למה אתם עושים את זה

yoavl1

New member
למה אתם עושים את זה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

מילא התמודדתם מלכתחילה וניסיתם להעביר את המסר. על כך מגיעה לכם הערכה מלאה. אבל...וזה אבל גדול... מחר הבחירות
ואתם לא מדגדגים אפילו את המנדט האחד והבודד שגם לא יכניס אתכם לכנסת... לא חבל על אלפי ואולי עשרות אלפי קולות שיילכו לאיבוד
אתם שמאלנים, אז תעזרו לשמאל. אם תסירו מועמדות ייתכן ומפלגת העבודה או מרצ יקבלו מנדט נוסף, מה שסביר להניח שיקרה. השמאל ממילא מתפורר, ועל הגושים המתפוררים - גם אתם תהיו חתומים שוב אני אומר, כצעיר שחי במדינה הזו ורואה מה קורה כאן, אני מאוד מעריך אתכם. אני מדבר בכנות, אבל די - צאו מזה
תנו למצנע להוות אופוזיציה רצינית. הסיבה שהובילה אתכם להתמודד, אחריות לאומית, היא זו שצריכה לגרום לכם לפרוש. מנדט שלם יילך לאיבוד בשמאל, וחבל. דוד מגן פרש אתמול למען הליכוד, הרב בא-גד פרש אתמול למען המפד"ל. תפרשו למען מצנע והשמאל ברגשי הערכה אך גם המון אכזבה. יואב

© Tweety ©

New member
מה אתה אומר?

ישראל אחרת בהחלט מדגדגת את אחוז החסימה והיא תכנס ועוד איך תכנס לכנסת, יש לנו כאן מספיק נביאי שקר תחכה עוד קצת יותר מ24 שעות תדע את תוצאותה אמת. ישראל אחרת זו האופציה עבור כל אותם אנשים שנמאס להם שנשבר להם מהמערכת הפוליטית מהפוליטיקאים הכושלים שנבחרים קדנציה אחרי קדנציה,ישראל אחרת זה בית להמון פעילים ותומכים אנחנו לא נפרוש מהמרוץ לכנסת יש לנו זכות להיות בכנסת יותר מאשר לכל מפלגה. אם היינו רואים את העבודה או מרצ כאופציה ישראל אחרת לא הייתה קמה,לא מרצ ולא העבודה הן אופציה עבור אף אחד מאתנו. אחריות לאומית זה להתמודד גם כנגד כל הסיכויים ולנצח,זה להאמין במשהו בלב שלם ולא לאבד תקווה,אחראיות לאומית זה לדעת שאנחנו הפה של ציבור בוחרים רחב שמאמין בנו ובדרך שלו לפרוש לקראת נקודת הסיום זה אי אחראיות לאומית ואנחנו לא נפרוש לא משנה כמה תנסו להכשיל אותנו אנחנו עדיין מתמודדים. ישראל אחרת לא תפרוש לא למען מצנע לא למען השמאל ואפילו לא למענך כמו שמפלגות השמאל בכללן מפלגת העבודה לא שמשו לנו אופציה בעבר הן לא אופציה כעת. המסרים שלו תקפים גם לגבי היום יותר נכון,במיוחד לגבי היום.

yoavl1

New member
מה שאת שומעת...

