאול על עניינים כספיים. אמרתי לה שהיא תקבל עד השקל האחרון ויותר והכל כתוב בחוזה ואין לה מה לדאוג. התייחסתי אליה כמו לאחות,דאגה אינסופית, פרגון ולצערי זה ממש לא הדדי. לא נעים לי להגיד את זה ואני מקווה שתנסו להבין גם אותי אבל היא נותנת לי תחושה שרק הכסף שלי (שאנו עובדים מאוד קשה להשיגו) מעניין אותה. אני ממש לא מעניינת אותה , היא כל שיחה רק אומרת לי כמה קשה לה למצוא סידור לילדים כשהיא מגיעה לבדיקה/החזרה. היא נורא ילדותית וכל הזמן מתלוננת. בשני הנסיונות הקודמים היא אמרה שהיא עזבה את העבודה כי זו לא עבודה המתאימה לאישה הרה והיא חייבת לשמור על ההריון ועכשיו היא חזרה לאותה עבודה וכל הזמן אומרת לי שהיא עובדת מהבוקר עד הערב ( אין כמובן איזכור לכך שאין לה סידור לילדים). אני קוראת בפורום הודעות מפרגנות וחמות של פונדקאיות ואמהות מיועדות ולבי נחמץ, הלוואי והיא היתה פרטנרית רגשית לתהליך, הלוואי ואקבל ממנה תחושה שההיריון הזה חשוב לה ולא כל הזמן לשמוע כמה קשה לה לנתב בין חייה לבין התהליך. יש לי עוד מעט מוקפאים ואני ממש חוששת שהיא לא תעשה את כל המאמצים להצלחת התהליך. אני כבר לא יודעת מה לחשוב, אני אובדת עצות!!!! אני מפחדת שכוונתה לסיים את ששת הנסיונות של ההחזרה ולא באמת להגיע להריון. אציין כי למרכז אין כ" כ מה להגיד חוץ מזה שהיא כזאת... לא עצמאית וילדותית. סליחה על החפירה, אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות

מירבי*

New member
מורכבות התהליך

אני מציעה לך לשוחח איתה.
יכול להיות שיש משהו שמפריע לה, יכול להיות שנפגעה ומתנהגת ככה כתגובה.

קבעי איתה בבית קפה, רק שתיכן ושתפי אותה במה שאת מרגישה, אל תתלוני על ההתנהגות שלה אבל תגידי שאתה מרגישה התרחקות ותני לה להסביר.

לפעמים הידברות ישירה פותחת דברים שמאוחר יותר אפשר לטפל בהם.
אתם בתחילת הדרך, עוד הריון שלם לפניכם, חבל להסתובב עם תחושות קשות שיכולות להיפתר בשיחה כנה.

בהצלחה

לנשום2

New member
את מקסימה! תודה! אעשה זאת...

למרות שאני ללא ציפיות היא טיפוס מאוד לא ברור

טלטל 30

New member
זה באמת לא פשוט

לקרוא מה שאת כותבת,
רואים שכואב לך על המצב..
נוכחתי לדעת בתור פונדקאית שכל הבדיקות, הנסיעות, הכדורים, ההחזרות שלא מצליחות
זה דבר מאוד מתסכל וקשה לעיכול
הבנתי פתאום שכואב לי, שאני מאוכזבת וחשה אחריות גדולה עבור זוג אחר ולא על עצמי
אני יכולה להגיד לך מהצד שלי לפחות שראיתי שההחזרה לא הצליחה
בסה"כ ההחזרה הראשונה- אבל פתאום התחילו לי סרטים לראש
אולי התהליך לא יצליח ואז מה שאנחנו עוברים- האיש שלי ואני הוא לחינם
וכל התכניות שלנו לתנופה בזכות הכסף שנקבל בכלל לא יצאו לפועל
ופתאום יצא לי קצת להתקטנן עם האם המיועדת על הכסף של ההחזרה
מצד אחד אני מאוד אוהבת אותה, מרגישה אליה קרובה ומאמינה בנו ובתהליך
מצד שני המצב הכלכלי שלנו לא טוב והכסף הזה עוזר לנו טיפה לנשום {ממש טיפטיפה}

