למה אני לא ישנה?

charlila

New member
למה אני לא ישנה?

כבר הלילה השלישי שאני נמנעת(מאיזו חלימה?) וכל מה שיש לי לעשות נערם במקום לישון גולשת ב-,sustained ection אין לי כח!

kung fu

New member
תתבונני בנשימה.

בסוף תירדמי......
רגע.........את נמנעת לישון בכוונה? או שאת לא מצליחה להירדם? לי יש סט קבוע של דברים שאני עושה לפני השינה: 1. מעבר קסום (זה בעמידה, באור, לפני השכיבה במיטה) 2. מדיטציה של להיות כאן ועכשיו 3. מדיטציה של התבוננותב כוח החיים הפועם בי 4. התבוננות בנשימה ואני פשוט נרדמת ככה.

charlila

New member
בלגן בחלימה אילץ אותך להתעורר?

(כפי שהתייעצת בפורום) משהו כזה (לא שאני זוכרת) גורם לי להימנע מלהירדם.

charlila

New member
אגב, אני נמנעת משיגרות קבועות

גם קרלוס בספר "מעברים קסומים" המליץ לתרגל מעברים קסומים לא בזמן קבוע, לא לפי סדר קבוע, וללא החלטה מראש מה מתרגלים. ישנה הדוגמה של המנזר הזה בטיבט של אלה שקראו לעצמם "בני האלוהים" (מופיע בספר "סודותיה האבודים של אטלנטיס") - היה להם סדר יום נפלא ביותר;וחיילי מאו טסה טונג השמידו את המנזר ואת כל מי שהיה בו בשעה שהם היו במדיטציה עמוקה למען השלום בעולם או משהו כזה. או שיש לך סדר יום קבוע.או שאתה נלחם.

kung fu

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

אני דווקא לא מרגישה שהסדר הקבוע פוגע בי בצורה כלשהי, או גורם לי לא לצעוד אל חירותי.

kung fu

New member
אני לא מרגישה שזה מסכן אותי

להתבונן בנשימה ולהירדם במהלך זה. תודה!

ממליצה לך בחום לעשות כל מאמץ

ולישון. זה נשמע לא בריא, אפילו מסוכן, ואני מדברת מניסיון. עדיף אפילו עזרים כימיים (אלכוהול, כדורים) למרות שאני לא סובלת את זה. יותר מדי לילות ללא שינה והראש פשוט נדפק. לא כדאי לך. תשמרי על עצמך. זה התפקיד הראשוני של כל אחד מאיתנו בגלגולו הזה - לשמור על עצמו (ככה אני מאינה לפחות).

charlila

New member
חס וחלילה!

להפוך את עצמי לזומבי? מעדיפה להמשיך להשתדל להיות ללא רבב. אם נותנים קרדיט לגוף, מגלים שהוא יודע מה הוא עושה. אם לא נותנים, ממשיכים להיות בטוחים שהיצלנו את עצמנו מסכנות נוראות כשלמעשה הפכנו את עצמנו לזומבים.

bertcat

New member
כדורים?

כדור שינה הוא סם ברמה של הרואין. אם את לא ישנה אז תנוחי.

bertcat

New member
אני מתנצל

אני שולח את ההודעות מהפלפון וההודעות מופיעות יותר מפעם אחת אז פשוט תתעלמו כי אין לי מה לעשות.

מסכימה איתך בעיקרון

שכדורים, אלכוהול וכו' זה רעל, אבל אם לא ישנים כמה ימים יכולים גם להגיע לאישפוז פסיכיאטרי כפוי, ואז אתה באמת נהיה זומבי, כמו שצ'רלילה אומרת. אז מה עדיף? אני אומרת את זה כי ראיתי דברים כאלה מקרוב, ואני דואגת לשלומה של צ'רלילה, זה הכל. אם יש פיתרון סימפטי יותר שמביא לשינה ברור שזה עדיף. פשוט זה לא מצב שרצוי למשוך אותו יותר מלילה אחד או שניים.

bertcat

New member
השאלה היא

אם היא רוצה לישון. מה מטריד אותה. אני גם מסכים שלפעמים כימיקלים הם הדבר הנכון לעשות. רק בזהירות.

