"למה אין הבנה עם האשה?"

"למה אין הבנה עם האשה?"

והפעם דווקא לא עם האשה שלי... יש לי חברה, עוד מימי השירות הצבאי העליזים אנחנו מכירות. פעם יותר קרוב.. פעם פחות... נפגשנו שוב באונ', ושוב, מייד לכשפרץ הרומן הראשון שלי עם אשה - נתקלתי בה (נקרא לה קטיה לצורך הסיפור) ברחוב ומיהרתי לספר לה. כעבור שנתיים שוב נפגשנו - ומתברר שגם היא כבר חיה כמה שבועות עם אשה
בקיצור: עכשיו אנחנו כמעט שכנות, מרחק הליכה ממש, וכייף מאד לנו יחד.. כמו אחות תאומה בגיל וברוח כמעט. אבל מה? האשה שלה ממש לא אוהבת את הקשר שלנו... אם אנחנו נפגשות לארוחת בקר, או יוצאות יחד לפנה"צ לסיבוב בשוק הפשפשים (תחביב משותף שלנו - סוחרי הספרים המשומשים) - כל אירוע כזה הופך למריבה אצלן.. ולמבוכה גדולה אצלי... מה לעשות???

ממש לא הולך...

היא נחמדה ומנומסת, אבל את ה"אנטי" שלה אליי מריחים מקצה הרחוב ועד כאן..
אנחנו קונות באותה המכולת, ואני רואה לפעמים איך היא נמנעת אפילו מליצור קשר עיין..

tookmy

New member
לנסות

לדבר איתה על זה?! לא בטוחה מה הפיתרון הנכון, אבל אולי לשבת ולדבר איתה. לדעתי, בסופו של דבר זה אישו של שתיהן שהיא משליכה עלייך (כבר המלצתי לך פעם לקרוא את dance of intimicy ? וסליחה על שגיאות הכתיב, ונדמה לי שיש אותו מתורגם לעברית) אבל בכל מקרה לך זה מפריע, תפסי אותה לשיחה יום אחד בטלפון או פנים אל פנים ותנסי לברר מה הקטע שלה, נשמע שהיא מאויימת, מקנאה, חוששת, וזה באמת אישו של שתיהן כי נשמע שהיא זקוקה לאישורים מבת הזוג, אבל למה לך להיות המוקד של המריבות שלהן?!

tookmy

New member
התכוונתי כמובן

שתדברי עם האישה של קטיה, כי קטיה מסכנה תקועה באיזה אישו עם הזוגית שלה, שמשליכה עליך את הבעיות שלה. ואם את קשתית (שכחתי) אז אין לך בעיה לתפוס אותה ולשאול אותה מה בדיוק מפריע לה.

גם אני מתרשמת

שלא את הוא האישיו. אלא קולטת ריקושטים שהם תוצר הזוגיות שלהן. משום כך אני דווקא לא סבורה שאת צריכה לדבר עם בת-זוג המתנכרת, אלא, אם כבר, להביע את תחושותיך בפני חברתך.

גילגלת עליי בור רציני ../images/Emo5.gif

נניח שאני הולכת עכשיו לקטיה (וזה זמן טוב , כי כולםםם ישנים חוץ ממני, ואני מהמרת שגם היא ערה עכשיו) ואומרת לה בשיא עדינותי הקשתית הידועה : "אישתך מסתכלת עליי בעיין עקומה ונורא לא נוח לי ככה." מה עשיתי בזה, חוץ מלהוסיף להן סיבה לריב? מה בכלל יש לה ממני, לאשה של קטיה, (שאני נשבעת לכן בכל היקר לי, שאין לה שום סיבה לחשוש מפניי) - שהיא לא יכולה לפרגן לקטיה את החברות הזו???

וברצינות...

אולי לדבר עם אשה של קטיה? זו אמנם אנטי תזה פולנית אבל היא עובדת (בדרך כלל). ורק ממרום שנותי אני יכולה לקשקש עצות. לפני כמה שנים לא ידעתי בכלל שאפשר לצאת מהשטאנץ הפולני הזה.

אבא גאה

New member
מה יש לך לגיד בכלל?

