למאמנים מבניכם...

adiz32

New member
למאמנים מבניכם...

אני מתחילה בקרוב סטאז' ורוצה להתייעץ ולשאול איפה אתם מעבירים את האימונים שלכם? בביתכם? במשרד? בית קפה?
מה נהוג ואיפה הכי משתלם ואפקטיבי. תודה!!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מקום לאימונים

שלום למאמנת המתחילה

אני חושבת שיש מנהגים רבים, שמתוכם תצטרכי לבחור מה שמתאים לך.
אני מאמנת בחדר שמיועד לזה בביתי, ואם בחוץ אז במשרד או בחדר קליניקה שכור. לעיתים נדירות אני נפגשת בבתי קפה.
עבורי העבודה בחדר שיועד לזה משדרת מקצועיות, ומאפשרת לסביבה להיות שקטה ונוחה עבור האימון.
בבתי קפה יש פחות פרטיות - גם אם לא ממש יושבים לידכם, לפעמים המתאמן מגיע לסערת רגשות שלא מתאים לחשוף בבית קפה. כמובן לפעמים יש רעש, והעיסוק במה נשתה ומה נאכל מייצר עוד הפרעה.
אם אין לך עדיין חדר מתאים, את יכולה לנסות בלובי של מלון - אילו בדרך כלל מקומות שקטים יותר ופרטיים יותר מאשר בית קפה.
כמובן, יש מגוון של חדרים שאפשר לשכור לפי שעה או לפי יום - למשל בלשכת המאמנים. גם אם את מאמנת בתשלום סמלי, תוכלי לדרוש סכום שיכסה לפחות את עלות החדר.
בהצלחה בדרכך, אנחנו כאן כדי לתמוך ולסייע בשאלות שעולות.

adiz32

New member
תודה ענבל..שאלה נוספת..

האם נהוג את המפגש הראשון לעשות בבית הלקוח כדי להכיר ולהתרשם? וגם..האם נהוג לגבות את כל כל סכום הכסף באימון הראשון או בנפרד בכל אימון? (אני חושבת שמחוייבות נוצרת כאשר משלמים מראש על כל סדרת האימונים). תודה רבה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה נהוג

יקירה,
אין כללים לשום דבר, והחיפוש אחרי הנהוג לא יוביל אותך לתשובות שאת מחפשת, עלייך למצוא מה מתאים לך ונכון לך ולהתאימו עם הזמן למה שתפגשי בשטח.
אני לא עושה מפגשים אצל הלקוח, כי אני לא יכולה לדאוג שתהיה שם סביבה מתאימה לאימון (פעם עשיתי... במשך הפגישה החתול שלו הסתובב בחדר ויצר הסחה). אולי לך זה מתאים -
בכל דבר כזה עלייך לשאול את עצמך - מה זה משרת? האם את הסקרנות שלך לראות את ביתו? האם המידע איך הבית שלו נראה בעינייך (בניגוד לאיך שהוא נראה בעיניו ויספר לך עליו אם ירגיש צורך) חשוב? איך תוכלי לדאוג שהמפגש אצלו יהיה מועיל?
לגבי התשלום - שוב אין כללים, יש מי שעושה כך ומי שעושה כך. אני בדרך כלל גובה או על 4 קדימה או פגישה פגישה, וגובה מראש על פגישת הסיכום. זה לא אומר שזה ה"פתרון" וזה מה שצריך לעשות.
מחויבות נוצרת מתוך התהליך. בעיני, אי אפשר להכריח מישהו לבוא אם התהליך לא מדבר אליו או לא מתקדם, לפעמים נכון יותר לשלוח את הלקוח לכיוון אחר. זה מה שנכון לי, את יכולה לבדוק מה נכון עבורך ברגע זה.
את תמיד יכולה לנסות ולראות כיצד זה עובד עבורך, ואם זה לא, לשנות.
האם קיבלת הדרכה במסגרת הלימודים שלך? זה סוג השאלות והדיון שנכון לפתוח במסגרת של הדרכה (סופרוויז'ן).

די לא מקובל להפגש אצל הלקוח

אם כי אני חושבת שכבר עשיתי הכל
נפגשתי עם מתאמנים בבית שלהם, במשרד שלהם, בבתי קפה, על ספסל בשדרה שקטה (העברתי ככה כמה סדרות שלמות מוצלחות ביותר, בדיוק היום אחת מהן, אחרי שנים, חזרה אלי לסיבוב נוסף). בד"כ אני פוגשת אנשים בסקייפ, או בסלון שלי.

בבית של לקוח בעיני כמעט הכי פחות מוצלח, בד"כ, כי אי אפשר לדעת למה לצפות - חדר מחניק, רעש, בלגן...
לא מזמן לקוחה רצתה מאוד שנפגש אצלה לאימון עסקי כי יש לה סטודיו והיא רצתה שאראה אותו ואבין יותר את סוג העיסוק שלה.

בית קפה ללא ספק הכי גרוע, בעיני, כי יש רעש, וחסרה פרטיות. ועדיין מדי פעם אני עושה את זה, השבוע אני מסיימת פגישה (לא אימון) בבית קפה, והסכמתי לפגוש שם אח"כ מתאמן. כי באותו זמן אני יכולה בבית, והוא ממש התעקש על השעה הזו. אז אמרתי לו שלדעתי לא אופטימלי, אבל בכיף. we will make it work. זה גם קפה שאני מכירה היטב ויודעת למה לצפות שם.

הכי טוב קליקה (יש לשכור לפי שעות וזה הכי משתלם למתחילים) או מקום יפה ונעים בבית שלך.

לגבי תשלום מראש. מכירה מאמנים שעובדים כך. אני שוקלת את זה מדי פעם ותמיד שוללת.
אישית אני אוהבת את החופש שבאימון. אפשר לעשות 2-3 שיחות, 6, 12, אפשר לעבוד שנה שלמה... מה שרוצים.
אפשר לשוחח פעם בחודש, אפילו פעם בכמה חודשים (לאימונים פרקטיים של שווק וניהול זמן). אפשר אפילו חד פעמי לתת כוון בנושא מסוים, שבוע שעבר נפגשתי עם גבר שרצה להחליט בין שתי משרות. אימון חד פעמי הוא מאתגר מאוד (למאמן) וכיפי.
אני לא מרגישה שאני צריכה את התשלום מראש כדי ליצור מחויבות - אם האימון עובד טוב, אנשים רוצים להמשיך. בד"כ.
וגם אם היו משלמים מראש ורוצים להפסיק, אז גם ככה היתי מחזירה את הכסף.
נדיר מאוד שיש מחלוקת ביני לבין מתאמן לגבי מתי כדאי לנו לסיים. מרגישים את זה יחד.

שורה תחתונה - הכי חשוב לשאול את עצמך מה נראה לך נכון, להתנסות וללמוד

למעלה