למבינים בלבד

אלה2

New member
למבינים בלבד

טוב, השאלה די פשוטה. פשוט קצת ארוך לתאר אותה במילים. נסו לדמיין. אני טוענת נתונים מקובץ חיצוני. יש לי מובי קליפ מפגר בצורת ריבוע. אני מגדירה את גובהו בעזרת הנתון שאני מקבלת מהקובץ. עד כאן פשוט ועובד. הבעיה היא שאני רוצה למקם אותו לפי הפינה התחתונה שלו. ואילו הx/y שאני מגדירה לו מחושבים ע"י הפלאש מהפינה העליונה השמאלית או המרכז. תחשבו שיש לי קו אופקי על הבמה והריבוע ממוקם עם בסיסו התחתון מעליו, אני רוצה שהקוביה תגדל/תקטן כך שחלקו התחתוןשל הריבוע (שהוא כבר לא ריבוע) תמיד יישאר על הקו האופקי. מישהו יודע לכל הרוחות איך עושים את השטות הזו????????? תודה

אופיר @

New member
זה עובד ככה

תראה אני לא מכיר ממש את כל הנתונים שלך אבל העיקרון הוא לתת משתנים שיזהו את מיקום הקו התחתון של הריבוע על ציר ה-Y וככה אתה יכול לזהות בעצם כל מיקום שתרצה ואז לפי נתונים (במקרה שלך מקובץ חיצוני)אתה תגדיל או תקטין את הריבוע (שהוא באמת כבר לא ריבוע) אבל תמיד יוגדר לו להישאר על ציר ה-y . ככה תוכל להיות בטוח שציר ה-y שלו יישאר באותו מקום. כמובן שאתה יכול לעשות זאת גם עם ה-x, תלוי מה אתה רוצה לעשות. מקווה שהצלחת להבין את העיקרון. אופיר

אלה2

New member
זהו שזה לא עובד

אני מגדירה לו x ו y כך שהוא יישרא במקומו הראשוני - הקו התחתון. אבל ה x/y מחושבים לפי הפינה השמאלית עליונה, או המרכז של המובי קליפ איך אני מגדירה לו את המיקום לפי חלקו התחתחון? אולי הבנת אותי עכשיו? תודה

אופיר @

New member
בואי ננסה לעשות סדר

אם ככה אז תפרטי יותר : האם הנתונים החיצוניים מגיעים מקובץ טקסט (txt) או ממקור אחר. ה-x וה-Y מחושבים מהפינה השמאלית העליונה כשמדובר בטעינת סרטון חיצוני ,כלמור loadMovie into target האם בזה מדובר? אופיר

lahat

New member
אנ לא הכי מבין ב-action script אבל

חשבת אולי שבמובי קליפ נתוני ה-x וה-y על פי המרכז (איפה שהמין x הזה), תנסי למקם את הריבוע בקצה שאת רוצה, אבל שוב, אני לא מבין גדול ב-action script.

אלה2

New member
אופיר - פתרתי את זה

הסיפור הוא כזה. קודם כל התוכנה ממקמת לפי מרכז המובי קליפ. הבמה היא בגובה 400, נניח שאני רוצה שכל המובי קליפים יישבו בגובה 350, זאת אומרת מ50 פיקסלים מתחתית הבמה. את הנתונים אני מקבלת מxml, אבל זה לא משנה ממש. אז f הוא הגובה החדש שלי, אני פשוט ממקמת אותו כך: mc1._height = f; mc1._y = 350-f/2; פשוטטט!!! תודה על העזרה בכל מקרה.

אופיר @

New member
האאא ,חבל שלא הסברת בהתחלה

שזה מה שהתכוונת,או שאני לא הבנתי נכון העיקר שהסתדר אופיר

למעלה