למה אני מצביע ל"ישראל אחרת"

user32

Well-known member
מנהל
אני יודע איפה האחרים שירתו

הייתי חבר בתנועה כשהיא נוסדה. אני מכיר את שאר החברים ועברם הצבאי. זה עדיין לא אומר שנול בסדר כשהוא מתבכיין על "נטל" המילואים. אותי הוא לא מייצג.

user32

Well-known member
מנהל
הם פוליטיקאים ולכן זה אני מצביע להם

כנראה שאצביע שינוי למרות שאני מתלבט. הם פוליטיקאים תחמנים אבל לא מנסים להצטדק ולשחק אותה תמימים. הרע במיעוטו..

user32

Well-known member
מנהל
בועז נול ממש לא שונה מהם

ראיתי אותו פעם נואם? הוא מתלהם יותר מטומי לפיד.. עוד ילד שרוצה כיסא בכנסת

פתק לשינוי זה פתק לימין

אם אתה ימני בדעותיך ומקבל את כל ההצבעות הימניות של שינוי בקדנציה האחרונה שלהם, לך תצביע לשינוי. אל תשכח שהם הצביעו בעד התקציב(מודי זנדברג אף כתב באירוח שלו, שהוא הצביע בעד התקציב כי הוא סידר שישנו כמה סעיפים בתקציב שלא נראו לו, הוא גם כתב שנכון שזה נשמע כמו ש"ס, אבל אין מה לעשות...), למרות שהוא אנטי-חברתי מובהק. שינוי זה לא הרע במיעוטו. שינוי זה רע. תקרא את המצע הקפיטליסטי האנטי חברתי שלהם, הם לא בעד תשלומי ביטוח לאומי, הם לא דואגים לכל החברה הישראלית, בניגוד לישראל אחרת, שהמצע שלנו מתייחס לכל עם ישראל, אנחנו לא סקטוריאלים. שינוי הם אנטיתיזה לש"ס. והם סקטוריאלים לא פחות מהם. דיכוטומיה פוליטית לא תעזור, ועובדה שאימפוטנציה של שינוי בקדנציה הקודמת רק מוכיחה זאת, הם כל הזמן מדברים על זה שהם היו באופוזיציה, ובגלל זה לא קידמו את "הדברים הגדולים" ושנינו יודעים שזה בולשיט, מרצ היו באופוזיציה וקידמו המון חקיקות חברתיות וסביבתיות... שינוי היא ההופכי של ש"ס ותמיד אמרתי ששתי נקודות קיצוניות תמיד יהיו קרובות זו לזו יותר מאשר כל אחת מהן תהיה קרובה למרכז. שינוי היא לא מפלגת מרכז. יש לה אג´נדות ימניות הן מבחינה חברתית והן מבחינה מדינית, ואל תשכח את זה כשאתה הולך להצביע.

JonnyBoy

New member
למה אני מצביע ל"ישראל אחרת"

