למה אני מחכה?

למה אני מחכה?

מזה הרבה חודשים אני מוצא המון סיבות למה לא להישאר איתה ורק סיבה אחת למה כן - היא האמא של הבן שלי. אנחנו ביעוץ כבר חודשיים, אבל אני לא מרגיש שאני בכלל רוצה לתקן איתה משהו. אני רוצה להיות עם אשה אחרת ולמרות זה אני לא עוזב - למה???

חוסר הערכה מספקת

אמנם אתה לא כותב כמה זמן אתה נשוי לה והאם כשהחלטתם להתחתן זה היה מרצון ומשיכה הדדית (תאווה ממבט ראשון) או מסיבה אחרת,בכל אופן אני בטוח שאתה מבין ומעריך ,ואסיר תודה לה על הבן הבריא שנתנה לך לדעתי הפנטזיה שיש לך לגבי משהי אחרת דמיונית או אמיתית ככל שתהיה לא תמצא מזור לנפשך כי אין בן אדם מושלם...ולכן מפני שאתה רק רואה אשה אחרת כשהיא רק מטופחת ,יפה ומושכת זה מוצא חן בעיניך אבל זה לא תמיד נשאר כך והדעה משתנה כשאתה רואה אותה קמה מהשינה או כשהיא לא מוכנה זכור שגם אתה לא מושלם ותסתכל על הגיבנת שלך ואז אולי היא תראה לך באור שונה והיעוץ יהיה יותר עם התלהבות לתיקון המצב ,שלא נראה לי שאתה מתלהב לתקן ,ורק ההרגשה של נקיפות מצפון עוצרות אותך אבל לא מהסיבה הנכונה ,שמור על העינים קצת ואת מבטי הערגה ומחשבות ופנטזיות שמור בשביל אשתך ,זה יכול להיות כיף האמן לי אחרי 25 שנות נישואין אני יודע....בהצלחה

אתה קצת מפספס...

אבל ברור, כי אתה לא מכיר את כל התמונה. אני נשוי 10 שנים וזה קרה קצת אחרי הצבא - לא ברור לי למה התחתנו (וגם לה לא) ואולי מאותה סיבה אנחנו לא נפרדים. אני לא משלה את עצמי לגבי אישה מושלמת ואני לא מסתנוור מיופי חיצוני. אבל גם אם לא יהיה לי טוב עם אישה אחרת, האם זו סיבה מספיק טובה להישאר בקשר שלא טוב לי הרבה זמן? (ואני לא רואה אור בקצה המנהרה...)

זכרונות

להיות נשוי לאחת זו משימה לא קלה ,אבל מי שיודע לפתח מערכת של תקשורת בין זוגית תקינה ובריאה בעולם מתירני ופרוץ שכזה לחיות בהרמוניה עם אחת זה כיף האמן לי,אולי כדאי שתסתכלו באלבומי תמונות מהזמנים הראשונים שהיה לכם כיף (לרובנו יש תקופות כאלה) ותנסו להעלות זכרונות נעימים וחוויות משותפות שלכם ואז אולי תבין ותפנים מה משך אותך להשאר כל כך הרבה זמן ביחד אני לא בטוח שזה רק מטעמי נוחיות...בהצלחה

עניין של ניסיונות- כפיתרון

ישבתי על כורסא ואלבום התמונות בידי, הבטתי בילדותי, הבטתי בבחרותי, ואפילו בתקופה שאחרי הצבא. בתמונות אני צוחק, אני קופץ לבריכה, אני מטייל ברומא פריס או בריסל, בתמונות גם אני שופע שיער. הלכתי אל בבואתי לאחר מכן, ואמרתי לעצמי- הן הבטתי בתמונות לא? לא חזרתי לילדותי, לא התקרבתי אל בחרותי, ואפילו לא הייתי לשניה אחת בתקופה שאחרי הצבא. וכשהלכתי לבבואתי לא ראיתי כי פלומותיי הפכו חזרה להיות רעמת תלתלים. ההצצה בתמונות אינה עושה ולא כלום בהווה מעבר לתחושה נוסטלגית. ההצצה איננה פיתרון לשום בעיה, ובמקרים מסויימים היא אף מחמירה אותה. הגישה הזו מציעה יותר פתרונות אידיאליים רצויים שאליהם שואף כל בר בינה מאשר נגיעה במהותן של בעיות.

האם האשה האחרת היא מישהי ספציפית?

או רק פנטזיה של מישהי אחרת? לדעתי לפני שאתה מנסה לבדוק בין אשתך לאשה אחרת, בדוק עם עצמך מה אתה רוצה מעצמך בחיים. לפי זה תדע להגדיר מה אתה רוצה מזוגתך. מתיאוריך עולה שעד היום נגררת אחרי החיים ולא הובלת את עצמך למקומות שאתה רצית. אם תבנה על כך שאשה אחרת תוביל אותך למחוז חפצך, צפויה לך אכזבה קשה. רק אתה תוכל לעשות זאת ורק ביוזמה שלך. זה יכול להיות גם עם אשתך הנוכחית (אלא אם יתגלעו ניגודי רצונות משמעותיים). עלה והצלח.

