למה אני פגיעה כ"כ ?

דנה אא

New member
למה אני פגיעה כ"כ ?

ובכן, היום(למעשה אתמול) בערב אני מסתובבת במרכז מסחרי במצב רוח די טוב אחרי שפגשתי מישהי נחמדה ודיברתי איתה על הא ועל דא ואז... אז פתאום אני פוגשת מישהי שלא ראיתי שש שנים שהיתה חברה של חברה והיא פונה אלי ושואלת אם אני יודעת שהחברה המשותפת לשעבר שלנו ילדה עכשיו תינוק. ואני וודאי שאני יודעת . עד לא מזמן הייתי עם המשותפת בקשר. ואז אנחנו מדברות עוד קצת והיא שואלת ומה איתי, והייתי בטוחה שהיא מתכוונת בנושא של הילדים ובתום לב עניתי לה שאני בטיפולים בבנק הזרע וממש לא פירטתי כלום. אבל היא ממשיכה לדבר איתי וכל משפט שני פולטת "ואם זה לא ילך" , "ואם זה לא ילך , אז תדעי לך שזה לא סוף העולם", "ואם זה לא ילך, אז תמצאי דברים אחרים בחיים" , "ואולי אלהים לא רוצה שיהיה לך ילד" . בקיצור ממי של בחורה. רק שתדעו שהיא בת 35, רווקה , נפגשת מליון בלינדטים ואף אחד לא רוצה אותה. אבל היא החליטה לא להביא ילד לבד, כי ילד צריך גם אבא. ולא משנה שהיא פלטה גם הרבה דברים מעודדים , למשל על מישהי שהיא מכירה שעברה 8 IVF ובתשיעי נכנסה להריון והיום יש לה תינוקת מקסימה מבנק הזרע. והיא טוענת שאליה היא התכוונה בקטע שאולי אלהים לא רוצה , כי מה לעבור כל כך הרבה טיפולים. ולא משנה שהיא מכירה הרבה בחורות שהביאו ילדים מבנק הזרע. כי היא פשוט ממש ניסתה לדכא אותי בכל משפט אפשרי. זהו , אז הקלפטע הזאת הצליחה לדכא אותי קצת. ברור שהיא רעה ולה לא הולך ואולי היא פוחדת להביא ילד לבד, כי היא כזאת מפונקת... אבל לשמוע כל כך הרבה פעמים - ואם זה לא ילך- הרי אני מנסה כל הזמן בכל כוחותי לעודד את עצמי ולהיות אופטימית. הרי בשביל מה אנחנו עוברות את כל הסבל של הטיפולים, אם לא בשביל הרעיון שזה כן ילך. ופה כולן נחמדות ומעודדות ובאמת, באמת אני משתדלת לספר למה שפחות אנשים, אבל הנה קורה מקרה ואני מושפעת ואיזה פוסטימה מצליחה להעכיר את מצב רוחי . אז באיחולים שלכולנו ילך ילך וילך.

בואו נודה על האמת,

אנחנו ממש אבל ממש לא נהנות לראות נשים אחרות בהריון. כל אחת כזאת היא כמו בומבה בבטן בשבילנו, עדות מוחצת לחוסר ההצלחה שלנו, אבל זה טבעי. נשים כמו המכרה שנתקלת בה גם כן עוטות על עצמן "חומת מגן" מפני החברה ומאמצות מיני צידוקים ל"למה לא התחתנתי עד היום" או למה לא הקמתי משפחה". אני בטוחה שבחדרי חדרים גם היא אומרת לעצמה - למה זה מגיע לי. כשהיא פוגשת חברות, מה שהיא אמרה לך אתמול זו המנטרה שהיא סיגלה לעצמה פשוט כדי לשרוד. אל תאמיני לה לאף מילה. אנחנו הרי מכירות היטב את מנגנון ההדחקה הזה שימי עליה פססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססססס כולנו כאן אחת בשביל השנייה, ויאללה לפורום השכן

Galit29

New member
דנה, יש לי חברה טובה

גם רווקה והחליטה להביא ילד מתרומת זרע. זה לא כלכך הולך לה והיא ממש מספרת לי הכל, באמת שאני לא יודעת למה דווקא לי היא מספרת, היא לא יודעת שאנחנו עוברים טיפולים עכשיו. בשבוע הבא לחברה משותפת יש בריתה, היא אמרה לי שהיא לא הולכת, אין לה עצבים לזה והיא מעדיפה להתנתק מאנשים שהנושא שיחה שלהם הוא כזה או אחר. אני מאוד מבינה את דרך ההתמודדות שלה. היא פשוט מחליטה מה לראות ומה לשמוע ועושה את הסינונים שלה. אני ממש מצטערת על סיגנון הכתיבה המולבל שלי - עדיין בהלם מהרעידה שחוויתי.