שלום, שמי אודי, בן 26, סטודנט, חייל מילואים ביחידה קרבית, והחל מהחודש שעבר אני תומך ופעיל במפלגת "ישראל אחרת". בבחירות הקודמות לא הצבעתי. שרון וברק לא היו רלוונטיים לגבי באותה מידה, כי היה לי ברור שאף אחד מהם לא ידאג לי כאדם עובד, כסטודנט וכמילואימניק. גם אני שקעתי באדישות, עטפתי את עצמי בבועה לא חדירה לכותרות עיתונים. מצד שני אני מנוי על מגזין "אוטו" כבר זמן רב. כל חודש אני קורא על הקטל בדרכים, על שר התחבורה שעושה הכל חוץ מלהיות שר תחבורה, על משטרה שמתמקדת באכיפת מהירות ועל מחדלי מע"צ. על כל אחד מנושאים אלו נכתבו עמודים רבים, אנשי המקצוע הביאו פתרונות, אבל אף אחד מהאחראים לא פועל! ל"ישראל אחרת" הגעתי בעקבות כתבה של גיל מלמד במעריב שסוקרת את מצעי המפלגות השונות ואת התייחסותן לקטל בכבישים. החלק בכתבה המתייחס ל"ישראל אחרת" סרוק ומצורף כתמונה למכתב זה. http://images.maariv.co.il/cache/ART382954.html אנחנו חיים בישראל, רואים מה הולך על הכבישים, קוראים את העיתונים ו... מצקצקים בלשון: "מאות הרוגים... אלפי פצועים... נזק של מיליארדים למשק... פשוט נורא התאונות האלו". אז תדעו שיש מה לעשות, למעשה יש הרבה מה לעשות אבל הבעיה היא שאף אחד לא עושה. למה? כי פשוט לא איכפת להם (לשר התחבורה, ראש הממשלה, מע"צ, המשטרה ועוד). החלק במצעה של "ישראל אחרת" המתייחס לנושא הטיפול בתאונות הדרכים מציין בפירוט מה יש לעשות הן בטווח המיידי, והן בטווח הארוך כדי באמת לטפל בשורש הבעיה. אלו לא דברים שלא היו ידועים, אלא אלו דברים שפשוט לא נעשו. ואז התחלתי להתעניין מי הם בכלל ומצאתי ש"ישראל אחרת" הוקמה ע"י אנשים כמוני, אנשים שנמאס להם מכל הגועל נפש של הפוליטיקה הארץ-ישראלית והחליטו לשנות את המערכת מבפנים. בועז נול ואיתי בן חורין (מספרי אחת ושתיים ברשימה) הקימו את תנועת "התעוררות" במטרה לגייס תמיכה בחוקים שיעניקו הטבות למילואימניקים. לאחרונה "ידיעות אחרונות" פירסמו כתבה שהציגה את בועז נול כמשתמט, אולם מקריאת הכתבה עולה שנול עשה פחות מילואים מקצינים אחרים ביחידתו. מה הסיבה? אין לי מושג, אבל גם לחבריו ליחידה אין מושג. אם "ידיעות" היו מעוניינים ביותר מכותרת הם היו צריכים לשאול את קצין הקישור שלו, לבקש את תגובת דובר צה"ל, להציג הוכחות. מצד שני מה אפשר כבר לצפות מהעיתון שהביא לנו את "השרוף"? ושאלה לאנשי המילואים שבכם: אנחנו רגילים להידפק בכל פעם שאנו עולים על מדים: מהעבודה (במיוחד העצמאים), מהלימודים (פיגור בחומר והחמצת מבחנים), האישה ממלאת גם את תפקיד ההורה החסר והילדים מתגעגעים. אז סופסוף מישהו בא ונלחם למען זכויותיכם ולמען חלוקת הנטל ואתם מחפשים בו פגמים? האם חובה להיות נכה כדי לתמוך במאבק הנכים? רק לסטודנטים מותר להלחם למען הורדת שכר הלימוד? מצורפים כאן כמה קישורים המתארים את פועלו של נול בתנועת "התעוררות". "המילואימניקים יוצאים למאבק מחאה" 10.4.02 http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-661308,00.html והפוליטיקאים