למבינים-שאלה

shirle2

New member
למבינים-שאלה

היי,אני פונה כאן לאנשים שיודעים משהו על לימודים בחו"ל,היו,יש להם מכרים קרובים , חוקרים וכד' :
אני מתעניינת בלימודים לתואר ראשון בארה"ב,עדיפות לניו-יורק .אין לי אזרחות אמריקאית(רק ישראלית),ואני לא חברה באירגונים מסוימים.(אם חסר פרטים,עדכנו אותי)
ודאי כולם יודעים על הבעיה של מלגות;דיי קשה להשיג מלגות ,במיוחד אם אין כוונה להישאר בישראל אחרי הלימודים לתואר.
חיפשתי דיי הרבה ולא מצאתי הרבה אירגונים שנותנים מלגות כלשהן לסטודנטים יהודים שלומדים בחו"ל,בין אם מהארץ או מחו"ל.מישהו מכיר גוף\ארגון כזה?
גם אם זה כלול בשעות התנדבות,מכתבי המלצה וכאלה...

תודה מראש לעונים
-S

Philip Jr

New member
המציאות היא

שפשוט אין ממש ארגונים כאלו. לא רוצה לפסול את הרעיון במאה אחוז, אבל באופן כללי ארגונים יהודיים תורמים כסף כדי שיהודים יגיעו ארצה, ולא להיפך. לכן, לאמריקאים (יהודים) רבים דווקא יש את ההזדמנות ללמוד בארץ ולטייל בארץ עם מלגות מרשימות. זה לא עובד לכיוון השני, ואפשר להבין למה. באופן כללי מדובר במיתוס.

לכן זה לא כל כך שכיח שישראלים הולכים לעשות תואר ראשון בארה"ב. התארים יקרים מאד, המחייה יקרה (בטח בעיר כמו ניו-יורק), וללא אזרחות אין כמעט יכולת לעבוד. את צריכה לשאול את עצמך האם זה המסלול שמתאים למטרותייך, או אולי עדיף לחשוב על תואר מתקדם או דרך אחרת לחוות את החיים בחו"ל / להגר.

shirle2

New member
את האמת

שאתה צודק ב100%,אבל לא חידשת לי כלום.
לגבי האם זה המסלול שמתאים לי-כן,ובלי לפגוע זו לא הייתה השאלה שלי.הדרך הקלה יותר היא לא בהכרח הטובה יותר,קח את זה בחשבון כשאתה חושב על המסלול שלך .
אני מודעת ליוקר המחיה שם ולמציאות,ובכל זאת רציתי לנסות כי אני מכירה גופים שמקדמים יהודים שלומדים בחו"ל בתנאים מסויימים בכל אירופה,אבל בארה"ב פחות.
thanks for the answer though
^___^
S

Philip Jr

New member
ממש לא הבנתי את תגובתך

אני לא מנסה לחדש, מנסה להציג את המציאות. ונראה שאת מסכימה עם הניתוח שלי..

אני לא בחרתי בדרך קלה בכלל. מן הסתם את לא יודעת את זה, אבל אני חי בחו"ל (בארה"ב), ועושה כאן דוקטורט, מסלול שמעטים יאמרו שהוא קל או לא מאתגר.. מה שאת צריכה לעשות זה את מה שאני ורבים מאיתנו עשו בזמנו - תבדקי האם המסלול הזה בכלל מתאים לך אקדמית/מקצועית, למצבך האישי ולמטרות העתידיות שלך. יכול להיות שלא, וזה לא קשור למה שקשה או קל אגב.

shirle2

New member
ממ אוקיי,אז

התגובה הייתה-תודה,אבל זה משהו שכבר ידעתי.

בכל אופן ,לא הייתי רוצה להיכנס ל"האם זה מתאים לי אקדמאית" פשוט כי זה לא קונקרטי,וכי זה משהו קצת יותר אישי.

GeJuFan

New member
לפעמים הדרך הקלה יותר

היא כן הטובה יותר.

בכל מקרה מבלי לדעת מה את מחפשת ללמוד קצת קשה לעזור לך. יכול להיות מזל ענקי ודווקא בבתחום שאת רוצה ללמוד יש בתי ספר פרטיים שמעניקים מלגות מלאות, ואת יכולה להיות אחת מאלה. הבעיה עם בתי ספר כאלו זה שהם בד"כ הטוב ביותר שיש ולכן התחרות להתקבל אליהם היא קשה מאד. אבל אני לא יודעת אולי את במקרה עילוי בתחומך.