../images/Emo4.gifלדעתי היא דיברה לעצמה...

נראה ליששכל השיחה הזו גרמה לה להתגונן והיא פשוט דיברה איתך תוך כדי שהיא מסבירה לך ולעצמה מה הדברים שגורמים לה לא לעשות את אותו צעד... כי זה לא שהיא קלפטע נשואה רעה עם שלושה ילדים....היא בעצמה במצב שלך והגילוי שלך כנראה גרם לה להתמודד שוב עם השאלה " למה אני לא עושה את זה?" אז למרות שאת פגועה, אני חושבת שמדובר בבחורה שייתכן שהיא בקושי בעצמה... אל תקחי קשה!

מסכימה עם איילת

גם לי נראה שהיא דיברה על עצמה, ואל תקחי קשה אנשים. אני כבר פיתחתי עור של פיל לאנשים כאלה. תחשבי על כל הדברים הטובים שיש לך ולה אין. ואני בטוחה שיש לך המון....ויבוא יום ואת תשביצי בקניון בבטן ההריונית שלך. מבטיחה לך.

לי מ ו ר

New member
מסכימה עם קודמותיי

מאוד יכול להיות שהיא דברה על עצמה. אני אספר לך ספור עליי. חברה טובה שלי, שידעה על הטיפולים, אמרה לי פעם מקסימום תאמצי, מה הספור. אחרי זה את תכנסי להריון טבעי. אני נורא נעלבתי, ובאתי ואמרתי לאיש, נראה אם היא היתה יכולה להגיד על ארבע הבנות שלה מקסימום הן לא היו. אחרי זה הבנתי, שזה לא מרוע, זו דרך ההתמודדות של האנשים. כמו שיש כאלה ששמחים לספר על זוג שנכנס להריון אחרי 10 שנים של טיפולים. כאילו זה אמור לעודד אותנו. בקיצור נשמות טובות לא חסר, פשוט צריך ללמוד לא להתייחס לשטויות שהן פולטות.

אבגר

New member
מסכימה בהחלט!!!

כמו שאומרים שעד שאת לא נמצאת בזה את לא יודעת מה זה... ולכן עדיף להתעלם כי אף אחת אחרת (שנכנסת להריון מנשיקה) לא יודעת מה באמת עובר עלינו, אני לדוגמא כבר לא מספרת שאני מנסה כי כולם אומרים "שטויות זה רק מלחץ, תפסיקי לחשוב ותראי איך תכנסי להריון". ואני באמת שואלת את עצמי האם אפשר להפסיק לחשוב שכל היום את מזריקה, או נותנת דם????

פינקי33

New member
עם כל הנסיונות להכנס להריון, למדתי

על אנשים כל כך הרבה דברים שלא חשבתי שיש בהם, חוסר טאקט, רוע, אדישות ומצד שני חטטנות יתר, המון תכונות שגרמו לי להתרחק מאותם אנשים. חבל שצריך להגיע למצבים כאלה כדי להבין מי עומד מולך. ואולי זה גם הרגישות הנוראית שלנו בגלל כל הנסיונות, האכזבות וההורמונים שהורסים לנו את הנפש וגומרים לנו את הרגש והדמעות... מי יודע להבדיל...

k o k o p e l i

New member
המצבים הבלתי אפשריים

גם אני לא תמיד יודעת להחליט מה עדיף. אם להתיחס לנושא כאל "טאבו" שלא מדברים עליו, או שדווקא כן יתעניינו במה שעובר עלי, כי זה חלק מהחיים שלי, ואני רוצה לקוות שגם חסרי הטאקט עושים את זה מטמטום ולא מתוך רוע. היום אני בפאזה שרוצה רק שיניחו לי, שלא מסוגלת ולא רוצה לטחון את הנושא עם אנשים זרים, ומעדיפה "להדחיק" ולא להפוך את הנסיונות לנושא שיחה. הכי חשוב לא לקחת ללב, לנסות להיות קצת יותר מחוספסים (כמה שאני טובה בתיאוריה...) ולהאמין שאנחנו פשוט באמצע הדרך.. אוטוטו לקראת סופה.

