למה בכלל להפסיק...

karen42

New member
למה בכלל להפסיק...

עצבים, מצבי רוח, עליה במשקל... שבוע ללא סיגריות התעוררתי בוקר אחד וסיפרתי לכולם.. "החלטתי להפסיק לעשן" למה? דווקא עכשיו? מה הלחץ, הרי אין לי בעיה להפסיק יש לי שליטה, אני לא באמת מכורה. עוד מעט קיץ, הולכים לים, שותים בירה אולי שקיעה, הרי זה הכי נכון להדליק סיגריה, זה עושה את זה יותר מושלם, רק בשביל זה, זה נועד. אוכלים איזה ארוחה טובה...שבעים, מפוצצים, אין מקום להכניס כלום מדליקים סיגריה...יש משהו אחר להוריד את האוכל? הריי בשביל זה, זה נועד לחץ, חופש, עצבים,שימחה או סתם כוס קפה טוב אין כמו תוספת של סיגריה ביד, המצאה גאונית גם בשביל זה, זה נועד ידוע שזה לא בריא, מסריח ועוד מלא תופעות לוואי אבל, גם אלכוהול זה לא בריא.. אז זה אומר שאני אתעורר שוב איזה בוקר עם הארה ואצעק שאני מפסיקה לשתות, אז זהו, שלא. כל המבוגרים האלה ששומעים שהם בני איזה 110, 120 בארצות המזרח ישר דואגים לציין שהם מעשנים סיגריות או כל מיני דברים אחרים עישון פשוט, מאריך את תוחלת החיים.. יש הוכחות אחרי כמה זמן זה ניקרא שהצלחתי? שעברתי את הבחינה..שבוע, שנה, 10 שנים? מה באמת אני אמורה לוותר על ההנאה הזאת כל חיי.. אפילו לא אחת?

על פניו נשמע שאת לא בשלה להפסיק ../images/Emo133.gif

ויותר מזה, גם עסוקה בלהצדיק את היותך מעשנת. זה בסדר גמור, מובן, זכותך המלאה. ובכ"ז אני רוצה לנסות לשפוך קצת אור על ערפל התרוצים, ולומר לך, שכל תכליתם היא לגונן עליך מפני הלחץ והפחד שההפסקה מעוררת. תנסי להסתכל עליהם מהזוית הזאת, למרות שאת מאמינה ברמח אברייך שהם אמיתיים לגמרי יש לי הרגשה שגם את יכולה להצטרף לאותם מליונים שבזכות זה ששינו את זווית הראייה, ניצלו מהצרה הזאת

Mr RK

New member
אני רק שאלה

תציעי לילדים שלך לעשן סיגריה?

אלינור83

New member
הוא מה זה צודק

ואגב , זה פורום של נגמלים מעישון. לא מתעלסים עם עישון. ואת יקירתי פרטת פה עם המילים שלך מעשה אהבה חושני וסקסי עם הגברת סיגריה. אני מבינה אותך גמני הייתי שם עד שהבנתי שהחיים הרבה יותר נפלאים בלי , כנראה שאת באמת לא מוכנה אבל לדעתי בתוך ליבך את מאד רוצה אחרת לא היה שום צורך לנגן כאן סרנדה לסיגריה. אבל כתבת בכישרון , זה לזכותך יאמר.. ואני כבר 10 ימים בלי ונהנית מכל רגע , והכי , הכי מהריקוד וזה רק 10 ימים. צ'או אמיגוס.

black scar1

New member
את סותרת את עצמך

כתבת- את בשליטה, לא מכורה, אין לך בעיה להפסיק. ועם זאת- ההפסקה גורמת לך עצבים, עליה במשקל, מצבי רוח. אם לא הייתי מכורה- לא היית חווה את כל התופעות האלה. הרי מה היא בעצם התמכרות? בעיה להפסיק במשהו- אם לא הייתי מכורה- לא הייתה לך בעיה להפסיק. למה להפסיק את שואלת? ובכן, אף אחד בעצם לא מכריח אותך להפסיק, ואם נכנסת לפה, ואם לא עישנת כבר 10 ימים כניראה שיש בך משהו שרוצה להפסיק- נכון? אחרת לא היית כותבת את ההודעה הזאת. אז תהיי כנה עם עצמך- מה בך רוצה להפסיק? ברגע שתמצאי את הסיבה שלך להפסיק יהיה לך יותר קל וזה יהווה חיזוק בשבילך. אם את שואלת אותי, כמובן יש סיבות מגוונות להפסיק. חלקם יותר מדברות אלי, חלקם פחות. יש את נושא הבריאות (כרגע לא מדבר אלי), את נושא הריח (קצת מפריע לי כן), נושא הכסף (מאוד מפריע לי). והסיבה המרכזית שלי היא ללא ספק, תחושת החוסר שליטה. לא יודעת מה איתך, אני לא מוכנה לחיות בתחושה שאני עושה משהו בניגוד לרצות שלי, משלמת עליו כסף והוא עוד מזיק לי (כי לא- לעשן סיגריות באופן יומיומי, זה לא כי רוצים- זה כי מכורים)- ואני מה לעשות, ואני לא פריירית.

grinberg

New member
זה לא שווה בשביל רגעים ספורים של הנאה

רוב הזמן זה סבל והתמכרות. לא כולם מתים מזה אבל כולם סובלים וחבל כי חיים רק פעם אחת...

destiny23

New member
כן מה הבעיה עם זה?

הרי ההנאה היחידה שיש לך מזה היא שאת קוטעת את יסורי הגמילה שהגוף שלך עובר כל 20 דקות שאת לא מעשנת, המוח שלך מתרגם את זה כהנאה אבל בתכלס זה כמו לנעול נעליים שקטנות מהרגליים שלך בשתי מידות רק בשביל ההנאה שבחליצן. מטופש לא? אחרי 10 שנות עישון הפסקתי בקלות ובכיף, ממליצה בחום על "הדרך הרלה להפסיק לעשן" של אלן קאר.

למעלה