למאמנים שבינינו

• פותח הנושא icho
  • פורסם בתאריך

icho

New member
למאמנים שבינינו

כאתם באים להעביר "אימון" א.יש לכם מערך שיעור מוכן מראש (כמו המורה בכיתה ג) ב.באים מהבית עם איזה רעיון כללי ומה ש"יצא יצא" ג.תוך כדי החימום מתגבשת התחלה מסויימת ד.כל התשובות נכונות מעניין עם יש לזה קשר גם לסוג אומנות הלחימה????

fa jing

New member
שששש.......

אני לא יכול לספר לך.....זה סוד!!!! סוד= משהו שלא ניתן לספר לאף אחד חוץ מלבאי הסוד. בקיצור אם עוד לא הבנת אין דבר כזה!!!! הכל סיפורים בכדי להאדיר את המורה המסויים,יש סודות לשיטה מסויימת אך זה לא בפני חניכי השיטה אלא משהו שלא רוצים שיצא מחוץ לשיטה לשיטות אחרות. מי שאומר לך אני לא יכול ללמד אותך כי זה סוד....אני חושב שזה האות שלך לצאת את הדוג´ו ולחפש מורה אחר. חנן טינג´יו סין

krav maga IMI

New member
אתה צודק חלקית לדעתי

בעיקרון אתה צודק, סודות אינם שמורים בפני החניכים, אבל לכן כל אומנות לחימה נלמדת בשלבים, על מנת שלא כל מי שמגיע לכמה שיעורי ניסיון ידע תרגילים שאינם לרמתו (אני נתקלתי המון פעמים בשאלה "האם מכה אחת יכולה להורוג?ואם כן, לאן לכוון?" כבר בשיעורי ניסיון אצל חניכים בגילאי עשרה וצבא), ובכך יפגע שלא לצורך בסביבה ו/או בעצמו ע"י ביצוע התרגיל. לדעתי זו הסיבה העיקרית ל"סודות", אך המינוח "סוד" שגוי מיסודו. הכל עניין של רמה+יכולת.

fa jing

New member
יפה ונכון

אותה תשובה נתי למישהו בפורום הנ"ל או בפורום וו שו של זאב פוקס. גמר חתימה טובה חנן טינג´ין סין

תגובה

אני בא לכל שיעור אם רעיון מרכזי שעליו אני הולך לעבוד עם החניכים באותו שיעור או כמה שיעורים מתכנן טכניקות ללימוד כמובן תמיד שאתה מתחיל בשיעור יש שינויים ויכול להיות שתלמד בכלל ההפך ממה שתכננת

כל התשובות נכונות.

ככלל, תמיד באים לאימון עם מערך שיעור שמתאים לרמתה של הקבוצה. זה יכול להיות רעיון או תפיסה מסוימת, וזה יכול להיות שיעור שבנוי בצורה מאוד מדויקת עד לפרטים הכי קטנים (ככלל שהמדריך פחות מנוסה, יש לו יותר צורך להכין תרגילים ספציפים). אולם, לעיתים רואים במהלך השיעור שיש לחדד תרגיל זה או אחר, ולעשות את זה בצורה שונה מהמתוכנן - אין בכך שום רע! יש להתאים את השיעור כדי שהתלמידים יצאו עם מקסימום ההבנה והידע מהשיעור, ושזה לא יהיה עוד אימון.

krav maga IMI

New member
לגבי שיטת ההדרכה

נראה לי שכל מי שאינו מאמן מתחיל הפנים בצורה זו או אחרת, שמערך שיעור- כמו כיתה ג´, לדבריך- מופרט ככל שיהיה, הוא לא יותר משלד המנחה את התנהלות השיעור. לדעתי אי אפשר להדריך שום נושא אם המדריך אינו גמיש ופתוח להתרחשויות בשיעור. זה יכול אפילו להגיע עד כדי סיכון החניכים כשמדובר באומנויות לחימה, וראיתי פציעות שנגרמו כך.

icho

New member
יש מצב?.

שאתם מתחילים לאימון ובעיקבות שאלה,תנועה, הערה לחניך מגיעים למקום שונה לגמרי שלא תוכנן או אתם מרשים רק סתיות קלות???

למעלה