למה אנחנו?

C a r o l a

New member
למה אנחנו?

למה אותנו הפציפיסטים צריכים לשלוח לכל מני וועדות ולחשוב שאנחנו מוזרים? למה אנחנו צריכים לצאת מהצבא בדרכים של קב"ן? למה לא לוקחים לקב"ן את כל אלה שרוצים מלחמה? הם המוזרים, הם אלה שרוצים להרוג, הם אלה שושנאים אנשים רק בגלל שהם נולדו בצד אחר של הגדר.
 
פוקו מתגלגל בקברו

כי מי שמחזיק בסמכות להחליט מי משוגע ומי נורמלי זה אותו ממסד שרוצה שאנשים יילכו לצבא.
 

hushhash

New member
כי ככה העולם

כי הרוב הוא זה שקובע מה "נורמלי" ומי שלא "נורמלי" האו בטח משוגע, וכי מי שלא מוכן להרוג ולסכן את חייו, או לפחות לשתף פעולה עם גוף שדורש את זה, הוא "עצלן" או "לא אכפתי" או "משתמט". כי אלו הערכים שגודלנו עליהם, ולאנשים קשה לשמוע שיכול להיות שהם לא אבסולטיים, או, רחמנא ליצלן, אולי אפילו מוטעים.
 
מי שמדבר

אתם אמנם לא תודו בזה לעולם. אך אתם רווי שינאה וזעם כלפי כל מה שלא שייך למחנה שלכם. חייל רוצח \ מתנחל פאשיסט \ קרניבור אוכל בשר \ ימני פאנאט \ כושי מזרחי \ וכו' וכו'.
 
אני חושבת שאתה

זורק עלינו סטרוטיאיפ טיפשי ולא נכון , מבלי להכיר אף אחד מאיתנו . אני אדבר בשם עצמי , למרות שזה נכון כאן לגבי כולם , אני ממש לא רווית שינאה וזעם כלפי אדם כזה או אחר, אם יש בי איזשהיא שינאה היא כלפי אלימות ולא כלפי אנשים שבוחרים להשתמש באלימות . אני לא חושבת שכל החיילים רוצחים , אני מאמינה שרובם המוחלט של בני הנוער שמסכימים להתגייס עושים את זה מתוך חוסר הבנה, חוסר מודעות או חוסר אמונה שפציפיזם הוא אפשרי, ולא כי יש בהם יצר שרק רוצה לרצוח . אני לא מניחה שכל מתנחל הוא בהכרך איש רע או טיפש, פעם אפילו היו לי כמה חברים מתנחלים . עצם זה שהמעשים שלהם בחלקם נוראים ובחלקם מובילים לדברים נוראים , לא גורם לי לשנוא אותם. ההורים שלי,לצערי, אוכלי בשר , וזה אולי יפתיע אותך אבל אני לא חדורת שנאה אליהם . לא כול הימנים פנאטים , והימנים שאכן פנאטים,פנאטים כי הם אנשים כאלה באופיים ולא כי הם ימניים . ולגבי הכושי-מזרחי , אפילו לא הבנתי למה התכוונת , ואתה יודע מה .. אני לא ממש רוצה להבין . לשם ההבהרה אני חצי טריפולטאית , נראה לי ששברתי לך עוד סטיגמה .. אני חושבת שאתה מלביש עלינו את המחשבות שלך
.
 
צדקת הדרך

יש לי הרבה התנגדות לחיילים שחלקם הם אכן רוצחים, למתנחלים ולפשיסטים. לשאר שציינת לא. אני דווקא חשוב לי לא להקפיד על הפרדה בין הקטגוריה לאדם, כאילו מתנחל זה שני דברים נפרדים, גם בנדם כמו כולם וגם אדם שמתפקד כמתנחל ואלו דברים נפרדים. מבחינתי הם לא נפרדים, לרוב בני האדם מזדהים עמוקות עם הקטגוריות החברתיות שלהם ולהפריד אותם זה שיקרי, כאילו לאכול את את המקל ולהחזיק אותו משני הצדדים, גם לבקר את הבנדם וגם לחבק אותו. אני בעד גם לבקר וגם לחבק אבל לא ככה, לא בהפרדה מלאכותית בין האדם למעשים שלו, או להתייחס אליו כשטוף מוח (כי אז כולנו שטופי מוח ואף אחד לא באמת מאמין בכלום, שזה נכון, אבל פה זה לא הדגש המתאים). אני כן אוטומטית מתנגד לחיילים ולמתנחלים, אבל זה לא אומר שאני מתייחס אליהם כפלאקט, להיפך חלק גדול מהבעיה זה שמדובר באנשים חושבים שמאמינים בצדקת דרכם.
 