כמי שעושה תואר ראשון בארה"ב אני יכולה רק לתמוך במה שפיליפ אמר.
משזה נאמר, שוב זה לא שאין בכלל מלגות ללא אמריקאים, כלומר אכן אין, אבל מדי פעם פה ושם כן יש. וכן יש מוסדות שמעניקים מלגות על בסיס צורך כלכלי או שהם החליטו שהם משהו מיוחד ושהם חייבים אותך.

מצד שלישי, את חייבת להבין שהלימודים בארה"ב מאד שונים מהלימודים בארץ. ובמעט מאד מקרים הלימודים הם בדומה ללימודים בארץ בהם לומדים ישר למקצוע שאת תעבדי בו. רוב האמריקאים עושים תואר שני כשהם מסיימים ללמוד כי התואר הראשון הוא מאד כללי.

ככה שאם תתני לנו קצת יותר מידע, בעיקר מה את רוצה ללמוד. האם כבר לקחת לימודים כלשהם בתחום הזה (רצוי אקדמאיים), האם יש לך ניסיון עבודתי בתחום הזה בצורה כלשהי..
אולי נוכל לכוון אותך קצת יותר ולהיות יותר לעזר.

shirle2

New member
היי,

את האמת שאין ניסיון תעסוקתי ולא למדתי במוסד אקדמאי בארץ .(אקולוגיה-מדעי הטבע\סביבה -יש לזה שמות שונים בכל מיני מקומות)
לגבי התואר השני-פרה פרה,קודם כל שאלתי על תואר ראשון למרות שזה היה דיי חיוני לדעת את זה,אז טנקס .

למרות שיש מוסדות שמעניקים בעצמם את המלגה-זה לא תחרותי\מספר מוגבל של תלמידים שמקבלים מלגה?
צורך כלכלי-יש,משהו מיוחד-זה המלגות על בסיס הצטיינות לא?

בכל אופן השאלה מכוונת גם לקנדה,ואם יש למישהו משהו לחדש לי אני אשמח ^__^
תודה על התשובות בכל אופן

-S

John the Savage

New member
מלגות מגופים חיצוניים אכן קשה מאד לקבל

מה שכן, לפעמים יש מקרים בהם אפשר לקבל מלגות ממוסד הלימודים עצמו.

יש מספר קטן של אוניברסיטאות בארה"ב שמעניקות לכל מי שמתקבל אליהן מילגה בהתאם לצורך ולמצבו הכלכלי, כולל סטונדטים בינלאומיים. מספר עוד יותר קטן של אוניברסיטאות הן גם need-blind, מה שאומר שהן לא מערבות את עניין המלגה בשיקולי הקבלה. הבשורה הרעה היא שאלו אוניברסיטאות מאד יוקרתיות שממש לא קל להתקבל אליהן. הרשימה היא אמרהסט קולג', דרת'מות', הארוורד, MIT, פרינסטון וייל.

יש עוד רשימה של אוניברסיטאות שהן לא need-blind אבל כן full-need, וביניהן אוניברסיטאות שנחשבות לטובות אבל לא ברמה של האוניברסיטאות ברשימה למעלה. על פי ויקיפדיה הרשימה היא:
Brandeis University Bryn Mawr College Carleton College Colby College Colgate University Franklin and Marshall College Johns Hopkins University Macalester College Mount Holyoke College Northeastern University Oberlin College Occidental College Reed College Scripps College Smith College Trinity College Tufts University Union College University of Rochester Wesleyan University

לפני כשנתיים היה כאן מישהו שסיפר שהתקבל עם מלגה לאונ' קולגייט. ראי את השרשור הזה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=711&messageid=150373377

shirle2

New member
נחמד,

כן,אבל העזרה שלהן לא ודאית,וזה דיי בעייתי כי אני לא רוצה לבנות על זה.

תודה על הקישור והתשובה!ממש עזר ^_^

Boston Guy

New member
כלומר: את מחפשת גוף שנותן מלגות לכל אדם שהוא

בלי קשר לגורמים כמו מצויינות בלימודים קודמים, או להשגים בתחומי ספורט, או למצויינות קהילתית?
ואם הבנתי נכון - את גם רוצה שהגוף הזה לא יתנה את המילגה בחזרתך לישראל בתום הלימודים.

או - בקיצור - את מעוניינת במישהו נדיב שיממן את לימודייך ואת הגירתך לארץ זרה כלשהיא.

