למה באמת חותכים את הבולבול בגיל 8 ימים?

לעומק

Well-known member
זה אצל אברהם, וזה ציטוט מgpt

בראשית י"ז, פסוקים 9–14:

> (ט) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל־אַבְרָהָם וְאַתָּה אֶת־בְּרִיתִי תִשְׁמֹר אַתָּה וְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָם.

(י) זֹאת בְּרִיתִי אֲשֶׁר תִּשְׁמְרוּ בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ—הִמּוֹל לָכֶם כָּל־זָכָר.

(יא) וּנְמַלְתֶּם אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם וְהָיָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם.

(יב) וּבֶן שְׁמֹנַת יָמִים יִמּוֹל לָכֶם כָּל־זָכָר לְדֹרֹתֵיכֶם

(יג) הִמּוֹל יִמּוֹל יְלִיד בַּיִתְךָ וּמִקְנַת כַּסְפֶּךָ… וְהָיְתָה בְרִיתִי בִּבְשַׂרְכֶם לִבְרִית עוֹלָם.

(יד) וְעָרֵל זָכָר אֲשֶׁר לֹא־יִמּוֹל אֵת בְּשַׂר עָרְלָתוֹ—וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מֵעַמֶּיהָ אֶת־בְּרִיתִי הֵפַר

Lucifer LightBringer

Well-known member
זה אצל אברהם, וזה ציטוט מgpt

בראשית י"ז, פסוקים 9–14:

> (ט) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל־אַבְרָהָם וְאַתָּה אֶת־בְּרִיתִי תִשְׁמֹר אַתָּה וְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָם.

(י) זֹאת בְּרִיתִי אֲשֶׁר תִּשְׁמְרוּ בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ—הִמּוֹל לָכֶם כָּל־זָכָר.

(יא) וּנְמַלְתֶּם אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם וְהָיָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם.

(יב) וּבֶן שְׁמֹנַת יָמִים יִמּוֹל לָכֶם כָּל־זָכָר לְדֹרֹתֵיכֶם

(יג) הִמּוֹל יִמּוֹל יְלִיד בַּיִתְךָ וּמִקְנַת כַּסְפֶּךָ… וְהָיְתָה בְרִיתִי בִּבְשַׂרְכֶם לִבְרִית עוֹלָם.

(יד) וְעָרֵל זָכָר אֲשֶׁר לֹא־יִמּוֹל אֵת בְּשַׂר עָרְלָתוֹ—וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מֵעַמֶּיהָ אֶת־בְּרִיתִי הֵפַר
האל הזה לפעמים נדמה לי אכזרי ולפעמים נדמה לי סדיסטי.

וכי למה לימול את הזכרים?
בכלל בהתחלה עם קין והבל, בכך שהוא גורם להם להתחרות זה עם זה לחיבתו ביודעו לאן זה יוביל או שהאל הזה לא יודע כל.

לעומק

Well-known member
האל הזה לפעמים נדמה לי אכזרי ולפעמים נדמה לי סדיסטי.

וכי למה לימול את הזכרים?
בכלל בהתחלה עם קין והבל, בכך שהוא גורם להם להתחרות זה עם זה לחיבתו ביודעו לאן זה יוביל או שהאל הזה לא יודע כל.
הרבה עמים מהמזרח הקדום מלו את עצמם.

גם היוונים שחיו בטורקיה/אסיה הקטנה.
מלו את עצמם

למעלה