למבינים שבינכם

borke

New member
למבינים שבינכם

מקוה מאוד שתוכלו לעזור לי כחלק ממבחני הקבלה לבית ספר למשחק אני נדרש לשיר שיר. בחרתי בנשל הנחש, בגלל המתיקות בגלל הרוגע בגלל היופי... ובגלל הערצתי למאיר אריאל. אך פתאום אני קולט שאני לא מבין על מה השיר בכלל. אני מבין שהבית הראשון מדבר על עצלות. אבל מה לעזאזל עומד מאחורי המשפט "נפלט משצף מעגל?? ואל איזו המולה מדובר? ואל שאר הבתים אין מה לדבר בכלל. גם אם אין לשיר פרוש ברור, אולי למישהו יש איזה רעיון רק כדי שיהיה לי איזשהו מושג באיזו נימה לשיר כל בית בשיר...

נשל הנחש

לא בטוח שאצליח אבל בוא ננסה: קודם כל לגבי הפזמון החוזר - מישהו אמר לי פעם שזה אנלוגיה שמשתמשים בה הרבה דתיים - לגבי לימוד התורה - אתה לא לומד את התורה יום - זה כאילו לא למדת יומיים - יום אחד שלא למדת ויום שנשארת מאחור.כמו שאומרים - מי שנשאר במקום הוא למעשה נסוג.כל השיר מדבר על יציאה ממרוץ החיים וגם פה - לקחת חודש הפסקה מהחיים ומהעבודה - כאילו יש לך חודשיים להשלים. לגבי הבתים - בית ראשון ברור: המספר(מאיר) יושב בלילה מתחת גשר מעליו העגלות(הכוכבים - העגלה הגדולה והעגלה הקטנה) והוא שואל שאלות קיומיות. בית שני - מירוץ הכרכרה המשתקשקת - נראה לי שהכוונה למירוץ החיים שאנו נמצאים בו כל היום - רודפים אחרי הפרנסה והזנב של עצמנו - שצף מעגל - נראה כמו מערבולת בים - שטובעים בה - שצף זה הקצף של הגלים במערבולת,"ההמולה הסחרחרה" - חוזר מצד אחד לכרכרה שמשמיעה רעש כשהיא מתרחקת - מצד שני ההמולה של מירוץ החיים המתרחק מהמספר - שאולי יש תקופות שבהן הוא לוקח פאוזה מהחיים. בית רביעי: מצד אחד תאור של צניחה חופשית - התאוצה הדורסת היא שוב משחק מילים כפול - מצד אחד הלחץ האטמוספרי (G) מצד שני מרוץ החיים - והוא כרגיל בשיר מתאר איך בזמן הניתוק ממרוץ החיים הוא נח כמו שהוא מונח כי זה לא תלוי בו - כמו שהצנחן החופשי אחרי שהוא קפץ אין לו שליטה בעניינים. בית חמישי: שוב הוא מדבר על בעיות פרנסה(עני ורש) ואיך הוא מקנא בנחש שהוא יכול להגיע חדש לכל מקום(הבזכות הנשל שמתקלף לו).נראה לי גם שהוא מביע פה כמיהה לתרבות אחרת בה אין מרוץ אחרי הפרנסה תרבות שאותה הוא מחפש בשיר. בית שביעי: הוא מתאר שאחרי שהוא השתגע(כנראה ממרוץ החיים ומבעיות הפרנסה) הוא ירד על הבחורה שלו כסאח והם נפרדו והוא מתגעגע.או אולי הוא עשה תאונת דרכים שבה הבחורה שלו אולי מתה ולכן הוא מתגעגע אליה, בית שמיני: איך יוצאים מהמצב עכשיו - אולי הכוונה למצב שנוצר אחרי הפרידה מהבחורה - שהוא רוצה לחדש איתה את הקשר ואולי הוא רוצה לחדש את הקשר עם מירוץ החיים ולמצוא פרנסה והוא לא יודע איך לעשות זאת. מקווה שעזרתי,ואם לא אז לפחות נהניתי

shulhi86

New member
יפה אמרת

ונראה לי להוסיף שאולי השיר משחק על דיאלקטיקה. מצד אחד - המרחבים הנגלים בשעה שאדם יוצא ממשחק החיים - מהנורמה. מצד שנין הסכנה העצומה אליה הוא נחשף בהשילו תרבות של עור אשר יבש, אבל, איך לומר, אולי עוד היו בו בעור היבש והמסריח גם כמה דברים טובים - קצת ריסונים ואיזונים. בסוף אנחנו נשראים בלי הכרעה ברורה, את אמירת היאוש "לך תתחיל למצוא שוב את הקשר" אפשר לפרש גם כציווי: עכשיו, אחרי שהתפרקת ופירקת, לך - תתחיל למצוא שוב מחדש את הקשר. אתה יכול ללבוש שוב את העור שהישלת - אולי תגלה שהוא התרחב קצת... אולי עוד יש לך בו מקום...

למעלה