למה "התוסף" ולא "התווסף"?

lexigali

New member
למה "התוסף" ולא "התווסף"?

אני יודעת שזה נחי פי"ו וכו', אבל לא מוצאת מקבילה. הסבר?

אסופית02

New member
אפשר גם וגם

התּוֹסף היא צורת משנה מן יס"פ. לא ידוע לי על צורות נוספות בנטייה זו.

lexigali

New member
אבל לי ידוע ש"התווסף" היא צורה

שגויה (עפ"י אקדמיה, כמובן). את בטוח ש"מותר" גם וגם?

or99

New member
היא לא שגויה:

"נטיית השורש יס"ף בבניין התפעל היא הִתְוַסֵּף. הצורה המלומדת היא נִתּוֹסַף." (כאן) "צורה מלומדת"... הגדרות מעניינות יש להם...

אטיוד5

Active member
ניחוש

ה-ו' השניה באה רק על מנת להקל על הקורא לדעת שמדובר בצליל V. במקרה הזה, אם אין חשש מבלבול עם המלה "הַתוֹסף", וברורה המשמעות, אין צורך בהקלה הזאת. מה עם התוכח/התווכח?

lexigali

New member
לא:

היגוי ה-V שגוי עפ"י האקדמיה. ההיגוי הנכון הוא [hitosef].

אסופית02

New member
התוסף= הִתּוׁסֵף

זו צורה שנשמעת אחרת. התוכח- היא פשוט צורה שגויה לפי כללי הכתיב המלא.

אטיוד5

Active member
אם כך ...

מדוע הִתּוׁסֵף נכון והִתּוֹכֵח לא נכון? או שהוא גם נכון?? האם לפי האקדמיה יש לומר הִתּוׁסֵף במקום התוַוסף? או שזה בכלל בבנין אחר/משמעות אחרת? שמישהו יעשה לי סדר בבקשה.

lexigali

New member
אז כך:

אין לי כוח לנקד, אבל ה"התוכח" שלך לא נכון, פשוט כי הצורה היחידה שנהגית בבניין התפעל בתנועה במקום ו' עיצורית היא כנראה רק זו מהשורש י.ס.ף. כלומר, התשובה המלאה היא: ככה! אני חשבתי שצורה היחיד הנכונה להגי היא hitosaf, אבל כנרא שמותר גם hitvasef. יש?

אטיוד5

Active member
בקושי, בקושי ../images/Emo13.gif

לגבי י.ס.ף שמח שהסכמת ששתי הצורות מותרות. לכן hitvasef הוא בסדר, על אף מחאותייך הקודמות. עכשיו את באה ואומרת שה-hitvasef הוא היחיד שבו נהגה va בהתפעל? כי אם כך אז אני מבין ש-hitvakeah לא נכון. ואם כך מהי הצורה הנכונה? אם hitvakeah כן נכון, אז הנה לך כבר שני פעלים שנהגים עם va. אם תבקשי יפה אוסיף לך עוד שניים-שלשה שנהגים lehitva-בלה-בלה. או שלא הבנתי כלום.

אטיוד5

Active member
אה, לא הבנתי כלום ../images/Emo13.gif

דיברת על תנועת ׁ ואילו אני חשבתי שדיברת על תנועת va. סליחתי נתונה לכל הקוראים שהטרחתי עד הלום.

lmatan1

New member
שלום איך אומרים בקיא או בקי

ואיך זה מתקשר אם לדוגמא בא לי להקיא.

למעלה