שרית114

New member
אני לא מבינה גדולה

היי צהריים טובים, אני לא מבינה גדולה גם לי יש המון בעיות בזוגיות שהייתי מאוד רוצה לפתור, כשאני קוראת את מה שכתבת קצת כואב לי עליך ועליה על אישתך, אחת הטעויות שלי בקשר עם בעלי היא שאני לא ממש מסוגלת לדבר היום ולהוציא מה אני מרגישה אולי אני מפספסת ולא יודעת שאני יכולה להוציא מקווה שאני אצליח להתגבר על זה פעם ולתפוס אותו יום אחד ולרוקן כל מה שיש לי לומר לו. לא ברור כאן אם אתה מספר לה מה אתה מרגיש יכול להיות שהיא לא מודעת לריק הזה שאתה חש בתוך המערכת שלכם אולי אתם מוציאים את זה בטיפול הזוגי אבל לא מספיק ביניכם לבד. יכול להיות שהחלום הזה על אישה אחרת רק מרחיק אותך מלנסות, חומד תחשוב על הכל כי אם לא עזבת עד עכשיו כנראה שיש סיבה מעבר לזה שהיא האמא של הבן שלך ובתוך תוכך אתה כנראה יודע מהי. שוב לא מבינה כל כך גדולה אבל מאחלת לך בהצלחה בכל אשר תחליט ומקווה שההחלטה תעשה לך רק טוב. אולי תנסה להזכר למה בכלל אתם החלטתם להיות יחד מלכתחילה זה אולי יעזור לך להחליט תזכר בדברים הטובים שהיו ביניכם ונסה להחיותם שוב.

שרית114

New member
חייבת להוסיף משהו

אני מרגישה שזה לא יהיה הוגן אם אני לא אומר את מה שאני באמת מרגישה עד הסוף. חומד אם אחרי שבאמת בדקת והתחושה שלך היא שאין מה לעשות יותר. תעזוב על תשאר במקום שלא טוב לך. אפשר גם לחיות בנפרד ועדיין לנהל מערכת יחסים נעימה עבור הילד שלכם. עדיף מאשר תחיו יחד ותשנאו או שכל דבר בה יקפיץ אותך וירגיז אותך עד טרוף עדיף לזכור ביניכם את הטוב מאשר שישאר רק רע אחד גדול. יום טוב. שרית.

seeyou

New member
היא תשאר האמא של הבן שלך תמיד!

אם תתגרשו או לא! גם הילד תגדל אם תתגרש מאמא שלו דבר אחד בטוח במיטה עם אחרת תמיד תרגיש את הצל של הגרושה... ואם בכלל תתחתן עם גרושה אז בכלל יש חגיגה במיטה...תמיד 2 זוגותכאשר הוירטואלית יכולה לגרום יותר נזק

s h o o s h a

New member
למה להישאר?

"היא האמא של הבן שלי" ואם לא תהיה נשוי לה, היא תפסיק להיות אם בנך, או שאולי תפסיק אתה להיות אביו (ואפשר בוארציאות נוספות, אבל בהחלט חושבת שהבנת את הרעיון). אתה נשאר כי אתה תקוע. אתה תקוע עם עצמך. במין בלבול כזה. תדמיין את המשחק הזה עם הפרח, כשהיינו ילדים, שבכל פעם מורידים עלה גביע - "אוהב, לא אוהב" וכשהתוצאה היא לא מה ש"קיוינו" מנסים שוב. מהתחלה. אז לדעתי אתה שם. בכן רוצה ללכת, לא רוצה ללכת. יודע בדיוק למה כן. יודע בדיוק למה לא. בָ ל בָ לַ ה. אבל לא נחוש. לא מוכן. ולא, אין לזה, להבנתי, כל קשר לאישה אחרת. זה משהו שקשור בך עם עצמך. בלבד. אז תשב אתך ותתחיל לדבר אתך. אבל תהיה כנה. בלי זיופים ובלי עיגול פינות. ותבדוק כל דבר לגופו של ענין ולעומקו של ענין. ותגיע להחלטות. ואז כבר תדע בעצמך מה לעשות. אז, לא תצטרך אותנו, "מומחי הפורום"
שנגיד לך. נשמעתי קצת מבולבלת בעצמי? מצטערת - תוצר של עייפות

israel or

New member
ביכלל לא מבולבלת.

הנישואים מבחינתי זה מוסד קדוש. אבל המחיובת הראשונה שלנו זה להיות מאושרים זה באחריות שלנו ולא של בני זוגנו ולא של אף אחד אחר! האם באמת אתה לא מרגיש לאישתך כלום? שב עם עצמך ותשאל את השאלות הכי נוקבות. להישאר נשאוי "רק" ביגלל ילדים , ביטחון, פחד,כסף... זאות טעות.האים באמת זה מה שמשאיר אותך?

