למה אתן אוכלות?

כרכומית

New member
למה אתן אוכלות?

יש סיבות רבות לאכילה , אשמח אם תשתפו אותי כאן וניצור את הסיבות לאכילה של בנות הפורום אני אישית אוכלת כשאני רעבה, וכשאני מרגישה תחושת החמצה שגורמת לי לסוג של ריקנות

ליאת 0212

New member
זו שאלה לא פשוטה ב-כ-ל-ל....

אני אוכלת כשאני רעבה. אני אוכלת כשהגיעה השעה לכך, ונראה לי שאהיה גמככה רעבה בקרוב. אני אוכלת כשמשעמם לי. ולדעתי אני אוכלת מעוד כמה סיבות שאני לא יכולה לשים עליהן את האצבע כי בטח אני מדחיקה אותן.

כרכומית

New member
מאתגרת אותך..

בואי תחשבי על אחת מודחקת.. אפילו רק תנחשי

ליאת 0212

New member
אם זה היה כזה פשוט

כנראה שלא הייתי מדחיקה
נראה לי שרוב הסובלים מבעיות אכילה משתמשים באוכל כדי להתמודד עם איזשהו דבר- חוסר ביטחון, כישלון, אֶבל וכד'. זה ממלא איזשהו חלל.

אצלי זה קל מאוד מתחלק ל-3

1. אוכלת כשרעבה 2. משעמום או חוסר תעסוקה 3. לא מסוגלת לקרוא בלי שאני אוכלת עם זה משהו ואני דווקא מאוד רוצה להוריד את מס' 2 ולהפחית במס' 3.

אור685

New member
למה אני אוכלת?

בד"כ לא כי אני רעבה. לא זוכרת מתי בפעם האחרונה הגעתי למצב של להרגיש רעבה. עכשיו כשאני חושבת על זה - אני אוכלת משהו כל שעה/שעתיים. לא יודעת אם זה טוב או לא. וחוצמזה- גם כשאני עצבנית/קשה לי. אני מאוד מודעת למצבים האלה, גם תוך כדי, אבל לא מסוגלת לעצור את זה. (דוגמא-לפני שבועיים בעלי לא היה בבית ביום שישי,מהבוקר עד הערב. אני לא רגילה לזה, להיות ביום שישי לבד עם הילדים כל היום. אז אכלתי המון. למרות שהשתדלתי לא לאכול דברים משמינים סתם , אבל גם המון דיאטה זה כבר לא דיאטה)

jesie12

New member
בשלב הזה של חיי

אני אוכלת כשאני רעבה למדתי להקשיב לצרכי הגוף נענית מעט מאוד לפיתויים ולא כי אני נלחמת עם הגוף , ממש לא.......

יעל י

New member
בטוח לא בגלל הרגשת הרעב.

לרוב לא בגלל רעב. אוכלת כי...משעמם,סתם בא,טועמת וכמובן שיש את נושא ההדחקה שאני מאמינה שיש בו משהו.

לילית462

New member
אוכלת גם כי אני רעבה אבל גם כי

1 - מרעב 2- יודעת שצריך, שהגיע הזמן, רוצה לעמוד בתוכנית 3- מתסכול, עצבים, כעס, שעמום, עייפות

אממממממ............

כשאני מרגישה ריקנות, כשמשעמם לי, כשאני חסרת מנוחה, כי לרוב אני מחפשת משהו בפה מאז שהפסקתי לעשן [5 שנים...אבל מי סופר
] וגם כשמגיעה שעת הארוחה, בלי קשר למידת הרעב.

יעלייה

New member
מזדהה עם עניין העישון../images/Emo120.gif

הפסקתי אפילו קודם, לפני כ-6 שנים ומאז לא באה סיגריה אל פי! אסור לי לגנוב שאכטות וסיגריות מדי פעם כי אני לא מסוגלת לשמור על איזון, זה או הכל או כלום לצערי. בכל אופן, עדיין, הרבה פעמים חסרה לי ההתעסקות הזו, ולפעמים אני אוכלת כדי להשתיק את הצורך הזה. חוץ מזה, אני אוכלת כשרע לי, כשאני עצבנית... עובדת מאוד חק על עצמי כדי לחתוך עם ההרגלים האלה ולאכול כשאני רעבה ותו לא.

לשמחתי כבר זמן רב אוכלת כשרעבה

לאחר שהיו תקופות בהן לא הגעתי לשלב הרעב, כמעט. בחודשים האחרונים, האוכל אינו "משתלט" עלי, כך שרוב הזמן אוכלת כשרעבה, אך גם יש את המצבים בהם אני אוכל כי אני: עצבנית, משועממת, עייפה, לחוצה, חסרת מנוחה, מוטרדת, כועסת, לא מרוצה, מבקרת את עצמי, מול סדרה בטלוויזיה ועוד ועוד... היו תקופות בהן הצורך במילוי ה"בור" היה בלתי פוסק.

