למה אתם עוד פה?

Rageo

New member
למה אתם עוד פה?

ידידה טובה שלי שמאלנית בדעותייה, ואם אתה מבוסס בדעותייך אז אי-אפשר לשנות אותן כמעט כי תמיד מגיעים לבסיס - איך שאתה רואה את העולם. אני רואה את העולם לפי הרעיון של חוק ההשרדות, ואתם רואים את העולם לפי הרעיון של בני האדם שוים. אם אינכם מסכימים ל"כיבוש" אז למה אינכם תורמים לאידיאולוגיה שלכם ועוזבים את הארץ?? בקשה תעזבו...אז יהיה יותר קל.

אדון חביב

אנו לא חיים בשטח כבוש, למה שנעזוב? אנו (נוער מרצ) מתנגדים לכיבוש בגדה המערבית וברצועת עזה, אבל לקיום מדינת ישראל בתוך גבולות 67.

Rageo

New member
יובל...

דבר ראשון, אין לך בושה לכתוב (הציונות תנצח) תחת הכינוי שלך? דבר שני, כל ישראל היא "שטח כבוש". שפרצה מלחמת 48 על השטחים שאתה יושב עליהם, היו בהם ערבים רבים - והם עזבו את בתיהם. שהם ישבו בהם מזמן. הם רוצים לחזור לבתיהם בחדרה, יפו וירושלים. זה השטחים "הכבושים" חביבי. לפי הדעה שלך - כל שטח הוא שטח כבוש. אינך יכול לעשות סלסקציה.

אל תחליט בשבילי מהן דעותיי..

מדינת ישראל בגבולות של לפני 67´ מוכרת על-ידי האו"ם כמדינת ישראל הריבונית. הגדה המערבית ורצועת עזה לא מוכרות אפילו על-ידי מדינת ישראל כחלק מהמדינה, השטחים האלה מעולם לא סופחו. בשטחים ההם יש רוב מוחלט של יותר מ-95 אחוז פלשתינים, אבל הם חסרי זהות, הם לא שייכים לאף מדינה וחיים תחת משטר צבאי. עכשיו הבנת את ההבדל? אני ציוני כי אני מאמין בזכותו של העם היהודי למדינה, ואני כן מאמין שהשטחים של ישראל בתוך גבולות הקו הירוק מהווים את מדינת ישראל, המדינה היהודית.

Rageo

New member
מוסר או או"ם?

אתה מחליט לפי המוסר והאידיאולוגיה שלך? או לפי החלטות האו"ם? האו"ם הוא לא אלוהים, וגם הוא שוגה (יותר מדי) פעמים. גם בארץ היה רוב של ערבים לפני שהתחילו העליות מ1948... ואתה יודע בדיוק כמוני, שהפלשטינאים רוצים את ארץ ישראל - מים המלח ועד ים תיכון. הם לא יוותרו כאשר תתן להם את הגדה וירושלים. אתה יודע זאת...

תסלח לי על הדמגוגיה......

אבל גם פעם כל שטחי ניו יורק היו בשליטת הילידים האמריקאים (מה שנקרא בשפה המקובלת - אינדאנים) ברור שלא יחזירו עכשיו את מנהטן לשליטת צ´יף באבא דוב גדול... אבל השטחים שכרגע בהם יש רוב של ילדים אמריקאים צריכים להישאר בשליטתם. עכשיו עם נחזור לפה, למעשה לפי מה שיובל אמר לך הוא פועל לפי מוסר, וכמובן שחייבים להתייחס להכרה הבינ"ל... ד"א - אם אתה מציע לא להחזיר שטחים, מה אתה מציע??? להישאר עם הולך וגדל של שלושה מילניום וחצי פלשתינאים תחת משטר צבאי??? או שאולי לספח את אזורים אלו למדינת ישראל ולהעניק להם אזרחות??? או פשוט לרכז את כולם במחנות השמדה??? לגרש את כולם??? מה אתה מציע???

לא מדוייק... ../images/Emo6.gif

החלק הראשון של ההודעה שלך ניו יורק נקנתה בכסף מהאינדיאנים זאת הייתה עסקה ניו-יורק תמורת 20$ זה גם נחשב הטעות הגדולה ביותר שהאינדיאנים עשו !

עופר ב.ה

New member
הידעתם?

וול סטריט, בתרגום מילולי "רחוב החומה", נקרא על שם חומה שהיתה שם והגנה על המתיישבים מפני האינדיאנים. אני רוצה גם להוסיף שמה שהמתיישבים עשו לאינדיאנים הוא אחד מהג´נוסיידים הגדולים בהיסטוריה. אבל זה כבר סיפור אחר. עופר

תגובה..

האמת שרציתי להשתמש בדוגמאות מהעולם - לדוגמא הילידים באמריקה (האינדיאנים) שאלון (The ancient mariner) נתן את דוגמתם. בנוסף לכך - המוסר שלי לא מאפשר לי להעיף מכאן עכשיו עם של 5 מליון אנשים בערך, גם אם לפני 53 שנה נגרם עוול ענק לעם אחר. הבנת?

Rageo

New member
ובכל ה53 שנה האלה

ובאלפיים שנים הקודמות נגרם לעם שלי סבל. תדאג להשרדות של עצמך ולא של עמים האוייבים שלך. ואני לא אמרתי להעיף אותם. ישראל סיפקה חופש דת לכולם, אזרחות ושווין אם הם היו מתנהגים בסדר. הם נכשלו ולכן שיחפשו להם מקום אחר למדינה. למה מדינתם צריכה לבוא על חשבוני? ורק שתדע ש 67% מהערבים שעזבו את ישראל ב48 עזהבו מרצונם לפני תחילת המלחמה בגלל שאחרו אחרי מנהיגיהם.

למעלה