למבינים ומנוסים

למבינים ומנוסים

אני לאיודעת אם הגעתי למקום הנכון..מיינדפולנס..מדיטציית מודעות. שמעתי רבות על כך שמדיטציה יכולה להקנות שלווה נפשית, התמקדות והפניית קשב לדברים הטובים..כי מתרגלים מודעות..

האם תרגול מדיטציה כזו תוכל לעזור לי להתמודד עם התמכרות שאני סובלת ממנה?

האם היא תעזור לי לצאת מדכאון, לפחות חלקית או תעזור לי לשאת את הדיכאון? שיהיה פחות נסבל?

יש כל כך הרבה סוגים של מדיטציות.. איך אדע מה נכון לי?? אני רוצה למצוא ספר תרגילים שממש מתרגל מה לעשןת ואיך לעשות את המדיטציה..
או אולי קישור לסדנה ביוטיוב?

האם יוגה גם תעזור?

תודה רבה רבה!

mydearudi

New member
המדיטציה תעזור, בתנאי

בהנחה שאלו מטרותיך, אני מניח שכעת את ממוקדת בקשיים, דיכאון והתמכרות, שתצאי לדרך יגדל התיאבון לצורך התפתחותי נוסף. להרגשתי, הישיבה במדיטציה בלי הדרכה טיפולית שתמקד אותך להנהיג שליטה על דפוסי מחשבה, ערכים שהזדהת עימם, היסטוריה אישית, ומסקנות על החיים, תארך שנים. אולי לבסוף הפתרון יתגבש מעצמו.. אולי לא. בנוסף את זקוקה למגשר שיחבר את היכולות החדשות שרכשת במדיטציה ללחצי היומיום. 1. בניית הגשר, כלומר ליווי תהליך השינוי וההפנמה 2. בחיים עצמם, לא קל ולוקח לפחות יומיים להטמיע את היכולות. לדוגמא היכולת לדחות "אורחים" פנימיים כחיצוניים (כתבתי על זה לא מזמן כאן) או הכרה במרחב המחשבתי הפנימי ולמידת הטבע שלו. והיכולת למקם מחשבה במרחב הפנימי.. אשמח להמשיך וללוות את התהליך בהצלחה,

lightflake

New member
הבעיה שלך היא

שיש רק אדם אחד שהוא יכול להיות מבין ומנוסה בתחום הזה
וזו את !

אז תתחילי לנסות

טיפת תשובה
כמיטב יכולתי

אפשר להיחלץ מהתמכרות ומדכאון.

יש דרכים רבות.
השמות לא תמיד אומרים הרבה.
לדוגמה, מיינדפולנס (או יוגה או כל דבר)... זה שונה כשמועבר לך על-ידי X או על-ידי Y. זה תלוי איך הם מתאימים את זה אלייך ולמטרותייך. לפעמים הכוונון/ההתאמה הכי קטנים - הם בעצם הכי גדולים.

מדיטציה זה משהו שלומדים ממורה בשר ודם, ישירות.
כמובן שככל שמישהו מומחה יותר הוא יכול יותר ללמוד גם בעקיפין, מבעד לספרים/סרטונים וכו'.

הסרטון הזה, למשל, שנעשה על-ידי תלמידה מופלאה אחת שלי (שהינה בין היתר מדריכת מדיטציה אפקטיבית מאד), כמה שיכול להיות מועיל למאזינים מסויימים - קשה עדיין ממש ללמוד מזה.

קשה לדעת בכתב מה יעזור, כי כל מורה מלמד/ת אחרת

יש מקומות שסתם תתבחבשי עם עצמך
ויש מקומות שיכולה להיות שם צמיחה כלשהי.
אם מדברים בטלפון עם המקום ועושים שיעור נסיון, קל לדעת.

וגם תלוי כמה את פתוחה ללמידה (יש הרבה אנשים סובלים אבל לאו דווקא מצליחים להיעזר).
כמה את מסוגלת להתמיד (שינוים יכולים לקרות ממש מהר, ויש שינויים שלוקח יותר זמן).

בכללי.... אם מישהו ממש נחוש להשתחרר מהשיט וגם נחוש לגלות את החופש והאושר האפשריים, הוא יכול למצוא הרבה מקורות לתהליך שלו.

אם תרצי, אני יכולה להמליץ לך על:
מקום ללמוד מדיטציה בקבוצה (היכן שאני לומדת)
הדרכה אישית (לא ממני) שאת יכולה אפילו פעם בחודש להיעזר בה, בנוסף לפעילות הקבוצתית.

יש יוטיובים מועילים
למשל אחד מהם נרשם כאן (שאני הקלטתי אותו
)
אבל לא מכירה מישהו ששינה את חייו רק דרך היוטיוב. מורה פיסי יכול/ה לכוון את התהליך ולעזור לך לראות דברים שאי אפשר לבד.

אני לומדת מ-2001 ויש דברים שהצליחו להיות מופנמים רק אחרי שנים רבות (ויש אחרים שמיידית). למשל.

בהצלחה

סינבד

New member
את שואלת את השאלה הלא נכונה

אם שואלת האם איזו שהיא מהטכניקות ששמעת עליהן תעזור. אלא שהתשובה לשאלה הזו יכולה להיות או כן או לא, תלוי באיזה אופן תיישמי ותעשי שימוש בטכניקות האלו.

מה שיעזור לך להשתחרר מהתמכרות ומדכאון היא מודעות לעצמך וקבלה שלך את עצמך כפי שאת וכפי שהיית, כולל כל מה שעשית ולא עשית בעבר.
אם תיעזרי בטכניקות האלו כדי להגיע למודעות בהירה של עצמך, הן יעזרו לך מאד.

אני חושב, כמו שכתבו לך לפני, שמורה או מדריך יוכל לעזור לך לעשות שימוש מועיל בטכניקות האלו כדי להגיע למודעות שתאפשר לך להשתחרר מהדכאון וההתמכרות שאת סוחבת איתך.

למעלה