למה העוגה נוחתת?

ספיריטי

New member
למה העוגה נוחתת?

אני מכינה את אותו מתכון ולאחרונה העוגה נוחתת לי באמצע ממש מעצבן. מה אני עושה לא בסדר? חשבתי שזה אולי כי אני מוציאה ישר מהתנור אבל חם בבית והעוגה היא לא טורט אלא בחושה.

revavonet

New member
אולי בחישת יתר?

אבל קשה לדעת בלי המתכון, אז ולי תעלי לפה ונראה איך לעזור לך

ספיריטי

New member
המתכון בסדר זה הקטע

זה מתכון שאני אופה איתו כמה שנים ורק לאחרונה צונח לי

מבלגרת

New member
הנה כל האפשרויות מדוע עוגה עלולה ליפול

(לקוח מתוך אתר מתוק.נט) העוגה "נופלת": הקצפת יתר או ההפך – לא מספיק אויר נכנס לתערובת טמפ' התנור נמוכה מדי או זמן האפייה קצר מדי חישוב והוספת נוזלים לא נכונה תבנית קטנה מדי "הזזת" העוגה בזמן האפייה (העברת "מדפים" בתנור למשל) פתיחת דלת התנור לפני שהעוגה מתקררת כמעה טמפ' התנור נמוכה מדי יותר מדי אבקת אפיה,אבקת סודה,נוזלים או סוכר. הקצפת יתר של העיסה

ספיריטי

New member
לפי זה - זה אולי הכל

תודה אני אנסה כל אחד מהם

מבלגרת

New member
חחח.. כן..

גם אני חשבתי כך כשקראתי. כשחיפשתי בשבילך ברשת אז ראיתי שהרבה דיברו על פתיחת דלת באמצע אפיה ורעיון שגם הוצע זה פשוט להפוך את העוגה על משהו ולקרר אותה הפוכה (לא משהו שחוסם את האוויר) ואז היא תתמלא באוויר ולא תצנח. לא ניסיתי . אבל בכל מקרה, דעתי הלא נחשבת (כי אין לי מושג מקצועי בעוגות, רק הניסיון שלי..) שמשהו בטמפרטורה לא מתאים לאפית העוגה. לי לקח כמה שנים להגיע לעוגות טובות. תמיד העוגה הייתה תופחת מידי באמצע או אח"כ צונחת וכל מיני בעיות. בסוף מצאתי שאני פשוט צריכה להנמיך קצת את הטמפרטורה (אצלי טיפ טיפה פחות מ 150) ואז העוגות יוצאות טוב בלי עין הרע

revavonet

New member
חשבתי על זה שוב

ונראה לי שהעוגה לא נאפית מספיק. נחיתה באמצע אומר שהיא עדיין קצת נוזלית. אולי משהו קרה לתנור שלך וזמן האפיה צריך להתארך? את בודקת עם קיסם לפני שאת מוציאה אותה? לודא שהיא יבשה באמצע. זאת ההשערה הכי הגיונית שלי כרגע.

ספיריטי

New member
כן ברור שאני בודקת

אני מעינה את העוגה הזו מספר שנים ותמיד יצאה מעולה אולי באמת משהו בתנור ...

herouth

New member
לי קרה פעם שהתרמוסטט של התנור התקלקל.

הטכנאי שתיקן את זה אמר שזו בעיה נפוצה, והתרמוסטט פשוט מזדקן ולא תואם באמת לטפרטורה שאליה הוא מכוון. אז אם יש לך דרך לבדוק מה הטמפרטורה האמיתית בתנור הייתי בודקת את זה. אם לא, אז לטכנאי אמור להיות מד טמפרטורה.

1winnie

New member
גם לדעתי זאת הסיבה

יכול להיות גם שינוי של תבנית יש למשל הבדל בין זמן אפייה בתבנית רגילה לבין תבנית חד פעמית, או לחילופין אם מעמידים את התבנית על תבנית רשת (בתוך התנור) או תבנית מתכת בכל מקרה - גם אני חושבת שהעוגה פשוט לא נאפית מספיק

למעלה