למבחן מכונאות

טלגל1

New member
למבחן מכונאות

מנוע מדומם ומנוטרל ואתה נע בעזרת מפרשים א. המדחף לא מסתובב ב.המדחף מסתובב ואיתו גלגלי השיניים של התשלובת ג.המדחף מסתובב והמנוע הפוך ד.המדחף מסתובב ולא גלגלי השיניים של התשלובת על מה משפיע שטח הלהבים במדחף? א.עוצמת הכח המועבר לספינה ב.מידת ההתקדמות בכל סיבוב ג.שינוי במהירות המתפתחת ד.יחס סיבובי ציר-מנוע איך בנויה משאבת מי-קירור במנוע חיצון? שולחת תודות למי שיוכל לעזור לי.

S K I P E R 2

New member
תשובות

שאלה ראשונה - תשובה נכונה=ד הסיבה המדחף מסתובב כתוצאה מתנועת הסירה ( מפרשים ) והתמסורת נמצאת במצב מנוטרל דהיינו מופרדת מן המנוע. לגבי שאלה שנייה - תשובה נכונה = ב הסיבה יחס סיבובי ציר - צמוע נקבע בהתאם לתמסורת-ולא בהתאם גודל המדחף. שטח הפנים וצורת הלהבים היא שקובעת את מידת ההתקדמות או דחיפת המים אחורנית בכל סיבוב של המדחף. לגבי שאלה אחרונה - תפני " למומחים" מקווה שעזרתי

מנוע מדומם ומנוטרל ......

התשובה הנכונה היא ד.שטח הלהבים משפיע על עוצמת הכח המועבר לספינה(א). למשאבת מי קירור במנוע חיצון מאיץ(אימפלר) בעל כנפיים מגומי קשיח(כמו במשאבת ג'בסקו) המסתובב בגוף מאלומיניום יצוק.

טלגל1

New member
משאבת מי קרור במנוע חיצון

אז בתכלס, האם במנוע חיצון יש משאבת ג'בסקו ,צנטרפוגלית או גג'ש ?

משאבת קירור במנוע חיצון...

בצורה כללית ביותר- אימפלור גומי כדוגמת ג'בסקו או ג'בסקו מקורי. מופעלת ע"י הציר בעזרת גלגלי שיניים .המשאבה יושבת בתוך הברך מתחת לקו המים.

סקיפר1

New member
ב. תשלובת מסתובבת. וזו הסיבה שחלק

מיצרני המנועים ממליצים לשלב להילוך אחורי.

אותי בלבלתם

גם בשרשורים הקודמים לכל כותב דעה אחרת וכולם בטח גם צודקים. בהמשך לשאלתי באירוח - מה באמת חשוב לזכור? מזל שעברתי כבר את הבחינה, לא שברור לי איך עשיתי זאת, מה שברור שאם פעם תהיה לי יאכטה אזדקק לשותף שמבין מנועים. ולשואלת - בהצלחה!

בת ים

New member
ידע בסיסי במכונאות../images/Emo26.gif

לדעתי ומנסיוני, חובה!! המנועים ברוב הסירות פשוטים וגם המשאבות די בסיסיות, זאת בתנאי שהיצרן לא מצא לנכון ל"עצב" את המנוע והמוצרים הנלווים באופן כזה שהגישה כמעט בלתי אפשרית (וכן, כבר נתקלתי במד שמן שהגישה אליו דרשה פירוק מנוע מוחלט בכל פעם שבדקתי שמן (טוב נו, לא ממש אבל הכוונה ברורה
). פתרון טוב, הוא לקחת מכונאי סירות ולעבור איתו על כל חלקי המנוע, משאבות וכדומה, לבצע פעולות למינהן ולחזור שוב על מבנה מנוע דיזל. לא מסובך בכלל וחובה לכל בעל יאכטה ללא נסיון במכונאות.

dov98

New member
לא נותר לך ------------>

אלא ללמוד בעצמך, כך תדעי מה האמת.
עם כל הכבוד לפורומים, הם מוגבלים כאמצעי ללימוד. לכל היותר הם משמשים להשלמת חומר.

סקיפר1

New member
לפני שתתחילי ללמוד לבד אשמח לעזור.

לדעתי הכי חשוב לזכור: חוקי דרך, חפרפרת בספינה ותקלות בסיסיות.

סקיפר1

New member
חפרפרת=מעבר יסודי על כל הספינה:

פתחים, ברזים, צינורות, מנוע וטיפולים, בילג' ומשאבה, מערכת החשמל, מיכלים, מערכת ההגה והגה חרום, ציוד הצלה פירוטכניקה ומטפים, מערך ותפעול מפרשים, תפעול עוגן.

טלגל1

New member
חפרפרות או לא להיות

מכונאות הוא המבחן האחרון שלי לפני המעשי וכמה שלא אלמד לבד או עם אחרים הבנתי שמדובר במבחן שבו עלולים להכשל גם הטובים שבמכונאים ,הכל (או הרוב ) עניין של הבנת הנקרא בז'רגון "מכונאות על פי משרד התחבורה" ולמה התכוון המשורר... ושתמיד נהייה ברוח צד !!

למעלה