עכשיו נוכחתי לדעת משהו חדש.
אין לך שמץ של מושג על מה את מדברת. את מחשיבה את 4.5% האחוזים כטעות דגימה ומשווה אותם לאחוז החסימה, וזו טעות, הרי אחוז החסימה הוא 1.5%. ומלבד זאת אני מסכים שאי אפשר לחיות על פי סקרים כי בסופו של דבר הם הופכים להיות בגדר נבואה שמגשימה את עצמה, אבל אפשר להתעלם מסקר אחד,שניים, אבל לא מ-20-30. הסקרים הם לא מדוייקים אבל עצם העקביות שלהם מראה כי בכל זאת יש משהו שמשקף את הלך הרוח הכללי בציבור. העשייה של כל אחד ואחד שאיכפת לו במדינה (ושוב אני אומר שאני מאוד מעריך אתכם על הנכונות האדירה שלכם לתרום ולשנות), חייבת במצב הנוכחי להיעשות דווקא בתוך המפלגות הגדולות, אחרת יווצר מצב בלתי אפשרי, כי מכל כיווני הקשת הפוליטית ישנם כאלה המעוניינים לחדש ולעשות והכנסת הנוכחית לא תפקדה בדיוק מהסיבה שהיו בה לא פחות מ-
19 רשימות
והתאוריות הפוליטיות שלי נובעות מדאגה רבה למדינה, הרי בכנסת הבאה ממילא יהיה רוב לימין והמדינה הזו לא תתקדם לשום מקום עם הכיבוש יימשך וכך כנראה יקרה, אז בהצבעות קריטיות הנה הלך עוד מנדט אל הליכוד במקום אל העבודה. למה? כי בועז נול וחבריו לא השכילו להבין שהם גורמים נזק. למזלנו ב-92 הייתה גאולה כהן שגרמה את אותו הנזק לימין ובזכותה בלבד רבין הפך להיות ראש ממשלה, לאחר שגוש השמאל השיג את 61 הח"כים בדיוק. אני נאלץ להסכים איתך לגבי ריסוק והרס מורשת רבין. לצערי במפלגת העבודה לאחרונה לא היו מנהיגים ראויים, אבל דווקא עכשיו כשנבחר במפלגת העבודה סוף סוף שמאלני אמיתי, הראשון שמצהיר כוונות, ומעביר מסרים חדים, דווקא עכשיו נוטשים אותו, ולכן חשוב כל קול שהולך לאיבוד ממפלגת העבודה, וכמובן גם ממרצ. דוד מגן השכיל לעשות זאת והרב בא גד הסכיל לעשות זאת ומספר הרשימות הרצות לכנסת ירד מ-29 ל-27. כשאמרתי שאת חיה בבועה,לא התכוונתי לבועה שבה טוב לך ויפה לך, אלא לבועה סביב פעילים שגורמת לך לחשוב שתכנסו לכנסת כי את מרגישה תמיכה רבה מסביבך. אני אמנם פעיל בעבודה, אבל אין לי ספק שאנחנו עומדים לחטוף תבוסה כל כך צורבת, ואת, כמי שמעידה על עצמה שהיא נגד הכיבוש (הצצתי לך בכרטיס האישי) ודאי כואבת את זה יחד איתי. ככה אני מאמין. אני מעולם לא אמרתי שאם נצביע מרצ או עבודה הכל יהיה בסדר, כי לדעתי אחרי הבחירות העבודה הקשה רק מתחילה. צריך לעזור למצנע לייצב את המפלגה תחתיו באופוזיציה ולדאוג להעיף עשבים שוטים לכל הרוחות (כן פואד, זה אתה!) ולמה את אומרת שההודעה שלי ריקה מתוכן
זה ממש לא מנומס ולא מכובד. אז אתם לא פורשים,אז מה? ההודעה שלי עדיין לא ריקה מתוכן כי זו דעתי.
את שמה לב מה את אומרת? את רוצה שאני אראה לך ח"כ אחד מהעבודה או מרצ שפועל למען הורדת שכר הלימוד? אני אראה לך לא 1 אלא 20. הרי ישירות ממשרדיהם של אהוד ברק ואברהם שוחט, יצאה ההחלטה להורדת שכר הלימוד ב-50% תוך 5 שנים. רק אל תזרקי סיסמאות שאין בהן תוכן לאויר הצח. עבור חינוך שווה לכל ילד, ענת מאור,הח"כית לשעבר נלחמה וממשיכים את דרכה יו"ר מרצ בכבודו ובעצמו,יוסי שריד וח"כ המיועדת ממפלגת העבודה, פרופ´ יולי תמיר שהכינה תוכנית מפורטת בנוגע לחינוף בשנות ה-2000, ואם תרצי אף אשלח לך העתק. יש לי את זה במחשב. לגבי תשלום שכר הדירה בשקלים, אני לא כל כך בקיא, אבל אני יודע שח"כ רן כהן ממרצ עמל רבות כדי שדיירי עמידר יוכלו לקנות את דירותיהם בעזרת חוק הדיור הציבורי. האם מישהו מהצעירונים שלכם בכלל יודע איך עושים את זה? ושוב אני אומר, כי את כנראה לא מבינה או עוצמת עיניים, הסיבה העיקרית שכן עליכם לפרוש היא אחוז החסימה. מילא אם הקולות לא היו הולכים לאיבוד, אבל הם כן. וחבל שאת מציגה אותי כהורס. זו נראית לי כבר דמגוגיה לשמה. "מנסה להרוס לו בכל דרך אפשרית" ? את חושבת שבמערכת הבחירות הזו החלטתי שהמטרה שלי היא לעמוד בדרככם? עד היום בכלל לא עניינתם אותי וקיוויתי שכמי שאיכפת להם, תדעו מה לעשות ברגע הנכון, אבל מסתבר שלא. אולי הכסא של בועז נול בכנסת כל כך קורץ לו שהוא לא מוכן לוותר,אבל זה אבוד כי הוא ממילא לא יגיע לשם ואת הכסא שלו כנראה תתפוס ענבל גבריאלי, או אהוד אולמרט... באבוהה מתמודדים ,אה? בדיוק כאלה חברי כנסת אנחנו צריכים... כאלה שמתמודדים באבוהה...