באו, עודדו, תמכו, הצטלמו, הבטיחו לעזור… 12.4.02 http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-667088,00.html אבל כולנו יודעים מה שווה מילה של פוליטיקאי: 11.4.02 http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1830229,00.html "שירות המילואים הוכפל במהלך האינתיפאדה" 8.12.02 http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=1&id=319052 "הלוחמים ישאו גם בנטל המס " 11.4.02 http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1830229,00.html הייחוד של "ישראל אחרת" על-פני שאר המפלגות הוא שהיא מתחייבת לעשייה. בניגוד לשאר המפלגות שכותבות במצע שלהן הצהרות כלליות ולא מחייבות, המצע של ישראל אחרת מהווה תוכנית עבודה מפורטת המסמנת מטרות ואת הפעולות שיש לנקוט כדי להשיג מטרות אלו. המצע הוכן בשיתוף עם מומחים לכל תחום בו הוא נוגע, וכמו שנושא התחבורה והמאבק בקטל בכבישים מכוסים באותו מסמך בן 17 עמודים אותו מזכיר גיל מלמד בכתבתו, כך גם כל אחד משאר פרקי המצע הוא תוכנית עבודה מפורטת בפני עצמו. תקציר המפרט את עקרונות המצע של "ישראל אחרת" http://disrael.co.il/maza.html "ישראל אחרת" מתחייבת ל"פוליטיקה ללא פוליטיקאים". זה נשמע לכם סותר אבל זה לא: חברי הכנסת של המפלגה לא יהיו שרים בממשלה אלא ימנו לתפקיד אנשי מקצוע מטעמם. למשל שר הבריאות כיום הוא הרב ניסים דהן. "ישראל אחרת" תמנה לתפקיד רופא. לאיש מקצוע יש כלים וידע מקצועי, ומצד שני אין לו פריימריס ופוליטיקות פנים מפלגתיות. לעומתו פוליטיקאי שמתעסק בעיקר במפלגה שלו, בתקשורת ובהישרדותו פוליטית מזניח את תפקידו הרשמי כשר, ואת המשרד עליו הוא ממונה: למשל אפרים סנה כ"שר התחבורה" וצחי הנגבי בתפקיד "השר לאיכות הסביבה". זה היה מצחיק אם זה לא היה כל כך עצוב. דבר נוסף - בשל ריבוי השרים וסגניהם בממשלה פעולת הועדות כמעט שותקה. זוכרים את הוספת השולחן הפנימי לשולחן הממשלה, כדי שלכל חברי הממשלה הגדולה ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל יהיה מקום? "ישראל אחרת" מתחייבת במצעה להביא לביטול משרת "שר בלי תיק" ולצמצם את משפר המשרדים ל-14. נקודה חשובה נוספת היא העלאת מקום החינוך בסדר העדיפויות הלאומי והענקת החשיבות הראויה לנושא. דרכי הפעולה מפורטות במצע המפלגה, את תמצית הדברים תוכלו לקרוא כאן: http://disrael.co.il/maza.html#2 אני מאמין שיש תקווה. אני חושב שהמפלגה הזו היא הדבר הנכון ביותר למדינה עכשיו, ולכן אני גם מתנדב לפעול למענה. אני צעיר? אידיוט? פראייר? נכון, זה אני, וזו לדעתי גם ההגדרה של שאר המילואימניקים. אני מבקש להעביר את המכתב הזה הלאה כדי שיגיע לכמה שיותר אנשים שהתייאשו מהפוליטיקה ולא מתכוונים להצביע. שאלות ותגובות אפשר לשלוח אלי ל- [email protected], מידע נוסף תמצאו באתר המפלגה: http://www.disrael.co.il/ שאלות לגבי המפלגה אפשר לקרוא ולשאול בפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=633 "כי אף אחד לא יעשה את העבודה בשבילנו" בברכה, אודי.