אז אולי- רק אולי, הפונדקאית שלך נמצאת במצב לא טוב
הכסף הזה אולי בשבילה זה כמו אוויר לנשימה באותם הימים
אני חושבת שאת צריכה לדבר אתה בגלוי..
לשאול אותה עם היא נאמנה לתהליך ומאמינה בו
אולי היא עוברת תקופה קשה- כל ההחזרות האלה עושים משהו לנפש ולגוף
אולי תיקני לה משהו קטן, תפגשי אותה בבית קפה ותפנקי אותה
והיא תרגיש שאתן קרובות וזה יעשה לה טוב

ועוד דבר קטן..
איך מרכז פונדקאות שאמור להיות אחראי ומאוד קפדני לגביי בחירת פונדקאיות
בוחר פונדקאית שאפילו לטענתם היא ילדותית ולא אחראית?
זה בעיני קצת חסר אחריות

שיהיה בהצלחה {וסליחה על האורך}

Neta2014

New member
את צודקת לגמרי. האכזבה מאוד קשה גם לנו

אני פונדקאית בת 28 אמא לילדה בת שנתיים סטודנטית והכסף הזה עבורי זה אוויר לנשימה. אני מאוד מצטערת להיות בוטה אבל אנחנו לא בבעלות האם המיועדת. אני נמצאת בתהליך ומוצאת את עצמי רודפת אחרי כסף שמגיע לי עבור נסיעות ועבור בדיקות. זה התחיל שהזוג לא הבין למה הוא צריך לממן את התרופות של הילד שלהם כביכול כי אני רק רחם להשכרה תכלס. עבר לכך שצריך לשלוח מס רב של מילים על מנת לקבל מענה ואני הכי לא מטרידה ולא מציקה אני לא מתקשרת לא כותבת סובלת לבד וכן אני יכולה להגיד סובלת את כמות הכדורים הבלתי נסבלת שהרופא דוחף לי לגוף על מנת שהמטופלת שלו האם המיועדת שמשלמת לו תקבל את מבוקשה וחשובה רק התוצאה מסתבר לא הדרך כי אחרת אין שום סיבה לסבול סחרחורות וכאבי ראש והשמנה בצורה כל כך קשה אני לוקחת 12 כדורים ביום וזה ממש לא פשוט והכסף מגיע לאחר ההריון ורק לאחר שלושה חד. אז סליחה אם אנחנו לא מספיק מאמי וסליחה אם אנחנו עסוקות במטלות הבית שלנו ובבעל שלנו ובלימודים ובעבודה ולא כל היום יכולות לשוחח על מתי ההחזרה והאם לקחתי את הכדור. אני בעד התהליך ואני בעד פונדקאות ואני רואה בזה מעשה אדיר אבל חלאס עם התלונות של חוסר תשומת הלב תבינו שמאחורי הרצון שלכם לילד שזה רצון בסיסי ומקובל על הדעת נמצאת אישה שזקוקה לכסף שאתם נותנים העבור הילד. באמת שכואב לי לשמוע על הזוג שכל פעם טורח להזכיר שהם נותרו בלי שקל ושהם במצב לא קל ושלא היה להם מושג כמה יקר התהליך. מרגיש לי כאילו אני לוקחת להם כסף בכוח!! ראבק אני הולכת כל שבוע לאולטראסונד עומדת בתור לפעמיים שעה וחצי אחרי ששעה לוקח להגיע באוטבוס ובדיקות הדם והמחטים והפלישה לאברים אינטימיים שלי בהחזרה. מבקשת קצת לחשוב עלינו הפונדקאית גם אנחנו בעלי נפש גם לנו יש רגשות! שאלתי את הרופא שמבצע את ההליך האם הבדיקות שלי בסדר? האם הכל תקין? עקב התרגשות לקראת ההחזרה. מה הוא ענה לי? אל תשאלי שאלות זה ממש לא לעניין כרגע יש לנו מעט זמן חשוב שנזדרז. מיד לאחר מכן התקשר לאם המיועדת ושיחת הא ודה ועל מה שאפשר אבל אני!?? מי אני?? הרי אני לא הארנק!! אני רק??? אולי הייתי צריכה לרשום זאת למפרסמת ההודעה הראשונה בשרשור