לדעתי אין לך מה לומר לאף אחת..... הבחירה כמו הבעיה היא של קטיה בלבד, קטיה יכולה לברר עם אשתה את הבעיות וללבן אותן. קטיה יכולה גם להחליט להמעיט בלפגוש אותך ובכך אולי להיענות לאישתה או להמשיך ולפגוש אותך בדיוק כפי שבא לה למרות שהאשה לא ממש אוהבת את הקשר הזה....קטיה יודעת מה טוב, לא? אם בואי נאמר שמחר מיילס יאמר לי שהוא נורא מקנא בכך שאני כל יום שלישי נפגש עם הנסיכה פיונה לגלידה במרכז הכרמל... אני יכול להרים טלפון לפיונה ולגיד לה: "ת'שמעי מאמאי, לא יכול יום שלישי הבא".... ואני יכול לומר למיילס: "ת'שמע כפרה, אני ופיונה ככה אוהבים ללקק גלידה בימי שלישי, הפרצוף העקום שלך הורס לי את הגלידה וניל, תתמודד!" מה יש בין פיונה ולמיילס ללבן? כלום.

באמת אין לי מה לגיד...

לא לקטיה ולא לבתיה...
אז לפחות אני יכולה לקטר בפורום! (מה גם שלדעתי שתיהן לא מכירות אותו
) רק ש... אתמול דיברתי עם השבלולית, ונראה לי שיש פה תופעה הרבה יותר רחבה מאשר :קטיה וערבה! יש בעייה של הגדרת תפקידים בין ה"חברה הכי טובה" לבין "בת הזוג" - שכנראה לא קורית בזוגות סטרייטיים - ואפילו לא בזוגות הומואיים. יודעות על מה אני מדברת?

אז מה הנכון?

ומה דעתך על מה שאמרה אישתך? (הכי מבלבל זה לזכור איזה ניק שייך למי... כמו אצל נועה והגר למשל
)

היכולת הכי מופלאה שלי תוך כדי שינה

היא לא להתעורר.... וכשאני אדע מה אמרה אישתי אולי גם תהיה לי דיעה... (בדרך כלל התשובה האוטומטית שלי אומרת שאישתי צודקת... למדתי שאי אפשר להסתבך ככה...) ונורא קל להבדיל ביננו: אני הג'נגית עם המיני המנומר והיא לא.

אורי 0

New member
בזוג סטרייטי אחד זה קרה

לאיש היתה חברה טובה, אינטימית, והאשה מה זה לא אהבה את זה... ואני בטוח שגם להיפך -אם לאשה יש חבר טוב ואינטימי, לא בטוח שכל הגברים יקבלו את זה בהבנה. ביחוד החבר'ה שחושבים שאשתם זה רכוש פרטי.

פרח7

New member
הממממ..

חושבת בקול, במיקרים כאלה אני מנסה לעשות חיתוכי אינפורמציה. האם זוגתה קנאית לה לא משנה עם מי ומתי "תאומתך" תהיה? אם לא, צריך לברר מה בחברות שלכן (שלך ושל חברתך), שונה כ"כ מחברותה עם נשים אחרות, ואם ראוי להפגין זאת לפני בת הזוג (למשל להכניס אותך בויכוח בינהן :" גם ערבה חושבת כמוני ש...") אם היא קנאית לה לא משנה מה ומי, זו בעיה פנימית שלהן. אולי כדאי להן לפנות ליעוץ זוגי. לדעתי, מערכות חונקות לא מענגות לא את הנחנק ולא את החונק. יש שיאמרו שהקנאה משרתת את שתיהן וששתיהן מזינות אותה. ושצריך לנסות להבין את המוטיבציות של כולם בסיפור הזה.
לשבוע הזה ולזה שאחריו.

אף פעם...

הזוגיות לא מיתקיימת או מיתפרקת בשל מישהוא,מישהיא אחרת.. כך ניראה לי.. אם הבעיות בתוך הזוגיות לא יטופלו כראוי היא תיתפרק וקשה לי לנסות ולהשוות כל קשר אחר לקשר זוגי יומיומי של חיים משותפים.. העובדה שאנחנו כלסביות פחות מסוגלות להבין זאת שיכולה להיות חברות טובה מבלי לחוש מאויימות בשל כך זה סיפור עצוב...וזמין ויומיומי במחוזותינו .. מאמינה שבזוגיות כחלק מהכלה שלי כאדם אהוב רצוי שתהיה בת הזוג מסוגלת להכיל גם חברים שאני אוהבת וכך להיפך.. מה עושים? לא תמיד חייבים לעשות...עשי את שלך כחברה.. השאירי לה לעשות את שלה כבת זוג...

למעלה