למה הם שותים?

למה הם שותים?

קראתי עכשיו שביומולדת של עידו תדמור, מתן דסקל ואלמוג בן חורין שתו אלכוהול. למה הם לא מצייתים לחוק? הם עוד לא בני 18!

ShirUsh22

New member
מה זה עניינך אם הם שותים או לא?../images/Emo20.gif

הם ילדים גדולים ויודעים מה הם עושים לא צריך לדחוף ת'אף ולהתערב בדברים שלא קשורים אלייך

ShirUsh22

New member
האמת, כן.. 16 זה נחשב מספיק גדול../images/Emo20.gif

כדי להחליט בעצמו או הוא רוצה לשתות או לא ולדעתי אנחנו לא צריכים להתערב להם בחיים אנחנו יכולים לומר שהם לא משמשים דוגמא טובה וכו' אבל אין לנו זכות לומר להם לא לשתות..

SimsY

New member
זה לא משנה מה את חושבת

החוק אומר שלתת לילד מתחת לגיל 18 לשתות זאת עבירה. באותה מידה את גם יכולה לחשוב שילד בן 16 יכול כבר לנהוג אבל עדיין זה לא אומר שיהיה לו מותר.

o m g

New member
כי החוק אומר שמישהו בן 16 לא יכול

להוציא רישיון אבל החוק לא אומר שמישהו בן 16 לא יכול לשתות :|

SimsY

New member
החוק ועוד איך אומר את זה

למקרה שלא שמת לב כל השלטים על הברים ואיפה שמוכרים שתייה חריפה כתוב בפירוש "הגשה/מכירה של משקאות משכרים מתחת לגיל 18 אסורה" ובקטן כתוב שמי שמוכר שעובר על החוק עובר עבירה פלילית. אז בבקשה לשים לב.

sweetdreams

New member
החוק אוסר **מכירת** אלכוהול..

ולא צריכת אלכוהול. אם ילד בן 16 ישתה וודקה, לא יעצרו אותו. יעצרו את הברמן שמכר לו.

SimsY

New member
תשים לב טוב כתוב

מכירה או הגשת אלכוהול ומאחר ויאסרו את הברמן - הוא לא ייתן לילד לשתות ואז מאיפה בדיוק הוא ישתה ?

sweetdreams

New member
דבר ראשון, אני בחורה ../images/Emo13.gif

דבר שני.. נכון שמטרת החוק הוא שקטינים לא ישתו אלכוהול, אבל החוק לא **אוסר** זאת. שים לב, יש הבדל.. אם ילד בן 16 שותה אלכוהול, הוא לא עובר על שום חוק! בניגוד שילד בן 16 שנוהג, אם נחזור לדוגמת הנהיגה, ואז זו בהחלט עבירה על החוק.

sweetdreams

New member
זה כן, ובצדק ../images/Emo13.gif

דרך אגב, אתה הולך במקרה להופעה של עברי בר"ג?

SimsY

New member
אני מת ללכת

אבל יש לי כל כך הרבה עבודה, ועכשיו זאת התקופה העמוסה - אני לא יודע אם אני אוכל לאפשר לעצמי להחסיר. אני מקווה שיסתדר לי. את הולכת ?

sweetdreams

New member
כן, סופסוף!!

כבר מלא זמן רציתי ללכת להופעה הזאת, ולא הסתדר לי. סופסוף התפנה לי קצת זמן, אז בטח שאני הולכת
דרך אגב, זה ביום שישי, אתה יודע.. אתה עובד בסופ"ש?

SimsY

New member
כן - POOR ME ../images/Emo10.gif

חרא לי עם זה, כי אני מת לראות את המלך אבל אני פשוט משכיר דירה משהו יקר ברמות אז אני צריך את הכסף ולכן אני עובד גם סופ"שים

sweetdreams

New member
האמת שלא...

נכון שכולנו עושים את זה, גם אני עשיתי את זה, אני לפחות יודעת להגיד, וידעתי גם אז להגיד, שזה לא טוב!! אתם כבר עושים משהו רע, אל תיתממו ותשכנעו את עצמכם שמה שאתם עושים זה מה שנכון, כי זה הכי גרוע. וזה כנראה חלק מהעניין למה לבני נוער אסור לשתות, קלות הדעת הזאת בתוצאות המעשים שלהם.. זה שהרבה עושים את זה, לא מעיד על זה שהם יודעים להחליט בעצמם מה טוב בשבילם. אנשים גם עושים סמים, גם אז הם יודעים מה טוב בשבילם?? ואלכוהול זה סם לא קל בכלל, שאין שום סיבה לזלזל בכוח ההרסנות שלו. הוא יותר גרוע מכל ג'וינט בהשפעה שלו, בנזק שהוא גורם והתמכרות אליו. הסיבה שמגבילים את גיל השתייה, מתחלקת לשניים: דבר ראשון, שהוא הרסני במיוחד בגיל ההתבגרות עם כל ההורמונים, ולתהליך הצמיחה של הגוף. דבר שני, שבני נוער עדיין ידועים בקלות דעתם, ולכן סם מדכא חזק כמו אלכוהול זה בטח לא מה שיגרום להם להתנהג בצורה אחראית ובוגרת יותר. אולי כדאי שגם תשאלי את עצמך למה במקומות אחרים בעולם הגיל המותר לשתייה הוא לא גיל 18, אלא 21...

ShirUsh22

New member
טוב טוב סליחה אל תהרגו אותי../images/Emo7.gif../images/Emo20.gif

אני רק אמרתי שהם יכולים להחליט בעצם אם בא להם לשתות או לא הם כבר שתו ואנחנו לא יכולים לשנות את זה אז זה גם לא משנה מה אנחנו אומרים, הם עשו את זה וזהו

למעלה