למה בעצם הילוכים ?

נמו3

New member
למה בעצם הילוכים ?

אני מתחיל השבו ללמודנהיגה וכמו כולם (הרוב) אני ילמד על הילוכים למרות שבעצם זה לא ממש מובן לי כי לאחר שאני יוציא את הרישיון אני ישר יעבור לאוטמוט ואני בטוח שלא יהיה לי הילוכים מתישהו אז למה בעצם כולם אומרים תלמד על הילוכים זה הכי טוב יש לכם עצות לפני שאני יתחיל ללמוד<? אולי אני ישנה ויעבור לאוטומט ?!? תודה

ertert15

New member
עדיף ללמוד הילוכים

מכה סיבות: כי אם כבר שופכים כל כך הרבה כסף על רשיון אז עדיף שברשיון לא יהיה כתוב שאתה מוגבל רק לאוטמוט. שנית אם נניח תסע לחו"ל אז סביר להניח שתתקל ברכב להשכרה עם גיר ידני,ותמד כדי לדעת ולהסתדר לדעת גם על ידני. שלישית רוב הרכבים באירופה ידנים ונוהגים בידני ברוב העולם... רביעית אם בצבא תגיע סתם ליחידה או משהו אז רוב הרכבים ידנים וכדי שתדע לנהוג בידני. חמישית נהיגה בגיר ידני זה הרבה יותר חוויות נהיגה והרבה יותר "אקשן" בגלל התפעול והכל. אני יודע שאלו סיבות די לא טובות ולא משכנעות אבל זה שמצאתי להגיד לך כרגע.

aviGODFATHER

New member
never say never!

דוגמאות למצבים שהיית רוצה לדעת לנהוג על ידני בהם: 1. מצאת אוטו במחיר מציאה, אבל הוא ידני. 2. חבר שלך השתכר ואתה תצטרך לנהוג באוטו שלו (וחוקי מרפי כבר ידאגו לזה שזאת תהיה מכונית ידנית). 3. השכרת רכב (אם בדיוק ייגמרו להם האוטומטיות?). ועוד כמה סיבות: 1. סתם בשביל לא להיות מוגבל רק לאוטומטיים (רק ההרגשה). 2. גם ככה אתה צריך להעביר 28 שיעורים לפחות, וזה הרבה יותר ממה שצריך כדי לדעת לנהוג על אוטומט. אם תלמד על ידני לפחות תנצל את השעות. 3. עוד דבר חשוב מאוד - שיעורים וטסטים על אוטומט עולים יותר כסף (במשך כל התהליך זה יכול להצטבר לכמה מאות שקלים). 4. פדיחות. אם אתה ממש ממש מתקשה עם ההילוכים אז תפרוש, אבל חבל לא לנסות בכלל (באמת, זה לא קשה - ואני מדבר בתור אחד שלמד על הילוכים ועדיין נוהג על אוטו ידני - מתרגלים לזה אחרי בערך 10 שעות נהיגה לכל היותר).

למעלה