אביב L

New member
מצטער, אבל הייתי חייב להגיב על תגובתך.

לפני כ60 שנה, היינו אדישים, חשבנו שלא יהיו מלחמות, אך שכחנו פרט חשוב מאוד, העם היהודי הוא עם רדוף עוד מתחילת ההיסטוריה, הרדיפה והשנאה של הגויים מגיעה ללא ספק מקנאה, ואפשר לראות את זה לפני תחילת מלחמת העולם השניה, וגם קיום איך היהודים יותר מצליחים ויותר חכמים מהאירופאים. אבל הקנאה והשנאה הזאת הופכת בקלות לאלימות, אני לא יודע מה איתך גברת, הרבה אנשים ממשפחתי נספו במהלך השואה, הושמדו בכל צורה אפשרית, אני חי בתוך מושב שכל הזמן מספרים את סיפורי המלחמה מאז שאני צעיר. אני לא מוכן להיות אדיש כמוך ושבעוד מספר שנים אני או בני נעבור את מה שאותם יהודים אדישים וחסרי מזל חוו. נכון ששלום זה דבר טוב, ונכון שלא כל ערבי הוא חרא של בן אדם, אך את לא יכולה ליצור שלום עם משטרים דיקטטורים, השלום הזה יהיה זמני בשביל להשתלט על שטחנו בקלות רבה, אבל זה זמני, תוך זמן קצר ברגע המתאים הם יפרו את השלום, ומקרים כאלה קרו בעבר, בגרמניה הנאצית עם צ'מברלין ש"הביא שלום בדורותיו". אני חושב שזה יפה שאתם חיים בבועה שהכל וורוד ושטוב יגיע בשניה, אך בשביל להגיע לטוב את צריכה לעשות שינוי, שינוי במשטרים של אותם מדינות המקיפות אותך. ובגלל זה קם הצבא והוא פועל בשביל לעשות את השינוים. וברגע שיהיה שינוי נוכל לעשות שלום, אבל שלום דו צדדי, שאם אנחנו ניתן ככה וככה שטחים נקבל תמורה ולא מסמך חסר חשיבות, כי עדין אני חושב שלתת אמון באנשים שרצחו מאות אלפים בארצנו זה לא חכם. וכן מה לעשות, את מוזרה, אם את חושבת שלא צריך במדיה כמו שלנו, וזה לאחר ש60 שנה לפני רצחו כמעט את כל העם היהודי בגלל שלא היה את הצבא שיגן עלינו. אני מצפה לתגובה ממך ומחבריך, אך אנא מכם כמו שאני שמרתי על איפוק ודיברתי בנימוס תעשו גם אתם זאת.
 

LORSIN

New member
יואו התגובה שלך הכעיסה אותי

באתי לפורום לשאול שאלה פשוטה, בלי שום רצון לריב לא ברמה האישית ולא ברמה הפוליטית. מזה רוצים להרוג? חייל שמתגייס רוצה להרוג? מזה הדיבור הזה לעזאזל, צבא הוא גוף המופקד על הגנת אזרחי המדינה, ולקיים את האינטרסים של המדינה. בין השאר בתפקידיו - למנוע הרג של אזרחים. שחייל מתגייס והוא הורג - בין אם הוא יירצה בכך או לא - בן אדם אחר, שאולי יתפוצץ בת"א - הוא למעשה מציל אזרחים. אני יודע שהדוגמה ברמה נמוכה, אך אלו הם חיינו, והדברים האישיים יותר הם אלו שמדברים בעד עצמם.
 
למעלה