למיטב ידיעתי, לגוף היחיד שמעניק מלגות לימודים כאלו קוראים "אבא ואימא".

shirle2

New member
שים לב מה כתבתי בהודעה הראשונה

אני מכירה כמה קרנות\אירגונים שמתנים את המלגות שלהם בהשתתפות בדיונים,שעות התנדבות,וכד'(אבל הם לא מתאימים למיקום הגאוגרפי ולתחום הלימודים שאני מבקשת)
אני ממש לא רוצה נדבן עשיר ,דברים כאלה זה ידוע שאפשר לקבל בלי מלגות ובלי שטויות..

אז לא הבנתי נכון,סליחה.

מה שכן שאלתי זה לגבי אירגונים או קרנות שמסייעים לתלמידים בתמורה לדברים שנכתבו למעלה או הדומים להם.
כנראה שבאמת אין הרבה.

ד"א-
סתם לשם הבהרה:בלי קשר אליי או למצב האישי שלי,יש אנשים שאין להם אבא ואימא שיממנו להם את הלימודים,או אין כסף.אני יודעת שזה לא תירוץ והדרך המתבקשת היחידה היא או עבודה או אונ' זולה יותר,אבל זה לא מה שאני שאלתי .

כשאמרתי שהעזרה של האונ' לא ודאיות-התכוונתי שלמיטב ידיעתי האונ' מסננות מספר רב של סטודנטים (תקן אותי אם לא) שמבקשים מלגה,גם אם הם עומדים בכל הקריטריונים עפ"י שיקולים כלכליים וחברתיים שלהן.

Philip Jr

New member
תגובה

מה שאת שואלת די ברור, אבל נשמע שאת לא כל כך מרוצה מהתשובה.. אני תמיד מנסה לא לפסול רעיון במאה אחוז, ולא להכליל, אבל במקרה הזה התשובה די ברורה.

והתשובה היא - אין ארגון, קרן או מלגה שיכסו לך את העלות המלאה של לימודי תואר ראשון בניו-יורק סיטי, כולל עלויות המחיה הגבוהות מאד שכרוכות במגורים בעיר כזו. ו... מכיוון שלא תוכלי לעבוד במשרה מלאה במהלך הלימודים אין סיכוי שתוכלי להרוויח מספיק כדי לקיים את עצמך.

אפילו אותו בחור שג'ון קישר אליו שקיבל מלגה לקולגייט היה צריך לשלם 15000 דולר בשנה, כלומר שנה אחת של לימודים עלתה לו יותר מתואר שלם בארץ, וזה לא כולל הוצאות מעבר ללימודים.

אז - אם את לא מוכנה לשקול אזורים זולים יותר, ואם אין לך יכולת לממן אפילו חלק מהעלות... את בבעיה.

shirle2

New member
תשובה

כן ...אני מסכימה עם התשובה אבל היא לא מרצה..חח מבין?

בכל אופן רק רציתי להגיד שזה לא שאני לא יכולה לשלם את כל העלות,אלא אם יש מלגות שיכולות לכסות חצי ו\או יותר..ממש כמו זה שהתקבל לקולגייט.

כן,ברור שאני מוכנה לשקול איזורים זולים יותר וכבר שקלתי איזורים כאלה,אבל את זה כבר חיפשתי בפורום עוברים לקנדה

Boston Guy

New member
האוניברסיטאות שג'ון דיבר עליהן מסננות בקבלה

אם תצליחי להתקבל אל אחת מהאוניברסיטאות האלו, ויש לך צורך כלכלי אמיתי - תקבלי מלגה.
אבל... מי ש"לא שייך לשום אירגון" ו"לא עוסק בפעילות חברתית", ולא מביא רקורד ציונים והשגים לימודיים מרשים - פשוט לא יעבור את סינון הקבלה במוסד כזה.

האוניברסיטאות הללו מקבלות אחד מתוך שמונה או עשרה מועמדים שנרשמים אליהם. וזה אחרי "סינון הפחד" שגורם לרוב האנשים לא להעיז להרשם למוסדות האלו - כי הם לא מאמינים שיש להם סיכוי.
האוניברסיטאות הללו מחפשות "בני אדם" - ומעבר להשגים אקדמאיים, מצפות שהמועמדים גם יהיו פעילים בחברה.
הבת שלי - שהיא כרגע בת 14 - חולמת, כמו כמעט כל חבריה, להתקבל לבית ספר כזה.
ולמרות שאין להורים שלה (אישתי ואני) את היכולת לממן שכר לימוד של 50,000$ לשנה - דווקא הפרוספקט הזה לא מדיר שינה מעיני. כי אם היא באת תצליח להתקבל להארוורד - זה יהיה יותר זול לנו מאשר אם היא תלך ל PUBLIC UNIVERSITY כמו UMASS.

