למה אנחנו כאלה...

חרא חרא

New member
למה אנחנו כאלה...

בכל תקופה בחיינו אנחנו רוצים להגיע לתקופה אחרת.. כשעולים לביצפר >> רוצים כבר לסיים ביצפר כשמסיימים ביצפר >> רוצים ללמוד באוניברסיטה כשלומדים באוניברסיטה >> רוצים לסיים את הלימודים.. ככה אנחנו במשך כל החיים.. רוצים עוד ועוד ועוד ולא לומדים להנות מהרגע.. למה בני אדם לא מסוגלים להיות שמחים מהמצב הקיים? למה אנחנו כאלה גשמיים, ותאווי בצע, ואוהבי כסף, ועושר, ותמיד הרבה והכל מהכל.. האם זה אופי האדם ונקבל את זה כמובן מאליו, או שאפשר לשנות את זה בדרכים כלשהם? הרי האדם לא נולד מטבעו כזה.. הוא נולד למציאות כזאתי.. שאלה למחשבה.. אשמח לתשובות מעניינות ומספקות.. חגית.

נראה לי כי אנחנו רוצים לטעום מהכל

אם היה אפשר לחיות מדילוגים בין דבר לדבר ולבחור באיזה רגע להיות ולעשות מה, נראה לי שהיה כיף. וכמובן שחוסר סבלנות שיש בנו עושה את שלו.

Spotless Mind

New member
אולי בגלל...

שלא טוב לנו... אז אנחנו רוצים להגיע כבר לשלב הבא.. אנחנו חושבים שמשהו ישתנה אם ניהיה בתקופה אחרת... נוכל להתחיל מחדש\להמציא מחדש את עצמנו... מאותה סיבה, יש אנשים שלא רוצים לעבור הלאה...להתקדם... לעזוב אתהבית ספר(כן תתפלאו), את הצבא... להיפרד מהחבר\חברה... אולי בגלל שטוב להם.. או בגלל שהם יודעים שאחרי זה, אין להם מה לעשות... נכון, ללמוד להנות מהרגע זה חשוב. אבל יש כאלו שלא נהנים מהרגע, כי הם מנסים לגרום לעתיד שלהם להיות יותר טוב... למה אנחנו גשמיים? לא הבנתי בכלל את השאלה... למה אנחנו אוהבים כסף? כי הוא יכול לעשות לנו את החיים, קצת יותר קלים.. אבל קל לא בהכרח שווה(=) טוב.... ותמיד הרבה? כי אנחנו רוצים למצות את החיים.. אפשר להשתמש בזה שאנחנו הרבה בהרבה תחומי חיים.. יש כאלו שכמעט וכול הזמן חיים את החיים שלהם בשביל אחרים.. תורמים, עוזרים וכו'... כול מה שאמרת נכון.. אבל מה האינטרסים? מה יוצא מזה? למה? אלה שאלות שהתשובות שלהן יכולות לקבוע אם אנחנו חיים, חיים חיובים ומלאי אושר וסיפוק... או חיים ריקים, חסרי תוכן ומשמעות... לפי דעתי.

חרא חרא

New member
גשמיים הכוונה לא בכסף.. אלא

הכוונה שאנחנו מחפשים את החומרי תמיד ולא את המהותי.. מתעסקים בתפל ולא בעיקר, בחיצוני ולא בפנימי

SadClown

New member
פספסת את השלב של הצבא ../images/Emo13.gif

אני מקווה לענות על זה יותר מאוחר

adi23e

New member
למה אנחנו כאלה?

כי זה שעולם שאנו מכירים, כפי שאמרת - לתוך עולם כזה נולדנו, עולם שבו "זמן=כסף" ו"אין לי זמן" הם ביטויים נפוצים ביותר. האם אפשר לשנות? אני חושבת שהשינוי שחל ובעקבותיו הגענו למצב הזה הוא הפיך. לא יקרה בן רגע.. המשפט שזו המציאות שאליה נולדנו מתאים לסיפור עם הקופים והבננות (אם לא מוכר אספר אותו) . למעשה, די הכללת במה שתיארת. ולכן אופצייה שנייה למצב שתיארת יכול להיות שבני האדם כאלה מפני שהם לא מצאו משמעות לקיום שלהם. כשמרגישים, או כשיודעים לשם מה אנו פה, כשיש לנו משמעות, לא נרצה לרוץ ולהתקדם הלאה אלא דווקא להישאר באותו מקום שטוב לנו.המקום שבו מצאנו משמעות כי שם נרגיש מלאים ומאושרים, מסופקים, ולא נצטרך לחפש כל הזמן.

yossi iv

New member
כי הדימיון חזק מהרצון...

זה הצד השלילי של העניין...

למעלה