למה הוא מתחצף ?
שלום רב, אני מתנצלת מראש על האורך, אני פשוט מאוד מוטרדת. יואב בן 5 וחודשיים. אני יודעת שכל אמא חושבת שהבן שלה הוא הכי, אבל אני גם אובייקטיבית
. עד לפני שנה בערך הילד היה אחד הילדים הממושמעים עלי אדמות. הבית התנהל על מי מנוחות וכל גילאי ההתבגרות הנוראים עברו וחלפו תוך שאנו טופחים לעצמנו על השכם ומשוכנעים כי אין כמונו הורים מושלמים ואצלנו חינוך זה חינוך. בעלי ואני נהגנו לאמר שעוד קצת והילד הופך לרובוט: ישן 12 שעות בלי להתעורר פעם אחת מגיל חודשיים וחצי, הולך לישון ב- 20:00, אוכל הכל ובריא (כולל סושי), חם ומחבק, מחמיא ועוטף ומדבר כמו מבוגר וחכם שאפשר להשתגע. לפני שנה ושבעה חודשים נולדה לו אחות, הוא חיכה וציפה, בחר לה את שמה ומתייחס אליה מקסים. אני לא חושבת שניתן לשייך את השינוי ההתנהגותי להולדת אחותו, מה גם שאנחנו כל הזמן מחזקים אותו ומספרים לו כמה הוא נפלא ובוגר וכו'... אז איך ולמה לעזאזל, ילד שמקדישים לו המון (אני איתם כל אחר צהרים ללא יוצא מהכלל וגם אבא שלו משתדל תמיד לחזור בשעות סבירות והוא בעל סבלנות אין קץ) נהיה חוצפן מתנגד לכל דבר וכל הזמן מותח את החבל. יואב גדל בסביבת שפע, הוא רק רוצה משהו וגדוד של סבתות וסבים מתגייס וקונים הכל בלי הגבלה (אנחנו מגבילים אותם), אנחנו מטיילים המון נוסעים לסופי שבוע ולמעשה מתכננים את הפנאי שלנו תוך התחשבות מלאה ודאגה מתמדת להנאתו. לאחרונה התחלנו להרים את הקול בדציבלים הולכים וגבוהים עד לכדי צרחות מקפיאות דם. יש בעיה כשרוב העימותים מתרחשים בבוקר ומאחרים כל הזמן. לפני שבועיים הוא צחק לי בפרצוף בזמן האוכל, כמה פעמים, כשהערתי לו על צורת האכילה שלו, ברוב תיסכולי הרמתי את היד לסטירה ועצרתי אותה בדרך כך שלמעשה ליטפתי את פניו ורציתי למות במקום. יואב הסתכל עלי וחייך "אמא זה היה סטירה או פליק ?" ואני הרגשתי כל כך רע. גם בגן המצב רע, הוא מתחצף לגננות, ומתנגד לכל נסיון שלהן לקבוע לו את סדר היום. המשפט השגור בפיו הוא "אני מחליט עלי". בחודש האחרון יואב החל בפעם הראשונה בחייו לקבל עונשים (הדבר קרה פעמיים) העונש שממש עובד ולרוב גם האיום בו, זה מניעת טלוויזיה אחר הצהרים. אבל קשה לי עם עמדת השוטר אני חשה כאב פיסי כמעט כשהוא בוכה ומתחנן שאסלח לו ומבטיח הבטחות מכאן ועד להודעה חדשה. ברור לי שזו לא הדרך. אנחנו מדברים ומדברים ומסבירים ומסבירים והוא מבין, אני יודעת, רק לא משתפר. הוא לא מקלל אבל אני לא מוכנה שידבר אלנו, או לכל אדם אחר (מבוגר או צעיר) ללא מתן כבוד ("אל תגרמי לי לחשוב שאת מטומטמת"). אני תמיד מדגישה בפניו ש"אצלנו בבית" ככה וככה, ושוב חוזרת מאיימת שגם אני לא אענה לבקשותיו ו"איך אתה תרגיש ?" וכו'... אני יודעת שבטח התאור שלי נשמע דרמתי ורבים נתקלו בבבעיה. אבל הילד באמת ילד נעים, מאוד חכם (איך הוא לא קולט כמה התנהגותו מביישת אותו?) ובעל אינטיליגניה רגשית מדהימה ונראה לנו שהוא עצמו מתמודד עם "הילד הרע שבפנים" ואינו מסוגל לרסן את הדחפים שמשתלטים עליו. מעבר למטרד אנחנו רוצים לעזור לו, לא להכנס ל"תפקיד" הילד הרע בבית ובגן ולעבור את התקופה הזו כי נראה שעובר עליו משהו. אשמח לשמוע עיצות.
שלום רב, אני מתנצלת מראש על האורך, אני פשוט מאוד מוטרדת. יואב בן 5 וחודשיים. אני יודעת שכל אמא חושבת שהבן שלה הוא הכי, אבל אני גם אובייקטיבית