לילית462

New member
דיברנו על כך, ועדיין הנושא רגיש ונפיץ

לפחות אצלי. למה אני רוצה להיות רזה ? יש לכך כמה סיבות.
סיבות בריאותיות, לא רוצה לסבול ממחלות הקשורות לעודף משקל. סכרת, לחץ דם, כאבי גב ועוד ועוד ועוד.
אסטטיקה, לא חושבת שאני נראית במיטבי במשקל הנוכחי. שמן במושגים שלי זה מוזנח, ולא יפה - וזה למרות שגם אני כמו נשים רבות כאן יפיפה ומאוד מטופחת.
כל חיי אני נאבקת במשקל, הרצון לרזות טומן אצלי גם צורך בלהיות בסדר, לעשות מה שצריך, ולכן אם אצליח לרזות אזכה באישור ואהבה של הסביבה. מיותר להגיד שאני יודעת שזה רק אצלי בראש ושאין שום קשר בין הסיבה הזאת למציאות.
אני רוצה להיות רזה, כחושה, שברירית - כדי שמבחוץ יראו כמה רע אצלי מבפנים. שידאגו לי, "תאכלי משהו" הרי אוכל והאכלה זאת צורה ההתיחסות הכי בסיסית שלנו כבני אדם. - שוב אין שום קשר בין זה לבין המציאות, אני יודעת.

רזה זה יפה, לא?... ../images/Emo13.gif

משהו פנימי שהושרש בנו, ששמן זה מכוער ורזה זה יפה. עניין שרק הלך והתעצם בעשורים האחרונים, כולל מסר ברור וחזק מהמדיה, הטלוויזיה, העיתונות, הדוגמניות וכו'. כמה שבהגיון חושבים אחרת, זה משפיע עמוק עמוק בפנים וקשה להפטר מהתחושה שאם אני שמנה= אני פחות שווה. חוץ מזה שבריאותית, אני בסיכון לסוכרת: יש לי אח חולה בסוכרת TYPE A, סבתא ז"ל שהייתה חולה בסוכרת מבוגרים, אבא עם סוכר גבוה ואני שהגעתי בהריון האחרון לרמה גבולית שהתאזנה עם תזונה נכונה וגם כשנה לאחר ההיריון שוב עלתה רמת הגלוקוז לגבולית. מדהים איך ירידה קלה במשקל וספורט אינטנסיבי וקבוע ייצבו את הערכים בנורמה. גם אני תוהה לעתים, מה יוצא לי מכך שאני מרזה? כיום אני נמצאת במקום מאד טוב מבחינת המשקל והמראה- 4-5 ק"ג פחות מהמינימום בו הייתי ב-8 השנים האחרונות. נראית נפלא יותר מתמיד, מוחמאת בכמויות, מרגישה נפלא עם עצמי ועדיין תוהה- אז מה? מה זה הופך אותי? לבן אדם טוב יותר? שווה יותר? חכם יותר?... ממש לא... רק בן אדם שחש טוב יותר עם עצמו ועם גופו כרגע. מה שברור שלי אישית קל יותר להבין את התחושה הרעה של להיות עם עודף משקל, מאשר להבין באמת מה טוב בלהיות רזה (פרט לעניין הבריאותי, כמובן, שמובן מאליו מה טוב בו).

זהו, שאם היו שואלים שאלה זו לפני 200 שנה...

אז התשובה הייתה שונה. התחושה כי אנו נראות במיטבנו בפאזה הרזה, מתאימה לדור של היום, אך אם כל אחת מאיתנו הייתה חיה 100-200 שנה אחורה, רוב הסיכויים שכל התיסבוכים שפיתחנו על השומן שלנו לא היו קיימים, כי אז שמנה/שמנמנה היה שווה= יפהפיה!
הכל עניין של תרבות, דור, השפעה סביבתית חזקה ועוד. עוד נקודה למחשבה...

אור685

New member
יש כמה סיבות-

כי כשאני שמנה החולשה כל כך גלויה. חולשות אחרות בד"כ אפשר להסתיר.
עכשיו כשאני כמעט רזה, יכולה להגיד שזה הרבה יותר נוח וקל-גם פיזית אבל לא רק.
סיבות בריאותיות

כרכומית

New member
חוזרת לשאלה:למה אתן רוצות להיות רזות..

היא חשובה בעיני מאוד , לא סתם דנתם עליה מספר פעמים ועדיין הנושא רגיש חוקרי הNLP מצאו כי יש מספר דרכים לפתח מוטיבציה, ואני אזכיר תיאוריה אחת: תיאוריית המקל והגזר מקל=עונש.. למה אני לא רוצה להיות שמנה, כי אני לא רוצה להיות לא בריאה, כי אני לא רוצה להיראות רע, כי אני לא רוצה להרגיש כבדה.. או הגזר=פרס, כשאהיה רזה ארגיש קל ונפלא, כשאהיה רזה אלבש חולצה בתוך המכנסיים נמצא כי מוטיבציית הגזר יעילה יותר להשגת המטרות! אם תקראנה את התשובות שלכן שוב, ניתן לראות כי רב התשובות מונעות ממוטיבציית השוט.. כמו כן תוכלו לראות בין התשובות גם קונפליקט בין רזה ומותאמת לדרישות החברה לבין מלאה(אבל בריאה) ועושה מה שאניי באמת רוצה, מה שברור בינתיים זה שהבריאות חשובה מספיק, אבל לא ברור עד כמה רזה לאחר שמרגישה כבר בריאה וחיונית נראה לי שפתרון הקונפליקט, כל אחת עם עצמה, יוכל גם לסייע בתהליך. מציעה לכל אחת מכן לחשוב ולכתוב כשאהיה רזה ארגיש... אחשוב.... אתנהג... , ואתן כמובן מוזמנות לשתף לילה טוב

jesie12

New member
לא חסרות סיבות

בריאות אסטטיקה הרגשה כללית עייפות שנעלמה עם הקילוגרמים שנשרו הירידה במשקל תרמה לי המון לביטחון העצמי זה עשה לי כל כך טוב לעור הפנים וכשמרגישים טוב - נראים טוב והכי הכי הכי? המחמאות

למעלה