למאמר המלא בנושא הקריקטורות

salt of earth

New member
מי כתב את המאמר סטנלי?

מאמר מצוין
רק לזכור שאנו דנים אם כבר בנושא עצמו ונא לא להיגרר לויכוח בין דתי

stanly3

New member
כן

את האמת תרמתי בחלק גדול ממנו אבל לא הכל ידידה שלי מחו"ל הביאה את הרעיון ועשינו אותו ביחד אפילו פירסמה אותו באתר הפרטי שלה

stanly3

New member
דרך אגב

היא מרקע מולמי אבל חילונית מאוד... חוץ מזה למה להיגרר ??!! הגרר לא עובד בלילה ואנו יושבים בשלום בלי להיגרר

salt of earth

New member
מאמר יוצא מן הכלל

גם אני בזמן הסערה (הרגשנית והלא מוצדקת) עסקתי בנושא בפורום ערבים בעיקר. קראתי את כל ההרצאה במלואה וגם שלחתי אותה לחברים שלי כדי שייקראו ויידעו, כי אכן בימים הראשונים נעשה עיוות תקדימי בתקשורת הערבית לציטוטים, עיוות שחייבים לחקור אותו. ואפילו עיתונים שמתיימרים להיות "חילוניים" כמו אל איתיחאד נפלו בפח המסיתים והצטרפו לעליהום הלא-מוצדק. ולכן אני מכירה את הדיווחים בנושא ומדהים לראות איך הכל פתאום דעך לאט לאט והנימה השתנתה (מאוחר מדי)... אני תמיד אמרתי בפורום ערבים, מבחינתי זה לא שונה מהתקרית שקרתה לזמרת הלבנונית-נוצריה נג'ווא כרם, כאשר יצאה שמועה שהיא סיפרה בראיון לטלוויזיה אנגלית שיש לה כלב שקוראים לו "מודי" וטענו כי זה פגיעה בשמו של נביא האיסלאם. וגם קמה עליהום בתקשורת ולא פחות מארבע מדינות ערביות מנעו את כניסתה לתחומן באשמת פגיעה ברגשות הדתיים שלהם. ונג'ווא ניסתה נואשות להסביר שזה לא נכון בכמה מסיבות עיתונים שעשתה. אבל מה הסתבר בסוף? 1- טענו שהיא אמרה זאת בראיון לטלוויזיה אנגלית: הסיבה שלא הצליחו להביא עותק מהראיון הוא שלא בכלל התקיים ראיון כזה
2- טענו שיש לה כלב שקוראים לו מודי: לגברת כרם אין בכלל כלב. ואחרי זה הכל נשכח כאילו מעולם לא היה עליהום, וכנ"ל עם האפיפיור. אבל על פגיעה מדומה ועל נאום שלא הובן קמה לה סערה חסרת תקדים, מה עם הפגיעות הבלתי פוסקות של השייח'ים באזהר נגד הנצרות ונגד הנוצרים? הבאת כמה ציטוטים חריפים ביותר... מישהו אמר סטנדרטים כפולים וצביעות ולא קיבל
סטנלי שכחתי שהגרר עכשיו שובת ביחד איתנו (גם אתה שובת לא?)

stanly3

New member
הרי זה שם יפה "מודי"

כיום הבן אדם "הערבי" בכל מקום ביבשה נכשל בכל תחומי החיים ... על מה נשאר לו להגן ? רק על מושג זהות אחד ... דת.... ומגן עליו בדם... אבל שכל !!!!כמעט ולא קיים.

salt of earth

New member
לקח זמן להסברה להתעורר

זה גם תרם להעצמת הבעיה כי ברגע שהעניין פורסם העולם הערבי הסתמך על הפרסומים בכלי התקשורת הערביים שזייפו ועיוותו את העובדות. עברו כמה ימים טובים עד שיצא תרגום לערבית מאת הותיקן, באותם ימים אף אחד לא ידע מה אמר האפיפיור, והסתמכו על כלי התקשורת הערביים. העיכוב בתרגום היה טעות גדולה, הזמן שעבר עד שיצאו הבהרות בערבית היה ארוך מדי... ובזמן הזה נתנו לקיצוניים להסית יותר בעניין זה. צריך להזכיר גם את התגובות של חלק מאנשי דת נוצריים בעולם הערבי שגם בחרו להיות בצד הקל והצטרפו לעליהום על האפיפיור... הכי מצחיק זה ההודעות שהם דאגו לפרסם בעיתונות המקומית "שהם מגנים את דברי האפיפיור" בעוד שקרוב לוודאי שהסתמכו על דיווחי התקשורת הערבית וגינו את מה שנזכר בתקשורת הערבית. יש לזכור את התגובות המצוינות של פטריארך סבאח ובישוף שקור ופטריארך ספיר שמאידך ניסו להרגיע את הרוחות ומצד שני הבהירו את העניין... מהעבר השני הייתה תגובה של איש דת אחר שהוציא מכתב חריף ביותר התוקף את האפיפיור אישית ביחד עם בכירי התנועה האיסלמית
אגב, לפני כמה חודשים הוצגה גרסה ערבית לאתר החדשות של הותיקן "זניט" www.zenit.org אולי בעקבות הסקת מסקנות. סטנלי בהחלט היה אינטרס חוץ מ"הכעס" מאחורי כל המהומות שקרו, חשוב על זה... מה שליט דיקטטורי ירצה הכי הרבה? שהתושבים שלו יתעסקו ויוציאו את הכעס שלהם בהפגנות נגד במערב מאשר שאותן הפגנות יופנו נגדו ונגד משטר הדיכוי שלו. או שלא

stanly3

New member
כנראה אינני היחיד שלא יושן ../images/Emo13.gif

هنالك جملة اعتقد لكارل ماركس تقول : الدين افيون الشعوب . ومكانها لأئق في هذا الحال نعم كلامك واقعي وليس فقط الحكام بل الصحافة تستفيد ومن لديه عقدة النقص كالشيوخ الافاضل يستفيد الا ان الانسان"البسيط" هو الخاسر الوحيد في معركة "الديناصوارات" الرجعية .!! للأسف الاعلام العربي يلعب دور فعال في تسطيح فكر والرأي العام العربي....

למעלה