בשום סקר ישראל אחרת לא קיבלה אף מנדט. ואיך את אומרת שמפלגת העבודה לא שימשה לכם כאופציה בעבר, הרי היו"ר שלכם, אדון בועז ´יום מילואים אחד בשנה´ נול, היה יו"ר נוער העבודה בהוד השרון או בפתח תקווה (אני כבר לא זוכר...אבל משהו באיזור) בעברו. כולכם שמאלנים והמצע שלכם הולך שמאלה. אמרתי כבר שבגדול, אם הייתם גדולים יותר, אולי הייתי שוקל להצביע עבורכם. זה ממש יפה לומר שאחריות לאומית זה להתמודד כנגד כל הסיכויים ולנצח אבל אם ככה, אז שרון הוא אחראי כי הוא ינצח וכל השאר לא כי הם לא ינצחו
את מכניסה את המילה לנצח כחלק מאחריות לאומית
אלו הן מילים יפות, אבל בפועל את יודעת טוב מאוד שכאשר לא תכנסו לכנסת, ואתם אפילו לא מדגדגים את אחוז החסימה, בעצם ירד לפחות מנדט מגוש השמאל של מרצ והעבודה, שממילא מתרסקות. את יכולה להמשיך להתכחש לזה, ואולי בעצם את חיה בבועה של פעילי ישראל אחרת, שאפילו לא השיגו תורמים אז עשו מסע חוצה ישראל. איפה מיימן? הפסיק להאמין? איפה יעקב פרי? נגמר לו הכסף? איפה דודו? נכון שנשבר מהפוליטיקאים או לפחות מרובם, אבל השטות הזו שלכם כרגע, פוגעת בפוליטיקה ההגיונית עוד ועוד ועוד... ממש ישר כח לכם!

yoavl1

New member
ודרך אגב...

גם יוסי מיימן הוא איש מפלגת העבודה לשעבר, ודוד טופז הוא אפילו עדיין חבר מפלגת העבודה. בתו של מיימן, נועה, הייתה היו"רית הארצית של נוער העבודה בתקופת הבחירות של פרס ונתניהו. אז להגיד שמעולם העבודה לא הייתה אופציה?

© Tweety ©

New member
חביב..

התחלת להתלם ולאבד שליטה? לא לקח לך הרבה זמן פשוט כל הכבוד אני מסירה בפנייך את הכובע שאין לי. אני צרכה להגיד שוב שהסקרים לא מענינים אותי? הסקר האמיתי הוא אך ורק מחר. מה גם שלגבי מפלגות קטנות שכל קול מכריע לגבהן הסקרים כלל לא משמעותיים יש טעות של 4.5% גם ככה והאחוזים האלו יכריעו אם נעבור את אחוז החסימה או לא נעבור. בועז נול הגיעה אכן מנוער העבודה כמו רבים אחרים מישראל אחרת שהגיעו משנים של עשייה פוליטית במפלגות כאלו או אחרות והגיעו למסקנה שאותם פוליטיקאים שאנחנו נותנים בהם בטחון מערכת בחירות אחרי מערכת בחירות מאכזבים אותנו ואם מישהו לא יעשה כאן משהו המדינה הזו תעלם לנו בין הידיים. אני חושבת שדווקא כן נכנס לכנסת אבל הנבואה ניתנה לשוטים אז תפסיק להציג כאן תאוריות פוליטיות שאין לי מושג מאיפה הוצאת אותן. לא מעניין אותי מאיפה אנחנו לוקחים קולות מרצ ומפלגת העבודה מזמן כבר לא אופציה עבורי ועבור ישראל אחרת כולנו עדים להתרסקות גוש השמאל אבל האשמה לא עלינו האשמה היא אך ורק על מפלגות שמאל מטמטמות ריקות מתוכן שרמסו והרסו את כל מורשת רבין ואת כל הציוויון של השמאל. אז די לשפוך פה ארס אנשים מצביעים לנו כי אנחנו מייצגים אותם כי הם רוצים שנצעק בשמם בכנסת אני לא חיה בשום בועה להפך אתה זה שחי בבועה של "נצביע מרצ או עבודה והכל יהיה בסדר,יהיה שלום בעולם בכלכלה תפרח וכולם יחזיקו ידיים וירקדו הורה" ההודעה שלך תריקה מתוכן אנחנו לא פורשים מהמרוץ לכנסת נקודה. יש ציבור שלם שישראל אחרת היא האופציה היחידה שלו הציבור הזה שמאס בפוליטיקה המכוערת והמושחתת שלנו הציבור הזה שיודע שאם הנציגים שלנו לא ילחמו בשבילו בכנסת אף אחד לא יעשה את זה תראה לי חבר כנסת אחד מהעבודה או ממרצ שילחם עבור הורדת שכר הלימוד,שתשלום שכר הדירה יהיה בשקלים,עבור חינוך שווה לכל ילד ללא שיקולים פוליטים וגזעניים,למי באמת אכפת העניין של הגיוס לאלו היושבים בכנסת ולא עושים כלום חוץ מלגרוף מיליניום אם לאלו שנושאין בנטל. תחשוב קצת לפעמים זה באמת לא כואב תעשה 1 ועוד 1 ותראה שאין לנו שום סיבה לפרוש אחראיות לאומית זה להתמודד גם שמינה צמח לא מנבאת לנו גדולות זה להלחם עבור העקרונות שלנו מתוך ידיעה שאנחנו הפה של ציבור שלם וגדול. אנחנו לא פוגעים בפוליטיקה מי שפוגע אלו הפוליטיקאים עצמםש הרסו כל יסוד של אמונה שהיה לציבור בהם ואנשים כמוך שעד שמישהו קם כאן לוקח אחראיות ומפסיק לקטר ולא אורז מזוודה ונוסע לחו"ל אתה מנסה להרוס לו בכל דרך אפשרית. ישראל אחרת לא תפרוש מהמרוץ לכנסת אנחנו מתמודדים אנחנו באבוהה מתמודדים ותגיד מצידי עד מחר שהסקרים לא מנבאים לנו גדולות הסקרים לא מענינים אותי מחר אתה תראה כמו כל עם ישראל שנכנס לכנסת.