MAMALY

New member
ואווו אין מילים

מנסיון אישי (שניח תהליכי פונדקאות בישראל) אני יכולה להגיד לשתיכן אמא ופונדקאית בעיקר לאמא המיועדת שלך שהיא לא מתנהלת נכון מצד אחד חד משמעית - לא משתפים פונדקאיות בקשיים כלכליים זה לא העניין שלהן מה שמגיע להן צריך לשלם נקודה ובזמן.!!!!
אני הייתי נותנת לפונדקאית ביד כסף מראש סכום לא בשמיים נגיד 400 ש"ח ומבקשת ממנה לנהל רישום על מה היא מוציאה ושתצרף קבלות או תרשום פשוט נסיעות ביביסיטר וכדומה עם תאריך יש לציין שמעולם לא ביקשתי לראות את המחברת כי ההוצאות היו סבירות (בואי נגיד גםפ אם התנפנקה עלי ב 50 ש"חל לא עשיתי עניין כל עוד זה היה בגבול הסביר זה פיתח בינינו מיד אמון מלא היא לא רצתה בשום אופן לקחת מה שלא מגיע לה (שתיהן אגב) ואני תמיד הקפדתי לשאול אותה אם חסר לה ושאני אוסיף בלי שום בעיה היה לה בטחון ורוגע שלא תתקע בלי כסף שיהיה לה בצד והיא הסתדרה. לא לשכוח שפונדקאיות הן אדם בוגר ואחראי - אם היא נבחירה לשאת את הילד שלך תני לה ובה אמון מלא זה חוסך הרבה כאבי ראש ועצבים מוצדקים כי באמת אין להן כסף לפעמים לנסיעות וביביסיטר הן חנוקרות התהליך עצמו מאוד מאכזב כשמתעכב ואין סיבה להעיר מתים בשביל כסף קטן כמו נסיעות וכדומה אם נתת לה היא לא תיקח מהקרן כי כבר נתת ויהיו לכם קבלות להגיד אם תרצו רק אל תבדקו אותה לשיעורי בית כמו מפגרים כשנגמר הכסף באיזשהו שלב היה לבד תצג את הנתונים כי בנות לקבקש כסף גם כשמגיע זה לא נעים ולא צריך לעמוד במעמד כזה כל נושא הכסף צריך להיות פתוח ונינוח מההתחלה נדיר שירמו אתכם אני לא מאמינה שאם אני אתן אמון בפונדקאית היא תפוק אותי שתהיה רגועה ושלווה תדע שיש על מי לסמוך זה הכי חשוב.

אני גם נתתי לפונדקאית שלי כסף בחדשיים האחרוני םלהיון במעטפה ואמרתי לה שיהיה לה לשעת חירום אם יהיו צירים דימומים ולא אהיה קרובה מספיק שיהיה לה בשלוף למונית חירום אחרי הלידה היא רצתה להחזיר לי את זה לא לקחתי (כולה 300 ש"ח) התחושה שלה היתה "אני מוגנת" ו "יש על מ י לסמוך" מההתחלה מאוד חשוב לבנות קשר כזה.

לחלופין אם אתם מרגישים שחוגגים עליכם (נגיד היפוטטי) הפונדקאית לא תקבל מראש ותחכה להחזרים מהקרן מה שמאוד לא יהיה לה נוח וחבל למה לעשות לה את זה הראו אמון אני בטוחה במליון אחוז שלא תתאכזבו.

