למה גזענות?

FSFSFS

New member
למה גזענות?

אני נכנס מדי פעם לפורום הנחמד הזה ולאחרונה יצא לי להזדעזע מרמת הגזענות אצל חלק מהמשתתפים פה, בהקשר של המימונה... דבר ראשון- קצת על עצמי, אני לא מרוקאי (נולדתי בארץ וכך גם אימי, אבי נולד באיראן) וכן, גם אני לפעמים נגעל מההמוניות של חלק מיוצאי צפון אפריקה...אבל להתחיל ללכלך על התרבות שהם הביאו איתם מארצות המוצא? לדעתי המימונה זוהי חגיגה מדליקה למרות שאצלינו במשפחה אין מצב שיחגגו מימונה (פרסים לא כל כך מתחברים למנהגי יוצאי צפ' אפריקה) אבל עם זאת, לבוא ולשלול ככה, בעוד העלייה הרוסית היא זו שסובלת בשנים האחרונות מגזענות?? לא לעניין... ובקשר לגזענים, יכול להיות שאתם מקנאים, אולי משום שבארצות המוצא שלכם לא נתנו לכם לחגוג שום דבר, כידוע...

מה הכוונה לא נתנו לחגוג???

במה יש לקנא??? וחוץ מזה אני בטוחה שהרוב פה עד שלא הגיעו לארץ בכלל לא הכירו את החגים ורק פה התחילו לחגוג! שם הינו חיים לפי החגים שהיו באותה ארץ... חשבת על זה??

בוא תגיד לי במה יש לקנא?

ולמה לא נתנו? היו את החגים של אותה מדינה שאותם האנשים חגגו...

טלינקה5

New member
איך רואים שאתה לא מבין

"אולי משום שבארצות המוצא שלכם לא נתנו לכם לחגוג שום דבר, כידוע..." חה-חה-חה!!!!!!!

T a u r u s

New member
כשאתה אומר "אתם מקנאים"

אתה מתכוון לגזענים או לכולם? גזענים לא חסר גם אצלנו, למרות שהעליה הרוסית אכן סבלה (סובלת) מגזענות... אני לא מצדיק גזענות בשום מקרה. (נ.ב. גם במשפחה שלנו לא יחגגו מימונה, כי גם יוצאי מזרח אירופה לא ממש מתחברים למנהגי צפון אפריקה, אבל אני אישית נדלקתי על הרעיון של המופלטה - יש לנו מאכל דומה, אז אני אגלגל אותו עם דבש.)

אף אחד לא מקנא בהם...

וכמו שאמרו לפני ברוסיה ב לפני 15 שנה לא ידעו כל כך מה זה הגים האלו וכולם חגגו את החגים שברוסיה... וגם לא בדיוק זה היה חסר להם...

midnightcat

New member
אני חושבת שמה שאולי מפריע לאנשים

זה שמימונה- חג שלא קשור ליהדות ואף מושפע מאיסלאם- הפך לממלכתי, בעוד שחגים אחרים, כמו ראש השנה האזרחי, יום הניצחון (הניצחון על הנאצים- אז זה כן קשור ליהודים), ויום האישה הבינלאומי- לא זוכים ללגיטימציה, אלא דווקא לעלילות חסרות שחר. וזו גזענות.

../images/Emo45.gif

ניצחון על הנצאים קשור לכל אירופה אם לא לכל העולם לא רק ליהודים וחבל מאוד שלא מציינים את היום הזה בישראל...

../images/Emo45.gif סוף סוף אנשים שלא מפחדים לקרוא

לילד בשמו! אם על ראש השנה האזרחי עוד אפשר להתווכח עם יהודי/לא יהודי/קשור אליינו/לא קשור אליינו.. אז בקשר ליום הנצחון על הנאצים פה אין שום ויכוח!!! הרבה יהודים נלחמו נגדם (שכחתי איך קוראים להם..) ובכלל, אם לא הם, אז הנאצים היו רוצחים הרבה יותר ממה שרצחו וכנראה גם מגיעים לארצות אחרות, ורוצחים גם שם. אבל בישראל כמו בישראל הכל רקוב מהשורש. צריך לשנות פה הרבה דברים...

T a u r u s

New member
זה שם כולל לחיילים וותיקים

לכל מי שנלחם במלחמה שהייתה לפני הרבה שנים. אמרקאים שנלחמו בוויטנאם הם וטראנים של מחלמת ווינטנאם.

m i s t e r T B

New member
אז שיחגגו את זה בתאריך העברי ולא

בלועזי. בדקתי וזה יוצא ב-26 באייר (החודש העברי שיתחיל אי"ה ביום חמישי בערב) כמו שחוגגים את יום העצמאות לפי תאריך עברי וכמו שקבעו את יום הזיכון ויום השואה בתאריכים עבריים ואת יום ירושלים אז שיקבעו גם את זה בתאריך עברי

../images/Emo45.gif

אינני יודע עד כמה מימונה קשורה או לא קשורה ליהדות, אבל העלת נקודה מאד חשובה והיא הדלגיטימציה, שלא לומר כמעט דמוניזציה, של כמה מהמועדים החילונים-אזרחים שהתרגלנו לציין/לחגוג. האם שמעתם בכלל על הסילבסטר? האם ידעתם שהיה בכלל אפיפיור כזה ומה תרם לפרסום הרחב כ"כ של שמו? אני סמוך ובטוח שלא. רק משהגעתם ארצה נודע לכם שב31 בינאור, בחגיגות השנה החדשה (אני אפילו לא מציין שהיא אזרחית משום שהלכה למעשה אין כל משמעות ללוח השנה בערי בחיי היום-יום), אתם בעצם חוגגים את מותו (?) של איזה אפיפיור אנטישמי שהיה אחראי לרציחתם של המוני יהודים תמימים (שלי אישית זה נשמע סיפור מצוץ מהאצבע). אף פעם לא תהיתם מדוע רק בארץ חגיגות השנה האזרחית החדשה נקשרות למושגים אנטישמיים טהורים? אני לא חקרתי את הנושא, אבל זה נשמע כמו יותר מסתם טעות או צירוף מקרים תמים שחג בינלאומי כמעט נטול זיקה כלשהי לעולם הדתי הפך לדבר כ"כ דמוני. וההתעלמות הכמעט מוחלטת מיום הנצחון? פשוט בושה וחרפה. אני לא ארחיב בנושא, אבל אציין שההתנכרות הזו ליום האדיר הזה פשוט מגעילה. בארץ, כמיטב המסורת הפרו-אמריקנית, כנראה העדיפו לגמד את ההשג האדיר של ברה"מ ואת תרומתה האדירה לסיום המלחמה, ובסופו של דבר גם להקמת מדינת ישראל, אל מול 'קרבות המפנה' של הכוחות האמריקנים והבריטים במלחמה"ע ה2 (שאגב, למרות שידעו זמן רב על קיומם של מחנות ההשמדה, לא נקפו אצבע ע"מ לעצור את פעילות המשרפות).

מצד שני

אך ורק בארץ קוראים לערב ראש השנה האזרחי בשם "סילבסטר". בכל שאר העולם הוא ידוע בתור "ערב ראש השנה". יש עניין במסורת הנוצרית שלכל יום יש 'קדוש' אחר, אבל בדר"כ לא משתמשים בזה <מלבד מנהג הקתולים לקרוא לילדיהם בשם של הקדוש של היום בו נולדו> אני לא יודעת מי התחיל את העניין בארץ לקרוא לזה סילבסטר, אבל ברור שבכל בעולם לא חוגגים את ה"סילבסטר" אלא את ערב ראש השנה

למעלה