yoavl1

New member
עכשיו נוכחתי לדעת משהו חדש.

אין לך שמץ של מושג על מה את מדברת. את מחשיבה את 4.5% האחוזים כטעות דגימה ומשווה אותם לאחוז החסימה, וזו טעות, הרי אחוז החסימה הוא 1.5%. ומלבד זאת אני מסכים שאי אפשר לחיות על פי סקרים כי בסופו של דבר הם הופכים להיות בגדר נבואה שמגשימה את עצמה, אבל אפשר להתעלם מסקר אחד,שניים, אבל לא מ-20-30. הסקרים הם לא מדוייקים אבל עצם העקביות שלהם מראה כי בכל זאת יש משהו שמשקף את הלך הרוח הכללי בציבור. העשייה של כל אחד ואחד שאיכפת לו במדינה (ושוב אני אומר שאני מאוד מעריך אתכם על הנכונות האדירה שלכם לתרום ולשנות), חייבת במצב הנוכחי להיעשות דווקא בתוך המפלגות הגדולות, אחרת יווצר מצב בלתי אפשרי, כי מכל כיווני הקשת הפוליטית ישנם כאלה המעוניינים לחדש ולעשות והכנסת הנוכחית לא תפקדה בדיוק מהסיבה שהיו בה לא פחות מ-19 רשימות
והתאוריות הפוליטיות שלי נובעות מדאגה רבה למדינה, הרי בכנסת הבאה ממילא יהיה רוב לימין והמדינה הזו לא תתקדם לשום מקום עם הכיבוש יימשך וכך כנראה יקרה, אז בהצבעות קריטיות הנה הלך עוד מנדט אל הליכוד במקום אל העבודה. למה? כי בועז נול וחבריו לא השכילו להבין שהם גורמים נזק. למזלנו ב-92 הייתה גאולה כהן שגרמה את אותו הנזק לימין ובזכותה בלבד רבין הפך להיות ראש ממשלה, לאחר שגוש השמאל השיג את 61 הח"כים בדיוק. אני נאלץ להסכים איתך לגבי ריסוק והרס מורשת רבין. לצערי במפלגת העבודה לאחרונה לא היו מנהיגים ראויים, אבל דווקא עכשיו כשנבחר במפלגת העבודה סוף סוף שמאלני אמיתי, הראשון שמצהיר כוונות, ומעביר מסרים חדים, דווקא עכשיו נוטשים אותו, ולכן חשוב כל קול שהולך לאיבוד ממפלגת העבודה, וכמובן גם ממרצ. דוד מגן השכיל לעשות זאת והרב בא גד הסכיל לעשות זאת ומספר הרשימות הרצות לכנסת ירד מ-29 ל-27. כשאמרתי שאת חיה בבועה,לא התכוונתי לבועה שבה טוב לך ויפה לך, אלא לבועה סביב פעילים שגורמת לך לחשוב שתכנסו לכנסת כי את מרגישה תמיכה רבה מסביבך. אני אמנם פעיל בעבודה, אבל אין לי ספק שאנחנו עומדים לחטוף תבוסה כל כך צורבת, ואת, כמי שמעידה על עצמה שהיא נגד הכיבוש (הצצתי לך בכרטיס האישי) ודאי כואבת את זה יחד איתי. ככה אני מאמין. אני מעולם לא אמרתי שאם נצביע מרצ או עבודה הכל יהיה בסדר, כי לדעתי אחרי הבחירות העבודה הקשה רק מתחילה. צריך לעזור למצנע לייצב את המפלגה תחתיו באופוזיציה ולדאוג להעיף עשבים שוטים לכל הרוחות (כן פואד, זה אתה!) ולמה את אומרת שההודעה שלי ריקה מתוכן
זה ממש לא מנומס ולא מכובד. אז אתם לא פורשים,אז מה? ההודעה שלי עדיין לא ריקה מתוכן כי זו דעתי. את שמה לב מה את אומרת? את רוצה שאני אראה לך ח"כ אחד מהעבודה או מרצ שפועל למען הורדת שכר הלימוד? אני אראה לך לא 1 אלא 20. הרי ישירות ממשרדיהם של אהוד ברק ואברהם שוחט, יצאה ההחלטה להורדת שכר הלימוד ב-50% תוך 5 שנים. רק אל תזרקי סיסמאות שאין בהן תוכן לאויר הצח. עבור חינוך שווה לכל ילד, ענת מאור,הח"כית לשעבר נלחמה וממשיכים את דרכה יו"ר מרצ בכבודו ובעצמו,יוסי שריד וח"כ המיועדת ממפלגת העבודה, פרופ´ יולי תמיר שהכינה תוכנית מפורטת בנוגע לחינוף בשנות ה-2000, ואם תרצי אף אשלח לך העתק. יש לי את זה במחשב. לגבי תשלום שכר הדירה בשקלים, אני לא כל כך בקיא, אבל אני יודע שח"כ רן כהן ממרצ עמל רבות כדי שדיירי עמידר יוכלו לקנות את דירותיהם בעזרת חוק הדיור הציבורי. האם מישהו מהצעירונים שלכם בכלל יודע איך עושים את זה? ושוב אני אומר, כי את כנראה לא מבינה או עוצמת עיניים, הסיבה העיקרית שכן עליכם לפרוש היא אחוז החסימה. מילא אם הקולות לא היו הולכים לאיבוד, אבל הם כן. וחבל שאת מציגה אותי כהורס. זו נראית לי כבר דמגוגיה לשמה. "מנסה להרוס לו בכל דרך אפשרית" ? את חושבת שבמערכת הבחירות הזו החלטתי שהמטרה שלי היא לעמוד בדרככם? עד היום בכלל לא עניינתם אותי וקיוויתי שכמי שאיכפת להם, תדעו מה לעשות ברגע הנכון, אבל מסתבר שלא. אולי הכסא של בועז נול בכנסת כל כך קורץ לו שהוא לא מוכן לוותר,אבל זה אבוד כי הוא ממילא לא יגיע לשם ואת הכסא שלו כנראה תתפוס ענבל גבריאלי, או אהוד אולמרט... באבוהה מתמודדים ,אה? בדיוק כאלה חברי כנסת אנחנו צריכים... כאלה שמתמודדים באבוהה...

© Tweety ©

New member
באבוהה מתמודדים!