אז כמו כל החברות שלה, הבת שלי התחילה לעסוק בפעילות קהילתית והתנדבותית כבר מגיל בית ספר יסודי.
זה לא רק "כדי שיהיה לה בקורות החיים בשביל הקולג' " - אבל זה גם. מעבר לעובדה שהיא מקבלת דוגמא אישית מאישתי וממני, ורואה כמה שעות אנחנו משקיעים בפעילות למען הקהילה כל שבוע,
ומעבר לעובדה שאנחנו רואים חשיבות בלגדל "אדם טוב" ולא מישהו אנוכי שמרוכז רק בעצמו וברצונותיו - יש בהחלט את השיקול הזה ברקע כשהיא לוקחת על עצמה עוד התנדבות ועוד תפקיד.

כבר שנתיים - מגיל 12 - היא נוסעת כל שבוע ללמד ילדים קטנים בשכונת INNER CITY לקרוא. בבית ספר שמנסה לתת לילדים האלו צ'אנס לצאת מה"שכונה".
היא מבלה שעות רבות מסוף השבוע שלה בהתנדבות בקהילה שאליה אנחנו שייכים.
היא רוצה גם להתנדב בצער בעלי חיים כשהיא תגיע לגיל שהם מאפשרים את זה.
היא פעילה בבית הספר - מועצת תלמידים וכיוצ"ב.

והיא ממש לא היחידה. כל החברות שלה מהכיתה כבר עוסקות בפעילויות כאלו - בצורה אינטנסיבית.

אז בעצם - באוניברסיטאות כאלו בארה"ב זה עובד הפוך ממה שאת חושבת. קודם מתנדבים - ואז "מקבלים פרס".
בניגוד ל"פרוייקט פרח" הישראלי, שמנסה להניע סטודנטים להתנדב על ידי הצעת פרס למי שיסכים להתנדב.

Philip Jr

New member
תוכל להבהיר

מדוע בתור תושב של המדינה, לך כהורה יותר יהיה יותר זול לשלוח את ביתך להרווארד מאשר ל - UMASS / אוניברסיטה ציבורית אחרת? הפתעת אותי.

וכל הכבוד לבת שלך אגב. אני חייב לומר שימיי בהתנדבות עם בעלי-חיים הסתיימו. הנושא הזה מאד קרוב לליבי, אבל להתנדב בכלבייה זה לעבור שברון לב בכל פעם שהולכים להתנדב, ולא עמדתי בזה. דעו לכם שזה מאד מאד קשה.

shirle2

New member
זה בדיוק מה ששאלתי -או שלא הבנתי נכון

בכל אופן אם הייתי יכולה הייתי עוסקת בפעילויות התנדבותיות הרבה יותר משמעותיות מימה שאני יכולה.אבל אין לי את האפשרות ואני מעדיפה לא להגיד למה

כל הכבוד לבת שלך,זה מדהים בעייני והלוואי שהרבה בני ובנות נוער יהיו כמוהה וירצו להתנדב וישאפו למקומות גבוהים

מה זה "סינון הפחד" שדיברת עליו?

ברור שחשוב ציונים ורקורד וכל מה שאמרת -אבל אני שאלתי לגבי מלגות תלויות התנדבות וכד'.

Boston Guy

New member
אז נכתוב זאת שוב - לאט ובסבלנות

אין לך מה לבנות על מילגות "תלויות התנדבות".
אין לך מה לבנות על "מילגות ליהודים" בניו יורק סיטי.

ו"סינון הפחד" שעליו שאלת הוא הרתיעה שיש לרוב בני האדם מלהשקיע זמן, מאמץ, כסף ותקוות במטרה שנראית להם חסרת תקווה.
כל שנה מליונים של צעירים בעולם חולמים להתחיל ללמוד באוניברסיטת הארוורד. אבל רק אלפים בודדים מתקבלים ללימודים שם.
אנשים רבים מחליטים שאין טעם להתאמץ ולנסות בכלל להתקבל - כי הם יודעים עד כמה הקריטריונים גבוהים, ולא מאמינים שהם יצליחו לעמוד בתחרות.

למעלה