דנה אא

New member
תודה למעודדות

זה שהיא דיברה לעצמה זה ברור. ואני גם אמרתי לה את זה לפני שנפרדנו. כולנו מדברים לעצמינו. כל אחד שקוע בבעיותיו בדלת אמותיו ואומרים שלאף אחד לא חסרות צרות בעולם הזה. אבל זה לא גורע מהעניין שהיא קלפטע ולכן גם בחורים בורחים ממנה. אבל , בואו נעזוב אותה , כי היא ממש לא האישיו. ושוב בהצלחה לכולן

דנה אא

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעוד חודשיים בת 43

ואני אמורה להתחיל תהליך של IVF . כשהסיכויים להכנס להריון בגילי המתקדם הם כל כך נמוכים, בשביל מה להמשיך עם כל העינויים? זה לא שאני אפסיק . אני בתוך זה.אולי יקרה לי נס, ובגילי זה בפירוש נס. אבל זה כל כך מייאש. כל כך , כל כך מייאש. (לכן גם כל כך הושפעתי מה"קלפטע". עד היום מספר ימים אחרי, אני עוד לא מסוגלת לעכל איך היא היתה מסוגלת לדבר כך. ) אשמח לשמוע עידוד מזקנות כמותי .

מגנטה1

New member
זקנות בהריון

אני הריתי אחרי IVF ראשון הייתי בת 43.5, ילדתי בגיל 44 וקצת שני ילדים מדהימים שעוד כמה שבועות חוגגים 7 שנים. לפני ה IVF היתה שנה של נסיונות. נכון הסטיטיסטיקה לא לצידנו אך יש לי הוכחות ברורות שסטיטסטיקה זה לא הכל בחיים.

סנונית 1

New member
סיפור על ביצ'ית אמיתית

היתה לי חברה ואני מדגישה היתה! גדולה ממני בשלוש שנים. היינו כמה חברות היא ביניהן וכולנו הכרנו את הבעלים בסביבות גיל 28, 29 לא ממש צעירות והתחתנו בסביבות גיל 30 והיא נשארה לבד. היא היתה נורא ממורמרת היה לה קשה להגיע לחתונות שלנו ותמיד הבנו אותה, בקושי היתה מרימה טלפון כי היתה מסתגרת בבית ובעצמה. תמיד הייתי זו שמתקשרת ומעודדת ונותנת לה אמון ומילות עידוד. לפני שנה וקצת פגשה בחור ואחרי חודשיים התחתנו השמחה היתה גדולה חודש אחרי החתונה גילתה שהיא בהריון בחודש השני, השמחה היתה כפולה. המשכתי להתקשר ולשמוח בשימחתה ולילה שנולדה לה קניתי מתנה יפה ושמחתי בשבילה ואז התגלה לנו שאנחנו עוברים לפוריות כמובן סיפרתי לחברות והיא לא התקשרה, כשהתקשרתי לשאול מה הפשר? היא ענתה יש לי ילדה עכשיו ואין לנו כל כך נושאי שיחה משותפים. מה אתן אומרות על זה? מאז לא התקשרתי כי באמת אין מבחינתי נושאי שיחה משותפים עם בחורה כזאת. זה קרה לי עם עוד חברה שמרגע שסיפרתי לה לא שמעתי ממנה. לפעמים יש הרגשה שאם יש לך בעייה את מצורעת, אין לך ילדים, אין "להם" משהו משותף איתך. אז באמת תודה על הפורום הנפלא הזה פה יש כל כך הרבה שהן איתי.

אבגר

New member
אני המומה..

אם היא לא יכולה למצוא עוד נושאי שיחה מלבד ילדים כנראה שהראש שלה חלול. לכן טוב עשית שניתקת את הקשר, ומי צריך "חברות" כאלה שיש פורום כזה מדהים, הבנות פה נותנות כוח ועידוד שאי אפשר לקבל בשום מקום אחר. שבוע טוב ובהצלחה לכולןןןןןןןןןן.

למעלה