בבקשה לא לריב על כסף קטן הוא חיוני מאוד לפונדקאית שרצה לבדיקות ומשאירה ילדים בבית זה גורם לה מתח ולחץ למה ??? כל כך קל לסדר את זה בלי שום בעיה צריך לשנות את הראש/ קצת וזה הכל.

כשפונדקאית כותבת שרע לה והיא מרגישה כמו ארנק זה רע מאוד תתקנו את זה כמו שכתבתי איך למעלה זה לא מרוע פונדקאית שאת מרגישה שאת רצה אחרי הכסף הם פשוט לא מיומנים בתהליך הם לא נולדו הורים מיועדים שיחה כנה ופתוחה ורגועה פותרת הכל.

לגבי התרופות יקירתי הפונדקאית אין תרופה בעולםפ שאני ל לא לקחתי בחיי אתן לא מקבלות תרופות מסוכנות כלל, אם לא תאכלי לא תשמיני (עלי אי אפשר לעבוד לקחתי את כל הסוגים כמו שצריך כמטופלת פריון קשה מאוד) נפיחות תרד אתן צקבלוןת רק מה שהגוף מפרקיש כשהוא בהריון טבעי את צריכה לגשת לרופא נשים המטפל בך ולספר לו מה את מרגישה שישב איתך יסביר לך זו זכותך המלאה - הפונדקאית שלי בהתחלה כ"כ פחדה מהכדורים שהיא פשוט השתגעה מפחד ראיתי שהיא מפחדת לא הייתי בטוחה שהיא לוקחת אותם בכלל (פחדים של אמא מיועדת נו...) ביקשתי מהרופא לשוחח איתה בנעימותלבד לקחתי אותה הם ישבו למעלה משעה היא שאלה את כל השאלות אני לא התערבתי נתתי לו לטפל בהכל - רופא הוא שחקן המפתח בטיפולים וצריך לתת בו אמוןן אמא מיועדת לא מנהלת את הפרוטוקול הטיפולי הרופא כן תנו לו לעשות את העבודה שלו וזכרו שהפונדקאית היא המטופלת לא אתן (בחלק השני של הטיפולים)
אמהות מיועדות שמשתגעות מההורמונים של גירוי שחלתי (מה שפונדקאית לא מקבלת!!!!) לפחות לי זה עשה עצבים שאין להם אח ורע זוזו הצידה ותנו לבעל הרגוע יותר לטפל בנושאים של הפונדקאית אם קשה לכן זה בסדר
בשום מקרה ואופן אין להפיל על פונדקאית עניני כספים מה שמגיע תנו לה מיד ומראש עדיף עם רישום מסודר סמכו עליה וכמובן היא לא אשמה שאנחנו לא יכולות להרות היא באה לעזור לנו רוצות תינוק שמח? בריא והריון רגוע? הוא בגוף שלה תנו לה להיות שמחה אין סיבה שלא זה רק טלפון ]פעפ בשבוע או סמס תעשו מכל פגישה חגיגה קטנה יוצאים מהרופא אפשר לגשת לשתות קפה יחד אם הפונדאית קשה לה בגלל שהיו עיכובים וכשלנות אל תתנו לה להרגיש לבד תהיו איתה היא צריכה אתכם זה הריון של שתיים

פונדקאות היא משימה של שני נשים יחד!!!! כל אחת עושה את החלק שלה וצריכה לעשות אותו באהבה תאהבו את הפונדקאיות שלכן היא תאהב את ההריון (לא את העובר את ההריון וכל מה שהיא תרצה זה להרגיע אתכם לא צריך לשבת על הראש לא של אמא ולא של פונדקאית שבו יחד תעשו שיחה בלי ריב תגידי לה אמא, שחשוב לך שהכל יהיה פתוח ורגוע וכל דבר ניתן לפתרון אם יש כעס שתוציא עליך קצת אין דבר מותר לה כל עוד אין השפלות הדדיות ספגו תחייכו תנו לה את היכולת לבטוח בכן היא צריכה אותנו לא פחות ממה שאנחנו צריכות אותה.

זה בגדול חפרתי מספיק

למעלה