למה - דיון

איל באש

New member
למה - דיון ../images/Emo24.gif

שקורה לנו משהו והזולת לא רוצה בחברתנו יותר, אנחנו רותים תמיד לדעת "למה"? "למה" ? לא רוצים בני יותר במערכות יחסים של זוגיות ובכלל? "למה" חשבתם פעם שה"למה" הזה בא רק עבור האגו שלנו? רק כדי לספק את ה"אני בסדר" של כל אחד ואחת מאיתנו? רק כי אנחנו כל כך מפחדים להשתנות עם השינויים ? רק כי אנחנו כל כך מקובעים ונוקשים ותלויים ? מה זה משנה בעצם "למה" ? הרי אם לא רוצים אותנו יותר אז מן הראוי שנשחרר ונמשיך הלאה בדרך שלנו לא ? מן הראוי שנראה את המראה שהסיטואציה הזו מראה לנו ! לתת לחיים להיות ולזרום עם החיים ,משמעו גם לתת לזולת להחליט את החלטותיו ולכבד אותן, גם אם זה לא מה שאנחנו רוצים , גם אם זה בדיוק הפוך ממה שציפינו ואו חלמנו, גם אם זה נוחת בבום אשמח לשמוע אתכם בנושא "למה"
הרי התשובה על ה"למה" הזה בודאי לא תספק אותנו עד הסוף, הרי עדיין נישאר פגועים ואו מהורהרים לא?

איל, שאלה מקסימה!

למה- לפעמים שאלה חשובה כי: באמצעות התשובה (אם היא כנה כמובן) נוכל אולי ללמוד משהו על עצמנו, משהו שאולי נוכל לתקן וברור מאליו שבכל מקרה משחררים את מי שלא מעוניין לדרכו שולחת לכם המון אור ואהבה יום נפלא ענת

למה?

כשאומרים לילד קטן לא, אז השאלה הראשונה שתצוץ לו, היא למה? אנחנו כמו ילדים קטנים, לא מוכנים לקבל תשובה אחת ברורה, כמו לא. תמיד נרצה לדעת עוד ועוד מה קרה, למה זה קרה, איך זה קרה, איפה הייתי לא בסדר, במה אוכל להשתפר ועוד ועוד שאלות... הרבה פעמים האגו קורא לנו להאשים את עצמנו, ולא נותן לנו אפשרות לראות את הדברים הפשוטים, למשל כשנגמרת מערכת יחסים, לפעמים זה פשוט נגמר, כי די זה הספיק מה שהיה וזהו. זה הרי ברור לגמרי שזהו זה ואין מצב לשנות את ה"לא" הזה. כך זה גם בעבודה אם מפטרים מישהו מסיבות מקצועיות, זה הרי ברור שהוא לא מתאים, וזהו. נקודה. הרבה פעמים ה"לא" הזה פותח לנו דלתות חדשות אך אנחנו כל כך עסוקים ברחמים עצמיים שקשה לנו לראות את הדברים הטובים שצומחים מזה. ומשאלה על "למה" הצלחתי משום מה לתת תשובה על "לא". ואל תשאלו אותי למה... יום נפלא שיהיה לכולנו...

lboy2

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

ממ האמת נראה לי שדיי הכללת... ל"למה" יש המון טונים, המון מקרים, אפילו אפשר ליצור איזשהי טבלה... אני מסכים שאנו שואלי "למה?" בחלק מן המקרים - אחרי שהערת את פני- זה בישביל האגו- חשיבה יפה.. גם מסכים שאנו מוקבעים ונוקשים בחלק מן המקרים... אבל "למה" זו צורת ביטוי, זו מילת שאלה, זו התחלת דיון...ע"י המילה הזו אנו יכולים לעזות לאחרים...כך שאין קשר ישיר לאגו שלנו, ע"י "למה" אנו יכולים לטפל במקרים שלא מקובלים, אם זה על הסביבה ,אם זה על מקום מסויים שנמצאים בו... אני חושב שברוב המקרים המשפט: " לתת לחיים להיות ולזרום עם החיים ,משמעו גם לתת לזולת להחליט את החלטותיו ולכבד אותן, גם אם זה לא מה שאנחנו רוצים , גם אם זה בדיוק הפוך ממה שציפינו ואו חלמנו, גם אם זה נוחת בבום " לא יהיה מקובל על רוב בני האדם...כמו שאמרת זה לא יספק אותנו..

