למה הכוונה ב :

9ball master

New member
הכוונה היא...

1. 3/4 - הכוונה היא נקודת החיבור בין שני החלקים היא לא באמצע המקל אלה ב 3/4 האורך במדידה מהקצה האחורי בדרך כלל 14 עד 16 אינטש מהקצה. 2. Hand Splice - הכוונה שהחיתוך של סוגי העצים המרכבים את המקל וההדבקה שלהם בוצעו ב"עבודת יד" ולא במכשור אשר נשלט ע"י מחשב ( CNC - Computer Numerical Control ) הסיבה שרשמתי עבודת יד בגרשיים היא כי לא מדובר במסור ידני וכו אלא בכלים שתמצא ברוב הנגריות, עדיין מדובר במכונות אך נדרש כשרון רב לבצע את החיתוכים בצורה מדוייקת. כל המקלות הסיניים שעולים 300 ש"ח ואף יותר מיוצרים באמצעות CNC וכמובן ששיטה זו מורידה עלויות וכן את מחיר המוצר הסופי, זה עדיין לא אותר שזה שיטה פחות טובה.

9ball master

New member
בוודאות...

כאשר אני אומר החלק האחורי, אני מתכוון לחלק העבה אשר נקרא בשפה המקצועית butt (תרגיש חופשי לתרגם את זה לעברית איך שאתה רוצה
) מצורפת תמונה של החלק האחורי של מקל סנוקר ( John Parris), טבעת הנחושת אשר מוקפת בצהוב היא נקודת החיבור (joint) במקרה הזה היא נמצאת במרחק 16 אינטש החלק העליון נקרא shaft, זהו החלק הדק יותר אשר בקצהו נמצא הטיפ

9ball master

New member
צודק

טעות שלי מדובר ב 3/4 מהקצה הקדמי, לא יודע למה כל הזמן ישב לי בראש 1/4 (ואז מדובר מהחלק האחורי)

טוב מגיע לי תתחדש .

BCE jimmy white . ( דגם ספציפי לא רשום, butt אפור שחור אפור ) בלו דיאמונד טיפ . ךדעת המוכר זה 9ממ לדעתי זה 9 וחצי. בכל מקרה אחרי שעה וחצי של ניסויים הוא הכי התרים לי. הייתי הולך אולי על גון פאריס או דאפרין רק שאלה היו קלים מדי .

Anin17

New member
תתחדש ותהנה

אני דווקא יותר אוהב את הקלים מאיפה קנית בסוף?

הוא קל בינוני, 18oz . קניתי מהשולחן

הירוק. מה שכן נראה לי אני מחליף את הטיפ, אחרי שיוף קל הוא נהיה קטן מדי. מה הדרך הכי טובה להחליף טיפ?

היה קצת שפיצי.

בכל מקרה הטיפים שקיבלתי שם נראים בסדר גמור וכבר עגולים. איך להחליף טיפ? יאללה זרקתי לך הרמה להנחתה של המדריך להחלפת טיפ.

JackR1

New member
לא יודע איך זה במקלות סנוקר,

אבל במקל פול - החלפת טיפ איכותית, עם burnishing שיחזיק זמן, לא יעשו לך בשום מועדון בארץ (תבוא ותגיד burnishing ותראה באיזה עיניים ריקות יסתכלו עליך). מה גם שאין בארץ שום טיפ טוב למקל פול למכירה. אני מכיר רק בנאדם אחד שעושה את זה כמו שצריך. בטוח תצטרך מכשיר שמחזיק את הטיפ מוצמד למקל בכח. אפשר לקנות ברשת. לגבי סנוקר אני לא יודע, אם יש לך קצה מקל מפליז והטיפים באים בגודל הנכון וכבר מוכנים, תחתוך את הטיפ מהפליז עם סכין בעדינות, תשייף את הפליז על משטח שיוף עדין (לא להרוס את המשטח של הפליז ולא להפוך אותו ללא שטוח!!), שים טיפה של דבק (אפשר להשתמש אפילו בסופרגלו, אבל לא מומלץ - הוא משאיר סימנים, יש דבק מיוחד, לא זוכר את שמו), ותדביק את הטיפ כך שלא יהיו בועות אויר בדבק. ותשים את זה במכשיר להתייבש. יש הרבה מדריכים על החלפת טיפים ברשת, אם תריץ גוגל קטן, תמצא כמה לינקים.

וואו, אם רק בןאדם אחד בארץ יודע

להחליף טיפ כמו שצריך, המצב שלנו הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי. אז מה השם של הדבק? איזה נייר שיוף יתאים לשיוף הקצה של המקל?

למעלה