user32

Well-known member
מנהל
אני קפיטליסט, ואנטי חברתי מובהק

אף אחד לא עזר לי בשום דבר. עשיתי שלוש שנים צבא, אני משלם מכיסי שכר לימוד מלא לאוניברסיטה, עובד במשרה מלאה בחברת הי-טק משלם 60% מס (זה מה יש, משכורת גבוהה), שכר דירה ועוד ועוד. לא רוצה לממן החרדים, המובטלים (לא כולם באמת מובטלים), והערבים (שילכו לעבוד וייצאו מהעולם הפרימיטבי שלהם). אגב, אני מתנדב במרכז לעולים אתיופים כמדריך וגם תורם כספית לארגונים שונים. זו הדרך לשנות ולא בעזרת חקיקה סוציאלית שתפגע במשק. יחי הקפיטלזים!

user32

Well-known member
מנהל
ועוד דבר:

לשינוי לפחות יש תיאוריה ברורה: להציל את המשק וכן קצת לדפוק את השכבות החלשות (בעיקר חרדים שלא רוצים לעבוד ממילא). אתם לעומת זאת באים עם תאוריה שהיא בלתי אפשרית: לעזור לשכבות הביניים (משכנתא, מילאומניקים, הטבות לזוגות צעירים) ובו זמנית לשכבות החלשות (עיירות פיתוח, חינוך ועוד). אז מאיפה בדיוק יבוא הכסף??? הקופה כבר ריקה. שמישהוא כבר יסביר לי את הסתירה הזו אחת ולתמיד, אתם מזלזלים באנטלגנציה של הבוחרים (או מנצלים את בורותם)

כל הכבוד, אודי!! ../images/Emo45.gif

כמו ש"תפס" אותך המצע מרחיק הלכת שלנו בעניין תחבורה ומניעת תאונות דרכים, כך כל מצע בכל תחום ותחום שהוא עוסק בו מניח הנחות חדשניות, מפרט תוכניות ענייניות לטיפול הבעיות הבוערות במדינתנו ונותן פתח לפתרונות מהותיים ורציניים. יש לנו מצע בלתי רגיל ומקצועי, שמיטב פעילנו ישבו ימים ולילות ארוכים בפיתוחו, כל צוות בתחומו. אנחנו מדברים על שינוי סדרי העדיפויות בחלוקת המשאבים, אנחנו רוצים לקדם את כל נושא החינוך, על ידי חקיקת חוק מעמד המורה, דרישה מכל מוסדות החינוך באשר הם להכניס תכנים של אזרחות ואנגלית, למשל(בתי ספר חרדים), אנחנו כתבנו הצעת חוק בעניין שירות אזרחי לכולם, שירות שיכלול חרדים, ערבים וסרבני מצפון מכל סוג שהוא, אנחנו נקדם חקיקת רווחה על ידי חקיקת חוק יסוד זכויות סוציאליות, אנחנו נפעל להפרדת הדת מהמדינה על ידי הקמת אלטרנטיבת נישואין וגרושין אזרחית, אנחנו נפעל לישום החוק למניעת אלימות במשפחה, כך שבני זוג אלימים יחויבו בקבלת טיפול, אנחנו נפעל לאכיפת חוקים פרו-נשיים, כמו החוק המונע פיטורי נשים בהריון, אנחנו נפעל להכרת הוצאות של מטפלת וגן לצורכי מס, להשקעה מאסיבית במגזר היצרני, להגדלת מספר מדרגות המס ולמיסוי ההון על הבורסה. יש עוד המון הצעות במצע שלנו, ועליהן תוכלו לקרוא במצע של המפלגה(יש לינק לאתר או תכנסו למאמרים של הפורום). לילה טוב

Charlie

New member
אודי, בזמן שאנחנו עשינו מילואים

בועז נול קידם את עצמו פוליטית כדי להתקרב לכסא הח"כ. קראתי את המאמר על הקצין שלא עשה כמעט מילואים בעוד שאני, חוגר, עושה כל שנה למעלה מ-40 יום מילואים. כנראה שקצינים ביחידה שלו תפסו עליו קריזה שהוא מקדם את עצמו על חשבונם וחשפו את הבלוף הגדול. אל תשלה את עצמך. את נול אני מכיר מהלימודים האקדמיים המשותפים שלנו וחבר אחר לכיתה, מכיר את נול מהתיכון וסיפר לי עלילותיו. בועז פוליטיקאי כמו כולם. ההבדל היחיד הוא שהוא מסתפק בעסקנות פוליטית קטנה לשם קידומו האישי בכנסת ומוותר (ע"פ המצע של ישראל אחרת) על תפקיד השר. זה לא עושה אותו צדיק יותר מהאפיפיור. ואם אני צריך להכריע בין פוליטיקאים, אז אצביע לאלו שפיהם וליבם שווים. ועוד נותרו כאלה מחוץ למפלגות הגדולות...

