די לא מקובל להפגש אצל הלקוח
אם כי אני חושבת שכבר עשיתי הכל
נפגשתי עם מתאמנים בבית שלהם, במשרד שלהם, בבתי קפה, על ספסל בשדרה שקטה (העברתי ככה כמה סדרות שלמות מוצלחות ביותר, בדיוק היום אחת מהן, אחרי שנים, חזרה אלי לסיבוב נוסף). בד"כ אני פוגשת אנשים בסקייפ, או בסלון שלי.
בבית של לקוח בעיני כמעט הכי פחות מוצלח, בד"כ, כי אי אפשר לדעת למה לצפות - חדר מחניק, רעש, בלגן...
לא מזמן לקוחה רצתה מאוד שנפגש אצלה לאימון עסקי כי יש לה סטודיו והיא רצתה שאראה אותו ואבין יותר את סוג העיסוק שלה.
בית קפה ללא ספק הכי גרוע, בעיני, כי יש רעש, וחסרה פרטיות. ועדיין מדי פעם אני עושה את זה, השבוע אני מסיימת פגישה (לא אימון) בבית קפה, והסכמתי לפגוש שם אח"כ מתאמן. כי באותו זמן אני יכולה בבית, והוא ממש התעקש על השעה הזו. אז אמרתי לו שלדעתי לא אופטימלי, אבל בכיף. we will make it work. זה גם קפה שאני מכירה היטב ויודעת למה לצפות שם.
הכי טוב קליקה (יש לשכור לפי שעות וזה הכי משתלם למתחילים) או מקום יפה ונעים בבית שלך.
לגבי תשלום מראש. מכירה מאמנים שעובדים כך. אני שוקלת את זה מדי פעם ותמיד שוללת.
אישית אני אוהבת את החופש שבאימון. אפשר לעשות 2-3 שיחות, 6, 12, אפשר לעבוד שנה שלמה... מה שרוצים.
אפשר לשוחח פעם בחודש, אפילו פעם בכמה חודשים (לאימונים פרקטיים של שווק וניהול זמן). אפשר אפילו חד פעמי לתת כוון בנושא מסוים, שבוע שעבר נפגשתי עם גבר שרצה להחליט בין שתי משרות. אימון חד פעמי הוא מאתגר מאוד (למאמן) וכיפי.
אני לא מרגישה שאני צריכה את התשלום מראש כדי ליצור מחויבות - אם האימון עובד טוב, אנשים רוצים להמשיך. בד"כ.
וגם אם היו משלמים מראש ורוצים להפסיק, אז גם ככה היתי מחזירה את הכסף.
נדיר מאוד שיש מחלוקת ביני לבין מתאמן לגבי מתי כדאי לנו לסיים. מרגישים את זה יחד.
שורה תחתונה - הכי חשוב לשאול את עצמך מה נראה לך נכון, להתנסות וללמוד