spidi2

New member
ככה../images/Emo70.gif

כשהנסיכים שלי שואלים אותי: למה
ואני מוצאת את עצמי עונה לשאלה ועוד שאלה ועוד שאלה... בסוף אני עונה: "ככה
וככה לפעמים זו בהחלט תשובה
" אז כן... לפעמים גם ככה צריך להספיק לנו. אבל לפעמים.. כשהשאלה באה ממקום עמוק יותר... של ניסיון בחינה של עצמנו... אז אולי אנחנו רוצים לדעת.. @שוט כדי לדעת כיצד לשנות.. והרי אנחנו עושים הרבה פעמים שינויים... לדברים שבעצם לא היינו מודעים להם... לא ידענו שאנחנו משדרים אותם.. הרי לא תמיד דברים שרואים מכאן, רואים גם משם... וכדי לשנות את פרספקטיבת הראייה... אנחנו צריכים תשובות...

אושרת28

New member
טובאז הלמה? קשור לעצמי האנוכי שלנו

ואם נלמד לא ללכת לפיו נוותר על הלמה :))) ואם ישאלו אותנו למה... אז פשוט נענה את התשובה הכי כנה מבלי ללכת סחור סחור... אלא פשוט נענה.

natalynataly

New member
תלוי ב"איך" של ה "למה"......

תלוי מאד בטון הדיבור והשאלה.... אם הלמה הוא התבכיינות ורחמים עצמאים - אז כמובן אין לו מקום. אם הלמה הוא כועס מעוצבן על מי שהלך - גם לא נלמד ממנו כלום. אך אם הלמה הוא פשוט למה = נסיון כן להבין. ללמוד. אז הוא יכול לתת לנו המון. כדי שסיטואציות כאלה לא תחזורנה על עצמן, שנתקדם באמת הלאה, שלא נחזור פעם נוספת על אותו הדפוס. הלמה הזה יכול לתת לנו המון. אף על פי שלא פעם התשובה היא "ככה" כלומר שלא חייבת להיות תשובה. אך לשאלה בהחלט יש מקום מכובד וחשוב. זו דעתי בכל אופן....

ניני5

New member
איל, נכון שכואב לנו אם מישהו עוזב

אותנו כשאנחנו משתנים. אנחנו שואלים מדוע, ולמה. השאלה היא לגיטימית. ואני חושבת שיש לי תשובה. זה בא מהמקום שצריך "שנים לריקוד". אם אנחנו נעשים רוחניים, והחברים לא, הם לא מבינים אותנו. אין לנו ריקוד צמוד יותר. החברות מתפוררת. אם אנחנו יודעים שאנחנו לא יכולים לחזור למקום שהיינו, והחברים הישנים לא יכולים להיות רוחניים כמונו, אז ניתן להם ללכת בשקט ובכבוד. נבין שמה שאנחנו היום זה לא מה שהיינו פעם. ואנחנו בדרך למצוא חברים חדשים, שמתאימים לנו יותר. שחושבים כמונו. החברות של האנשים שעובדים על עצמם היא חברות מתחדשת כל הזמן. ככל שמתקדמים בהבנות, ככה החברים הקודמים לא מתאימים יותר אלא אם כן הם הולכים איתנו יד ביד. כל הזמן אני עושה חברים חדשים, ו"עוזבת" את הישנים. הם עוזבים אותי. אתן דוגמא אישית גרתי 30 שנה בגוש דן באותו מקום. היו לי שם חברים וחברות. לפני חצי שנה עברתי לגור בעיר. אני כנראה מקרינה איכות אחרת, כי חברותי מזה 30 שנה לא ששות להגיע אלי. כנראה נעשיתי אחרת. טיפוס של פרוורים הוא שונה מטיפוס של עיר, כנראה. אבל לא מזמן התחברנו עם זוג עירוניים ואנחנו מבלים ביחד. ככה שתמיד רצוי לראות שינויים כהרפתקאה. כאילו יוצאים לטיול בהודו. עולם אחר וקסום.

rama69

New member
יש את הלמה

שעוזר לנו להתמודד, להבין ולהסק מסקנות,אם משתמשים בזה נכון אז יכולים לנצל זאת לעתיד טוב יותר. ברכת אור המודעות אתי

מתוך תפישת החיים שלי

אנשים שואלים את עצמם "למה" כי הם חושבים שהתשובה לשאלה תביא לשינוי המיוחל. בעוד שגם אם מצאו תשובה וגם אם לא.. עדיין נשאר לעשות את השינוי. כך שהשאלה עצמה בלתי נחוצה לחלוטין. יש שאלה אחרת שראויה להישאל - "איך". ויש תשובה אחת ויחידה לשאלה למה, וזה ככה.

למעלה