סכין השוחט

פעם רציתי מישהי והיא רצתה אותי, אך במימוש רצונותינו נמצאנו במקצבים שונים. והיא אמרה לי שאינה מרוצה ממקצביי, אמרה לי "אני חותכת" כמו שוחט, אמרתי לעצמי- עם עוצמות כאלו של רצון היא מתכוונת למטאפורה. יום אחד, נמאס לה, נטלה את המאכלת, חתכה, ונעלמה לי, כשהיא משאירה לי הודעות על הכאב שזה עושה לה, ומאוחר יותר גם לי. אבל היא חתכה. נדמה שאתה צריך ללכת אל הקצב, כי אותה אחת עקשנית, ובעקשנות הצליחה לנתק עצמה ממה שנראה לה לא מתאים. אם לא מתאים לך- קום ועשה מעשה. חפש את הטוב בלי להסס, ורק אתה יודע מה טוב לך. טול המאכלת. בהצלחה

אל תתיחס לדברים הבוטים

שנאמרו כאן ביחס להודעתך. בדרך כלל, אנשים בפורום הנוכחי, באים עם רצון גדול לעזרתם של הנמצאים במצוקה. עצה לי לך, נסה לבצע הליך סינון כלשהו, כאשר אתה קורא את תגובות אנשי הפורום. כמו כן, אינני חושבת שמישהו מאנשי הפורום יכול לומר לך את אשר עליך לעשות. מפני שכמו שאמרת אנחנו לא בקיאים בכל הפרטים. אך מה שכן, תוכל להעזר בנסיונם של אנשים הנמצאים בסיטואציה הדומה לשלך. כמוני למשל. אני חשה עם בעלי בדיוק את אותן התחושות שתארת. העדר רצון לתקן, העדר רגש. מחשבות וחלומות על גבר אחר. גם לי ילדה קטנה מנישואין אלו. אך אינני חושבת בשום אופן לוותר על האושר שלי, ולהקריב את חיי הרגש שלי על מזבח הנישואין. לא אומר לך שהתהליכים שהביאו אותי למסקנות אלו היו עניין של מה בכך. הם היו קשים מנשוא. עברתי חודשים של התחבטוית נפש סוערות, מלחמה תמידית עם יסורי המצפון היא חלק משמעותי מהתהליך. ואל תקשיב. אני חוזרת. אל תקשיב, לאף אדם שאומר לך שזו תמיד אותה גברת בשינוי אדרת. וכל הקלישאות המדברות על כך שבסופו של דבר כולן אותו דבר. כל אדם הוא בפני עצמו, כל מערכת זוגית מכילה נפחים שונים. אך נכון יהיה לומר, שכל מה שתזרע אתה תקצור בסופו של דבר. ועוד דבר, מנסיוני, משגוועה האהבה קשה מאוד להחיותה, במיוחד שהרצון הוא דל. עצתי לך היא, לא למהר, לקחת את הזמן ולבחון את רגשותיך. אל תרתע משום מחשבה תן לכולן לצוף החוצה. ותתמודד איתן כל אחת בתורה. תהליך הפרידה, מצידך, יכול להתקיים רק אם תהיה שלם בצעדים אותם אתה רוצה לעשות. שתף את זוגתך בתהליך שעובר עליך. ברגע שתגיע לאותה שלמות פנימית, אני מבטיחה לך שהדרך בה אתה צריך ללכת תהיה ברורה, לא יהיו בך ספקות ויהי קל יותר לבצע החלטות קשות, ולהתמודד עם הכאב שבפרוק החבילה. בהצלחה מיכאלה

מצ"ב תמונה ../images/Emo140.gif

תבדוק כמה דברים אתה יכול לצרף או להוריד בפס הכחול ? תבדוק אם יש עוד דברים שהנך יכול להוסיף בפס האדום ?

תודה לכולכם

אני רוצה להודות לכול המגיבים. נאמרו כאן דברי טעם - שום דבר לא חדש לי, אבל כשאומרים את זה שוב, זה עוזר כי גם חושבים על זה שוב. מאז ההודעה הראשונה דיברתי עם אישתי והבהרתי לה בצורה חד משמעית את עמדתי לגבי הזוגיות שלנו ואמרתי לה שאני רוצה להיפרד. מחר אנחנו הולכים ליועצת (אני מקווה לפגישה אחרונה) לספר לה ולשמוע איך ממשיכים מפה... ושוב תודה לכם!

adam33

New member
למה?

מסיבה אחת פשוטה אתה מפחד... ואוליי אתה לא רק מפחד אלא אתה חושש ממנה ואיך היא תגיב ומה היא תעשה אתה הית רוצה להשתחרר בצורה שהיא תפרוס לך שטיח אדום ותגיד לך בבקשה ואם תוכל גם אל תשלם לנו מדור ומזונות.. אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד אתה הרי יודע שזה יהיה מאבק קשה ולכן אתה שואל את עצמך אם בכלל לקפוץ למים הקרים כי לדעתך אין כבר דרך חזרה..לאחר מכן. ואני חושב שהכי בריא לך זה לקפוץ..להתחיל..להבין את המשמעות של הליכי פרידה וגרושין רק אחרי שתפנים אזיי תדע מה לעשות ..אבל הפעם מתוך עמדה שאתה כבר לא מתלבט אלא יודע את המחיר שתשלם .. בהצלחה..

למעלה