למה אנשים נחמדים

vered4

New member
למה אנשים נחמדים

מחקר מגלה כי בני אדם נחמדים פשוט כי הם מתוכנתים לשתף פעולה. אמנם המחקר נעשה על נשים (וחולדות), אבל נראה לי שיכול להאיר מזוית פיסיולוגית, את הנושא של חינוך הילד להתנהגות חברתית. ותודה לאיילת מפורום למתבגרים.

../images/Emo2.gifמה זה מתוכנתים?

ואפילו לא קראתי את המחקר כי ברמה אקדמאית זה אולי טיבעי ומוכר להם אבל כשאני מלמדת את הילדים בגן לשתף פעולה זה עם זה כי מתוך סובלנות וחברות הדדית אני לא חושבת שאני" מתכננת" אותם להיות איזה רובוטים חברתים כי בכל אופן גם ללמד אותם לא להאמין לכלכ דבר ,לחקור,לשאול,להטיל ספק, בודאי שזה לא תיכנות. שלך חנה גונן

דסי אשר

New member
חנה, הכל נכון מה שאת כותבת

אבל מאד מעניין לקרוא את מה שוורד הביאה, בתנאי שהכתב/כתבת הבינו את המחקר כפי שנכתב בירחון מקצועי. המחקר, וגם וורד, מעלים חומר למחשבה, מבחינתנו, לא הרבה יותר. דסי

vered4

New member
DNA ותכנות

כאשר מדברים על תכנות בבני אדם, מתכוונים למטען הגנטי שלו. זה כאילו להגיד- ככה אנחנו בנויים. במחקר תארו איך בבדיקות מעברי חשמל במוח, רואים פעילות המוחית מיוחדת, בזמן נתינה. אותה פעילות גורמת לשחרור חומר לדם, שנותן הרגשה מאוד נעימה. אצל החולדות ראו שהן מעדיפות את הגירוי המלאכותי שקיבלו, באותה נקודה במוח, אפילו על אוכל. עד כדי כך זה נעים להן.

דסי אשר

New member
וורד, את מעודדת לא לקרוא

אלא להסתמך על תקצירים. ביתי, הים בת 25, לא קראה ספרות חובה בתיכון- אלא קראה את התקצירים לקראת בחינות הבגרות. באותה מידה, היו ספרים שעשו עבודה זהה בתנ"ך. היום הרבה מאד אנשים ממהרים, ולא קוראים, וחבל. ואולי לא כתבת תקציר נכון?... כמובן שזו בדיחה. קראתי בעצמי המאמר בעיתון. דסי

מירי,

New member
זה לא כל כך נורא...

תינוק מחייך והוא מגלה את תשומת הלב האנושי אז הוא מחייך עוד יותר...

vered4

New member
היה בעבר דיון על חיזוקים חיוביים

והאם הם טובים לילד, או מקלקלים את הרצון העצמאי שלו לעשות ולתת. אז נכון שהרצון לתת טבוע בנו (לפחות לפי המחקר הזה), אבל גם הרצון לשיתוף פעולה והדדיות. אחד משני האזורים במוח, היה זה שאחראי על מערכת עיבוד התגמולים, התגובה החברתית גם היא חשובה.

אפרת_ח

New member
קוראים לזה "סוציוביולוגיה"

הסתכלות ביולוגית ואף אבולוציונית על תכונות חברתיות. זה ענף מחקר שלם, יותר ממאמר אחד.

למעלה