מטרת התרגול
(מאמר שפירסמתי לפני שנה או משהו באתר אחר) יכול להיות שבכלל אין צורך בו. יכול להיות שהוא לא צריך להיות כלי מובהק , אלא תוצאה , איזשהו מוצר לוואי של אורח חיים נתון. זאת ההסתיגות הראשונית שכל מתרגל או אדם שרוצה לתרגל צריך לזכור וצריך לדעת. אחרי ההסתיגות הזאת ניתן לדבר על תרגול כדבר שכדאי לבצע בנסיבות מסויימות שלדעתי כוללות חתך רחב ביותר של חיי כל האנשים. תבין שהאדם הוא מסתורין , הוא תעלומה. הוא בנוי מהרבה שכבות , רובן נסתרות מהעין ומהמדע. הוא בנוי ממימדים רבים ומתכונות רבות שבדרך כלל הוא לא מודע להן בכלל. האדם הוא קופסה של חושך. בתוך הקופסה הזאת מתגלגלת ההכרה המודעת ממש כמו כדור קטון בחדר ענק והיא מסוגלת לראות רק מה שנמצא בתוכה (שהרוב ממנו הוא קלט מהחושים) ולמעשה אין לה שום מושג על הכוחות שפועלים בחדר מסביבה שהם אותם כוחות שמגלגלים אותה ממקום למקום בתוך החלל האנושי. לכן אנחנו אומרים שהתודעה היא מוגבלות , לא רק לגבי היקום האינסופי אלא לגבי האדם בעצמו. מה שהתרגול עושה , הוא שני דברים ואולי שלושה. הדבר הראשון , הוא מגדיל את הכדור הזה. הוא הופך אותו מגולה לכדורגל. הוא מכניס יותר דברים לתוך ההכרה המודעת , הוא מאפשר הבנה של התהליכים והנפשיים , הבנה אינטואיטבית של האדם על עצמו שהוא אינו יכול לקבל ממקור חיצוני. זהו תרגול שכולל בעיקר התבוננות , עירנות , חדירה לתוך הזכרונות הנשכחים והבנת התסביכים שנובעים מהתת מודע. עכשיו עוד שאני רוצה שתבין , כשאני אומר שהתרגול עושה שניים או שלושה דברים , אין הכוונה דווקא לדברים נפרדים , או לתרגולים נפרדים. סביר יותר שאלו היבטים שונים של אותה תופעה שהיא תוצאה של אותו התרגול. אני עושה את ההבדלה רק בגלל המוגבלות של השפה. הדבר השני שהתרגול מביא איתו הוא עוצמה. פשוט ככה. אנרגיה , כוח , סיבולת. גם גופני אבל בעיקר נפשי. הסיבולת הזאת מייצבת את האדם ואת ההכרה שלו. הוא כבר לא קורבן אקראי של הנסיבות. הוא מסוגל לעכל דברים , להניח לדברים הוא כבר לא שבוי בטירוף של עצמו ובטירוף של העולם הסובב אותו. יותר מזה. אם עד עכשיו דיברנו על ההכרה כגולה שמתגלגלת בתוך חדר חשוך והיא רק נפעלת ע"י כוחות תת מודעים מסתוריים וחשוכים. התרגול משנה את המצב הזה. באמצעותו ההכרה יכולה להפעיל כוחות על התת מודע וכל היתר. זה נראה בלתי נתפס , זה נראה מופרך אבל זה אפשרי. זו יריה לתוך האפלה ויריה שפוגעת. איך זה קורה? זה קורה בגלל שהמדיטציה היא המתנה שהמוארים נתנו לנו ויש לה כוחות משלה מעבר לגבולות המתקבל על הדעת. הדבר השלישי שהתרגול עושה הוא תקשורת. תקשורת עם הדברים שמחוץ להכרה , שמחוץ לאדם עצמו. אל תערבב את זה עם כל מיני דברים שאתה שומע על תקשורים או סיאנסים. זה נושא אחר לגמרי. מדובר כאן על מהויות אותן האדם יכול לחוש רק דרך האשנב הפנימי שלו , האשנב שהוא פותח לתוך הסערה. במילים הכי מדוייקות נאמר כך: אם תארנו מקודם את האדם כחדר חשוך הרי מחוץ לחדר הזה ישנם עוד דברים , ישנם דברים שקשה לדעת אם הם חלק מהאדם או נפרדים ממנו. בקיצור בוא נאמר , שלחדר החשוך הזה מתחברים חדרים אחרים שמרכיבים בתים שהם בעצמם מרכיבים רחובות שיוצרים ערים שמשתלבות בתוך מעצמות. זה נשמע גרנדיוזי אבל זו המציאות שהתרגול יכול לגרום למתרגל להכיר. לכן אני אמרתי שאני מהסס לגבי אותו עניין שלישי שמביא התרגול. לגבי שני הראשונים , התועלת שבהם בהירה. השלישי יותר מעורפל. דרול