למה אני ירוק?

שנינה778

New member
למה אני ירוק?

אז שתפו... למה אתםם ירוקים? מה גרם לכם לחשוב בכלל על אקטיביזם? מה היה הטריגר שגרם לכם לעצור טרקטור או לעשות משהו מגניב אחר? אני מזמינה אתכם לשתף ולחלוק סיפורים מגניבים, במיוחד אם הם עם סוף טוב

amitk80

New member
מממ שאלה מעניינת שני

אבל הנה תשובה. הגעתי למסקנה שאנחנו נורא מנסים להתגרות בטבע ולצערנו הטבע חזק יותר על האדם. אם נהרוס את הטבע הוא יהרס אבל מי שסובל מזה זה בני האדם ובגלל זה יש מלחמות (בין היתר בגלל הנפט והמחירים מאמירים שחקים). אם כל אחד יתרום מעט לסביבה אז יהיו לנו מים לשתיה, מקורות אנרגיה ולא נכחיד את עצמנו מהעולם

מה זה ירוק ?

שלום. וסליחה על ההתפרצות לפורום. אני לא אקטיביסט ולא עוצר טרקטורים. סתם אדם שבשנה האחרונה מתחיל להרהר הירהורי חרטה במעשיו במשך השנים. לשאלתך "מדוע ..." כי כל ערימת פסולת בניין בשדה מכאיבה לי, כן כן ! מכאיבה. כי כל טיפת מיים מבוזבזת מקרבת אותי יותר ויותר לטעם הדלוח של מי הברז. כי אני זוכר ימים בהם ניתן היה לפרוש שק שינה על חוף ימה של הכינרת. (כן כן! היה דבר כזה שנקרא "חוף ציבורי") כי אני לא יכל לירכוב על אופניים לעבודה בגלל מנועי הדיזל ושתי הפעימות במיוחד, כי אני פשוט נחנק ומקיא. כי לקנות קטנוע לעיר לא בא בחשבון (שתי פעימות) ומחיר קטנוע חשמלי גבוה מידי (יותר מרגיל). כי ... עוד הרבה כי (וקיא). לעומת זאת, המודעות גוברת בקרב האנשים. הופתעתי לטובה כאשר אב הביית במקום העבודה שלי (אדם מבוגר) כיבה את האורות ביום חמישי ההוא. יש עוד מה לעשות. אז מה? אני ירוק ? שוב סליחה על ההתפרצות.

שנינה778

New member
דווקא אהבתי את ה"התפרצות"

ברוך הבא, אתה מוזמן להישאר, אני מזדהה עם הכאב ושאלה לי אליך, האם אתה פעיל באיזה שהוא ארגון סביבתי? איפה מגיע הסף שפשוט קמים ועושים משהו למען עצמנו ולמען הסביבה? שיהיה לך יום מקסים

תשובה ע"י המחשת דילמת ההישרדות

במצב בו שישית מיים מינראלים עולה כמחצית שעת עבודה - האם לקנות שישית מי עדן (6X2) ב 12 שקלים או שמא (6X1.5) של חברה אחרת בחמישה עשר שקלים ? אישית מכרתי אופנוע כבד ומדווש בסחי כל יום לעבודה, - חולם על קטנוע חשמלי EVT - חולם על התקנת מע' סולארית מבוססת רשת בדירתי השכורה. - מעט אישי ובכל זאת - מתאבד גנטית (אלו שלא מעמידים צאצאים מסיבות סביבתיות). אני מחזיר את השאלה אלייך - האם עשיתי מספיק ? היכן הגדר עליה צריך לישכב ? (קרי לקום ולעשות מעשה). לילה מקסים ואביב נפלא

פשוט נולדתי כך

בתור ילדה- אהבתי חיות ,טיולים בטבע,פרחים ופרפרים. בתור נערה- טיילתי בנחלי הארץ,השתתפתי בחוגי צפרות,ובטבע הרגשתי הכי בבית,חופשיה... בתור בוגרת- טיילתי בעולם,הכרתי מציאויות אחרות,פגשתי תרבויות "לא מפותחות" עם אנשים מאושרים,הגעתי למדינות כמו יפן שחלוקת האשפה לסוגים היא מובנת מאליה. בתור אמא- התוודעתי לכמות האשפה העצומה שמייצר תינוק אחד מטיטולים,ואז... הכרתי את חיתולי הבד- כתחליף לחיתולי הנייר והתחלתי להביאם לארץ ולהחדיר את תודעת השימוש בהם, להפיץ ולהסביר. ובזה אני עוסקת גם היום- מביאה ומפיצה מוצרים אקולוגיים לשימוש יומיומי בבית- לתינוקות,לאמהות ולכל המשפחה. (על אגוזי הסבון כבר שמעתם?) זה האקטיבים הציבורי שלי, בנוסף לאישי- שם אני משתדלת לצרוך פחות,להשתמש ביד שניה,למחזר,לקמפסט,וכל פתרון חדש מלהיב אותי ומנסה לשלב אותו בחיי.

yaniv2etz

New member
לא ברור...

אני פה בכלל בטעות... היו צריכים מישהו שירכז את תא מגמה ירוקה בכנרת ואני הייתי האחרון שהתעורר לברוח... :)

למעלה