למה אסור?

למה אסור?

שלום. אפתח ואומר שממילא אינני מבצע עדיין טיסות מרחק מתוקף היותי בעל דרגה 2. למרות זאת, הייתי מעוניין לקבל אינפוטים מהציבור לגבי סיבת האיסור(?) על ביצוע טיסות מרחק בימי חול. אני מבין שזה קשור בצורה מסוימת לדברים האלה ששורצים באוויר ועושים רעש, ז"א יתר סוגי התעופה, ובסיכויים שלנו להפגש איתם בנסיבות לא אופטימיות. ובכל זאת, למה אסור? האם מישהו מוכן לפרט מעט יותר על העובדות הנוגעות לדבר? איפה יש נתיבי טיסה? באיזה גבהים? האם ישנה דרך לטוס ובכל זאת להמנע ממפגש עם מטוסים? כמה קרוב למצנח צריך מטוס לעבור בשביל לגרום לו לצרות בתחום החופה? מי שמתכוון לענות בצורה מזלזלת או מעליבה, מוזמן לעשות כן, אבל שיקח בחשבון שאני לא נעלב.
אשמח לשמוע את דעותיכם. בן (מרחף צעיר וחסר ניסיון).

fanman yuval

New member
ככה...

הדברים המרעישים המעצבנים והמסוכנים האלה יכולים להרוג אותנו. השמיים שייכים לחיל האוויר. העובדה ששומרים שבת במקומותינו היא הסיבה היחידה שאנו יכולים לצאת לטיסות קרוס. לגבי נתיבי טיסה יש פמ"ת: פרסום מידע תעופתי ובו אמורים להיות כל הנתיבים האזרחיים ובועות האזמ"ים (אווירונים זעירים),אמור להיות עותק במשרדי האגודה. כמובן שאת נתיבי הטיסה הצבאיים קצת יותר קשה להשיג... וזאת הסיבה העיקרית לאיסור טיסות באמצע השבוע: אין נתיבים קבועים,אין גובה טיסה קבוע,בקיצור אפשר לפגוש מטוס עצבני בכל נקודה בשמיים. מטוס שטס במהירות של 1000 קמ"ש גם אם יראה אותך יצליח להגיב רק אחרי שיעבור אותך... אם תכנס לנתיב של מטוס קרב דקות ארוכות אחרי שהוא כבר נעלם-זה יהרוג אותך! המערבולות נשארות זמן רב אחרי שהמטוס עובר. בקורס דרגה שלוש יספרו לך את כל זה ועוד הרבה (כבר סיבה טובה לעשות קורס) מקום ההודעה שלך הוא בהחלט בפורום בטיחות. יובל .

arnon har lev

New member
../images/Emo23.gifמנסה לעזור

בן שלום ! בארצנו הקטנה עם חיל אוויר גדול השמיים אינם פנויים כל כך, זאת אומרת שיש הרבה מהירים שמתאמנים(וגם כבדים וגם מסתובבים) בעבר היו מספר תקריות שלח כמעט שנפגע. לכן ההחלטה לא לבצע טיסות מרחק באמצע השבוע נכונה. יש כאלה שלא מכבדים את המצב וזה חמור! לגבי השאלה כמה קרוב למצנח זה מסוכן? ככה אם יהיה מפגש בין מטוס למצנח כניראה ששניהם יפלו. אם מטוס יעבור בקרבת מצנח אזי מערבולות המטוס "יקבצצו" את המצנח ברמה (לא מדוייק) של טקמיקה + 10 וסינק -10 ואולי יותר מזה! אני מקווה שתהיה מוכן לטיסות מרחק אז תבצע אותן בימי שישי ושבת וחגים אז חיל האוויר בחופש (חוץ מטיסות מבצעיות) ומשאיר לנו קצת שמיים. ארנון הר לב עגור

למעלה