Talia E

New member
אני לא מסכימה אתך

אני מבינה מדברייך שאת מדברת מנסיונך האישי, ואולם זה לא הופך את זה לדבר שיש להחיל על אנשים אחרים. אני עומדת להשתמש במילה "אמונות" בהקשר מסויים; הנה הסבר לפירוש המילה כפי שאני מתכוונת אליו כעת: "אמונה" היא איזשהו הסכם שאנו עשינו עם עצמנו בנוגע לתפיסת המציאות. מבחינת "מערכת האמונות שלנו" (מערכת הכללים/חוקים/הסכמים שלפיה אנו תופסים את המציאות), הדבר יהיה אמת ואף "יעמוד במבחן המציאות" - אולם מקורו במחשבות שלנו ובהסכמים שלנו עם עצמנו. אני אסביר: נניח שמישהו מחזיק באמונה "הליכה דופקת את הברכיים, בייחוד עם הגיל, כי הברכיים נשחקות בהדרגה". האמונה הזו - שמתישהו בעבר כנראה התחילה ממחשבה תמימה שהוא אימץ ושהתחזקה ונאמרה בתוכו בלוּפּ מתמשך - תשפיע על אופן ההליכה שלו, על תפיסת הגוף שלו, על הברכיים עצמן... האמונה "תוכיח את עצמה", משום שההתנהלות של אותו אדם תביא לכך. בדומה לדוגמה שנתתי, המשפט שכתבת "יותר מדי לילות ללא שינה והראש פשוט נדפק" - הינו לדעתי אמונה מזיקה, שכדאי לשקול לשנותה. אני לא יודעת מהיכן נובעת האמונה הזו אצלך (ניתן לבדוק את זה), אבל אני יכולה לומר לך כמי שלא מחזיקה באמונה הזו, שאני לא מסכימה אתך... אני סבורה ש-charlila תשן בסופו של דבר, ושלא ייגרם לה שום נזק. האם יצא לך לקרוא את הספר "ארבע ההסכמות"? אם לא, אני ממליצה לך לקרוא אותו. המונח "טוהר המילה" שראיתי שהשתמשו בו כאן - מגיע ממנו. נראה שכוונתך היתה מאד טובה ורצית לעזור ל- charlila כאשר יעצת לה. ואולם אם אנחנו רוצים להשתמש במילים שלנו לטובתנו וגם לטובת אחרים, כדאי שנהיה מודעים שלמילים יש כוח אדיר ושאם מישהו מקבל את המילים שכתבת כאן ומאמץ אותן - הוא בהחלט עשוי להזיק לעצמו במקום להועיל. למשל, אם מישהו מאמץ את המחשבות: "לא בריא, אפילו מסוכן", "יותר מדי לילות ללא שינה והראש פשוט נדפק" וכן הלאה (ניתן למצוא עוד כמה גם בהודעה נוספת שכתבת בשרשור הזה) - הוא עשוי ליצור לעצמו מציאות שבה כמה לילות בלי שינה יזיקו לו.

מדברת מניסיון אישי

ומתוך דאגה אמיתית, ולא כדי להפחיד. בדרך כלל אני לא מהפוחדים או המפחידים. בואי נגיד שיש הרבה אנשים שחוסר שינה רצוף יכול להשפיע עליהם רע מאוד, ואני שמחה שצ'רלילה לא אחת מהם. קראתי את 4 ההסכמות, אבל די חפיף. בכל מקרה מכירה את הגישה ממקורות אחרים ומסכימה איתה בגדול, אבל אם נגיד תיפצעי בתאונה(שלא ייקרה, כמובן) הרי לא תדסקסי עם עצמך את ההסכמות, אלא תרוצי למיון. יכול להיות שבעיניך חוסר שינה הוא לא בקטגוריה הזאת,אך מכיוון שבעיני הוא כן, הגבתי לפי זה.

bertcat

New member
ללכת למיון

זה אומר לטפל בבעיה, וזה לא סותר את ארבע ההסכמות. אפשר להיות היסטריים, למשל, או להניח ש`זהו, אני אשאר נכה`, או `למה זה קורה לי תמיד` ואפשר לטפל ולתקן בצורה הטובה ביותר האפשרית באותו רגע.

למעלה