למה את/ה מכור/ה?

o fri

New member
זה התמכרות שאני כן יכולה להתנקות

ממנה,זוכרת בבירור סימפטומים שלה שהתחילו להתבטא בגיל 11, והיא כנראה תישאר איתי תמיד ותתבטא שוב אם לא אעשה פעולות אקטיביות כדי להשאר נקיה. להיות "ללא רבב" זה לא מצב שמשיגים אותו "אחת ולתמיד", אלא דרך שהולכים בה עד שנגמרים וההליכה המתמשכת היא זו שמביאה אותי ושומרת עלי "ללא רבב". אינשאללה. אפשר גם לקרוא לזה- הרגל שאני חסרת אונים מולו. ורק ע"י קבלה והרפיה ואי- תגובה להרגלים יש לי סיכוי לעצור אותם מלשלוט בי. בכל אופן כך זה בשבילי.
 

ita101

New member
על מה את מדברת?

קפה? מריחואנה? אחר? ברוך ה', אין לי יותר מדי התמכרויות מהסוג הנפוץ המדובר - שתיה, עישון וכו'. אבל יש לי הרבה התמכרויות אחרות מהסוג הלא מדובר - בטלה, פחד וכו'. בין השאר, ברוך ה', יש לי את ההרגל המגונה לומר "ברוך ה'". סתם, כמובן... ברוך ה'. :) שאלה פילוסופית: לאחר שמבטלים את ההרגלים, ומתחילים לעשות אי-עשייה (עשייה שונה מהרגיל) - זה לא גם סוג של התמכרות? של הרגל לעשות דברים לא רגילים? אפשר להשתגע, אה?
 

o fri

New member
אני מדברת על

ההתמכרות ל"שכל" שממנה נובעים כל הסימפטומים האחרים של התמכרות - יהיו אשר יהיו. בקשר לשאלה הפילוסופית- אם זה הרגל בלתי מודע ובלתי ניתן לשליטה זה לא אי-עשייה, כמו שאני מבינה. בעצם אי- עשייה זו עשייה עם מודעות (לאו דווקא עשייה של דברים לא רגילים) ואיך משהו שעושים עם מודעות יכול להפוך להתמכרות?. אז התשובה היא לא.
 

ita101

New member
את רוצה לומר

שההתמכרות שלך לקפה או לעישון היא לא מודעת? ושכל פעם שאת חוזרת על ההרגל את לא שמה לב שאתה עושה אותו? ואפילו אם כל פעם את שותה בצורה שונה - בישיבה, בעמידה, תוך הסתכלות על דברים שונים - זה עדיין התמכרות, לא? אם תאמרי לעצמך באותו רגע "אני מודעת אני מודעת" אני חושב שזה רק ישגע אותך.
 

o fri

New member
לא. אני רוצה לומר את שאמרתי.

אני לא כ"כ מבינה את מה שאתה אמרת או מה ניסית להגיד. ואם אגיד לעצמי ברגע נתון "אני מודעת אני מודעת" לא יהפוך אותי בהכרח למודעת.
 

o fri

New member
לחזור להיות נקייה

- מוצאת בתוכי את כל מה שאני מבקשת למצוא מחוץ לי (אהבה, תשומת לב, תשובות). ממש משתמשת ברגעים האלו בכדי להפנות את האנרגייה הזו אל תוכי, עד כמה שניתן לי באותו הרגע. - נמנעת מ"חומרים" פיזיים - נמנעת מפעולות פיזיות , ואם לא ניתן- לומדת לעשותן באופן מבריא ומיטיב - מכירה בהתמכרויות שלי, ומתבוננת בהן בפעולה. - מרפה מנסיון השליטה בכח על דברים אלו, ומביעה נכונות והסכמה לוותר עליהם. המשך יבוא.
 
בחירה../images/Emo13.gif

בחרתי בשינוי אורח החיים שלי בחרתי להפסיק עם : אלכוהול מריחואנה, חשיש אוכל מעובד תעשייתי וג'אנק פוד מוצרי חלב פרה אכילה בשעת לילה (כמעט לחלוטין) אוכל מטוגן שתיה מוגזת וממותקת (כמעט לחלוטין) קפה אכילה מופרזת בחרתי בדרך של ארבע ההסכמות ואני עושה שואף לעשות כמיטב היכולת לעמוד בהן. מטפל בעצמי בטיפולי גוף נפש וסדנאות מדיטציה לניקוי עצמי לומד קונג פו ורפואה משלימה מטפח את השקט הפנימי שלי ואת היכולת שלי לרכוש כל מיני יכולות רוקד בכל הזדמנות שיש לי מתפשט בחוף ים ונותן לעצמי חופש שותה הרבה מים מטפח את האהבה והקבלה העצמית שלי ובטח יש עוד...
 