בולשיט, מותק. בולשיט.

הספקולציות שלך לא תורמות, חבל שאתה מנסה בכוח להכניס אדם זה או אחר לתוך תבנית נוחה עבורך. בועז עשה מילואים בשנה האחרונה. לא 40 ימי מילואים כמוך, אמנם, אבל הוא מעולם לא השתמט משירות מילואים. ואם מישהו נוסף יאמר משהו שמזכיר השתמטות משירות מילואים, זו הוצאת דידה. לא פחות מזה. אם היית באמת מכיר את בועז, משוחח איתו ומקשיב לו, היית מדבר אחרת. הנבחרת של ישראל אחרת עומדת בקריטריונים גבוהים ואיכותיים, ואף אחד לא מקדם אף אחד על חשבון הזולת. כולם קורעים ת´תחת ועובדים קשה מאוד. אף אחד לא אומר שנול לא פוליטיקאי. אבל עובדה היא שהמפלגות האחרות כל כך מפחדות שניקח להן קולות, שהן מעלילות עלינו עלילות שווא, ועושות לנו מלא תרגילים מלוכלכים רק כדי שלא נתמודד. אז אתה יודע מה? נתמודד ובגדול. כי יש לי אידיאלים ואנחנו מאמינים בכוח שלנו לשנות דברים. תקרא את המצע שלנו ותראה כמה שונים אנחנו מאחרים, כמה אנחנו מפורטים ומקצועיים. יום טוב.

Charlie

New member
תגובה

1. כוונתי לא היתה להשתמטות מוחלטת, אבל קצינים ביחידה שלו, חברים שלו, הם אלו שהרימו גבה כיצד הוא עושה קמפיינים כאלה וכמעט ולא רואים אותו במילואים. 2. בקטע הזה הוא באמת פוליטיקאי - כי רובם באמת כמעט ולא עושים מילואים אבל דואגים לשלוח אותנו למשימות הגנה על מופרעי יו"ש. 3. הפחד של המפלגות הוא בשל מקרה לווינגר זכור לרע בבחירות 92´. רשימתו של הרב ה"מהולל" מחברון זכתה רק ב-6500 קולות לערך ואולם רובם היו מצביעי התחיה ז"ל שלה חסרו 3000 קולות כדי להיכנס לכנסת ולדחוק משם סיעה ערבית - או אז לא היה לרבין הבלוק החוסם שלו. לכן חוששים בשינוי ובעיקר במרצ שאובדן של מנדט בגלל 7000 איש שיטרחו להצביע לכם עלול להוביל חלילה להקמת ממשלת ימין-חרדים. במיוחד אם המגזר הערבי יחרים את הבחירות הללו בשל פסילות מועמדיו. 4. קראתי את מצע שלכם. שוחחתי עם נול לא פעם ולא פעמיים בקמפוס והגעתי למסקנה שהגעתי. לא אצביע לכם, בוודאי שלא לבועז, ולא אאחל לכם בהצלחה. רק אקווה שההפתקאה שלכם לא תפגע בכוח של המחנה הליברלי בכנסת.

ronen1981

New member
זה מה שאני כבר שבועות מסביר להם.

אין שום סיכוי שבעולם שיעברו את אחוז החסימה אבל הם עשיים לעשות נזק שנבכה עליו זמן רב.

user32

Well-known member
מנהל
אני שמעתי את בועז נול

נואם מעל כל במה אפשרית עד כמה קשה לשאת בנטל המילואים וכו´ וכו´. אני לא אומר שצריך להיות בצבא כדי לייצג מילאומניקים. שמעון פרס לא שרת כלל ולדעתי יכול לייצג יופי את המילואמניקים. אבל לבוא ולדבר על כמה "נמאס לשאת בנטל המילואים" כשאתה בכלל לא נושא בנטל הזה (גם אם יש לזה סיבה מוצדקת) זו פשוט צביעות. אגב, יש לזה שם: פ ו ל י ט י ק א י !!!

למעלה