בדיוק ! וכן אנחנו צרכים אנשים כאלו שמתמודדים כמו אוויר לנשימה. תסתכל על הפוליטיקה שלנו פוליטיק מושחתת ומכוערת תעביר פעם לערוץ 33 ותראה את הישיבות שרק מספר בודד של חברי כנסת נמצאים בהם. תראה איך אנחנו נראים איך הפוליטיקה שלנו נראת פוליטיקאים שאמורים לתת תשובות ולחלץ אותנו מהמצב הזה מסונוורים מהכסף שלהם שהם שוכחים באיזה רחוב הם גרים. ממשלות נתניהו-ברק-שרון הבטיחו להוריד את שכר הלימוד ושכר הלימוד לא הורד שכר הלימוד בשמיים וסטודנט ממוצע לא יכול להרשות לעצמו לממן לימודים גבוהים אף אחד לא נלחם בשביל הורדת שכר הלימוד בכנסת הפוליטיקאים הבטיחו ושוב איכזבו. אנחנו לא פורשים נקודה הרוטינה הזו שקוראת לנו שוב ושוב לפרוש חידלו ממנה ישראל אחרת רצה עד הסוף. בדיוק כמו שלמפלגת העבודה יש זכות לרוץ לנו לפחות יש דרך. תבין,שהציבור שתומך בנו בחלקו היה נשאר בבית או שם פתק לבן,להצביע לישראל אחרת זה לא לאבד אתה קול שלךזה להצביע לפי המצפון והאמונה שלך. לדעתי דווקא לתת את הקול שלך לכל אלו שנכשלו כשלון חרוץ זה לאבד את הקול שלך בעיני לתת את הקול שלי למפלגה שישבה במשך שנתיים עם אריק שרון והייתה שותפה לזועות ולפשעי מלחמה זה בזבוז קול. לתת את הקול שלי למפלגה אבודה שאין לה דרך ואין לה ערכים בובות סמרטוטים שתוקעות זו בזו סכינים בגב. אני מאמינה בישראל אחרת ובדרך שלה אני לא רואה שום סיבה לכך שנפרוש מהכנסת אין לנו אופציה אחרת חוץ מישראל אחרת ואף אחד לא יעשה בשבילנו חוץ מהאנשים של חברי הכנסת. מלחמה בכיבוש זה לא רק לצעוק "דה דה דה נוער עבודה" או ללבוש חולצה של נוער מרצ זה הרבה מעבר לכך מבחנתי גם ישראל אחרת שכבר הבהירה וחרטה על אבן שהיא נגד הכיבוש תלחם נגדו.

yoavl1

New member
תגובה

ודאי שיהיו שם רק מספר בודד של חברי כנסת, וכך יהיה גם אם ישראל אחרת ייכנסו. מה לעשות? חברי כנסת - עבודתם לא מסתיימת במשכן. מצד אחד טוענים כי הם דבוקים לכסא, אבל כשהם עושים משהו, את שואלת למה הם לא דבוקים לכסא?
אין לי ספק שלהצביע לישראל אחרת זה להצביע לפי האמונה וזה לגיטימי, ושוב אני אומר - אם ישראל אחרת תכנס , חכי לי כאן בפורום ותראי איך אני בין הראשונים לברך אתכם. למרות שעדיין יהיה לי חבל על המנדטים של העבודה או מרצ. אבל אתם לא תכנסו,וזה ברור. ודאי שזכותכם להתמודד, כמו כל אחד, לא הטלתי ספק בזכות הזו, אבל יש להיות צודק ויש להיות חכם. אז הצדק איתכם כי זה מותר. אבל מה עם להיות חכמים? ואת צודקת, מלחמה בכיבוש זה לא רק לצעוק דה דה דה נוער עבודה, אלא גם להצביע עבודה או מרצ. בטח שלהלחם בכיבוש זה לא אומר להתמודד כגוף חסר סיכוי אבל למנוע את המנדט הנוסף מהשמאל. בהצבעות לא זוכרים את אלו שהתמודדו, אלא רק את אלו שבפנים. אני בטוח שאולמרט ישמח להיות זה שמעניק את קולו בהצבעות במקום יוסי ביילין ממרצ או סלאח טריף מהעבודה.

למעלה