o fri

New member
"אני" מכורה ל

- קפה - סיגריות - ביטויי אהבה מיצורים חיצוניים לי - מריחואנה - אכילה מופרזת - רחמים עצמיים - תשומת לב חיצונית לי - מחשבות - מחשבות כמו: "אני לא יכולה ", "אולי זה לא מספיק טוב", "אני צריכה..." - ריגושים - דרמה - תחושת חוסר סיפוק וחוסר טעם המשך יבוא
 

o fri

New member
- מחשבות על עצמי

- לחיצת הלסתות - כיווץ העפעפיים
 
בהצלחה לך

רק את האחרון "מחשבות על עצמי" לא הבנתי --> מה זאת אומרת לחיצת הלסתות, כיווץ העפעפיים. וגם אני רוצה לשאול את עצמי למה אני מכור והנה אני שואל ובוחר לדחות את מתן התשובה, כדי להעמיק בה. מקווה שלא יתפוגג כוחי להתעסק בה.
 

o fri

New member
זה אומר ש"אני" גם מכורה ל:

- מחשבות על עצמי ושסובבות סביבי - לחיצת הלסתות ו כיווץ העפעפיים וגם ל - תחושת חוסר נוחות ורצון להעלם בחברת אנשים - הקטנה עצמית - הרס עצמי (בגמילה).
 
וואו

אם תפסיקי לעשות את כל אלה. מה תעשי במקום? זאת אומרת אני מדמיין אותך עושה את כל הדברים האלה וכמה זמן זה תופס לך מהיממה, רק מהתעסקות בהם. בלעדיהם תהי אחרת. הם מאד מוכרים לי כל הדברים האלה. אני רוצה להפסיק להתעסק בחשיבותי העצמית. קניתי את הספר 4 ההסכמות והחלטתי לפעול על פיהם.
 
בסרט של ה בליפ אומרים:

יום אחד תתצטרך לאהוב את האינסוף יותר מאשר אתה אוהב את ההתמכרויות שלך.
 
התמכרויות.

לפני כמה זמן החלטתי שאני מפסיק להכניס כל מיני סוגי סמים לגוף שלי. אז אני לא שותה בכלל ולא מעשן כלום. החלטתי שאני מפסיק גם עם אוננות וזה פשוט קשה לי קצת :) אבל עכשיו אני מצליח... לא משנות הסיבות כרגע... וכל כך נפלא לי לא לעשות סמים.. ידוע לי כרגע שאני אעשה עוד סמים בחיים ושוב לא משנות הסיבות... מנסה לחשוב על עוד התמכרויות ולא מצליח.. .עופרי הנפלאה יופי של מודעות עצמית :)
 

o fri

New member
שאלה

מה הביא אותך להתמכרויות שתיארת? או בעצם מה היא ההתמכרות שמאחורי הסימפטומים? או בדרך אחרת- מה הסיבות שבשלן עישנת, שתית, אוננת וכיו"ב? מה חיפשת/ אתה מחפש למלא? וגם- איך הפסקת? האם זה הפסיק גם את ההתמכרות האמיתית או החליף סימפטומים?
 
ז'ופ

סיגריות הפסקתי לעשן מזמן כי פשוט הבנתי שזה באמת רק רע לי ולא שום דבר אחר אז החלטתי בלב שלם להפסיק והפסקתי, בהתחלה היה קשה ואז זרם. מה חיפשתי בזה? כלום, זה פשוט היה וזה יצר אפקט. שתיתי לפעמים כי זה שחרר אותי, החלטתי שאני רוצה להיות משוחרר לגמרי בלי זה, רציתי לבדוק אם אני יכול אז גם את זה החלטתי להפסיק, זה היה קשה משחשבתי ותפסתי את עצמי עובד על עצמי, הגוף מדבר אל הנפש "אל תדאג, אם תשתה פעם אחת זה לא אומר שאתה שוב נכנס לזה" ושתיתי, ואז התאכזבתי ממני כמו פרפר מאש :) ולקחתי את עצמי לשיחה ובאמת הפסקתי ולמדתי להשתחרר בצורה הכי אמיתית שיש. עשנתי חשיש וגראס כי זה פתח אותי למקומות אחרים בשכל ולמקומות תחושתיים אחרים וגרם לי ללמוד לראות ולשמוע בצורות מגוונות אחרות וליצור ממקומות אחרים. לזה באמת התמכרתי, נכנסתי לעישון יום יומי עד שהבנתי שאני גומר את עצמי ככה, שזה רק מתיש, שהרסתי את האפקט והפסקתי ליצור ולחוות בלי זה, אז גם את זה פשוט הפסקתי, לא היה קשה, הפסקתי כדי לחוות וליצור ולראות באותן צורות רק בלי זה. עצרתי כדי לעכל כל מה שלמדתי מזה. אני עוד אחזור לעשן עוד כמה זמן, אבל אז זה יהיה עישון הרבה יותר מתון, וזה באמת יהיה ככה. אם מגזימים עם זה זה הופך לדבר נוראי. אוננות - הרגשתי שזה מוציא ממני את כל האור והמוג'ו :) עשיתי את זה סתם לקבל סיפוק, כי יש לי צר מיני עז שאני צריך למתן, אז הפסקתי גם כדי למתן את עצמי, והאוננות הזו נוגעת בעוד רבדים בחיים של סיפוק... הבלימה של זה היא על מנת למתן את עצמי בכלל ועם זאת להשאר חופשי. אני מצליח. את כל ההתמכרויות האלו פשוט סיימתי, זה לא הוחלף בשווווווום דבר אחר. כתבתי המון יום יפה
 
למעלה