למאמינים שביננו:

עוד אחת

New member
למאמינים שביננו:

האם הגוף הוא רק כלי שהנפש שוכנת בו ואין ביניהם שום קשר פרט לכך שהיא גרה בתוכו? אם כך, למה כשאנחנו עצובים (פעולה נפשית) יוצאים לנו מים מהעינים (פעולה גופנית) ולעיתים גם סמוכטה מהאף?

נגה*

New member
קיים קשר הדוק בין הנפש השוכנת בגוף

לכלי בו היא מתגוררת ``הגוף``. ויש מחקרים , ספרים ודיונים רבים בנושא מעניין זה. לדוגא : הלב הפועם בקירבינו, המדע מתייחס אליו כאל משאבה שאת מעגליה המורכבים אפשר לפרוט לצירופי גלים בעלי תדר תקני. אך הלב מורכב יותר מזה.פעימות הלב מתוזמנות ע``י אותות אלקטרוניים זעירים מהמוח, והתכוצויות הקצביות הן תוצאה לא של רקמת שריר פשוטה אלה של מיליארדי סיבים, שכולם עובדים בהרמוניה מושלמת. קיימת מודעות וקיים רצון לקבל בכל רמה ורמה של הבריאה, מהאדם ועד האבן. גם בגוף האנושי מתרחש טווח רחב אין-קץ של תנועות מזעריות אבל מודעות. הנפש או הנשמה, זקוקה להתבטא בעולמנו ואינה יכולה באופן קיומה ככזו , ועל כן היא זקוקה לכלי, ואותו כלי הוא הגוף. תארי לך מה ואיך היה נראה כלי זה, לולא היה קשר הדוק בינו לבין הנשמה... אולי היה במבט קבוע ולא משתנה.. בגוון קול אחד... ????? משהו רובוטי כזה?????!!!!!! אולי ואולי ואולי... נוגה

Tangled_Heart

New member
איזון

אני אכן מאמינה שהגוף הוא מן כלי, אולי מכונה אם תרצי שהנפש שוכנת בו. עכשיו, בקשר לתגובות הפיזיות...זה בשל האיזון בין החומרי והרוחני, מה שאנחנו מרגישים בא לידי ביטוי בצורה פיזית, אותו כלי שמשמש לאיכסון הנפש גם משמש לביטוי הנפש. רוני.

^^flower^^

New member
סמוכטה מהאף (-8

אהבתי את סוף ההודעה שלך!!!! אני חושבת שבכל עולם שהנפש נמצאת יש קשר בין הנפש לגוף, אני חושבת שחייב להיות קשר מפני שכתוצאה מפעולה נפשית, נוצרת פעולה גופנית כמו הדוגמאות שנתת ועוד!! למאמינים בגלגול נשמות - כשאנחנו מתים הנפש שלנו יוצאת, הגוף נשאר, הנפש חוזרת (אפשר להגיד בעולם בא, כל אחד ונוסח האמונה...) ומנסה לתקן, להשלים את היעוד שלנו בעולם, זהו בעצם גלגול נשמות, אני חושבת שהגוף לא משמש רק כ``בית`` לנפש אלא יש קשר הדוק ביניהם כי רק כך הם יכולים להתקיים!

elikoeliko

New member
אשיב לך בשאלה על שאלתך:)

מה ההגדרה של פעולה נפשית האם זה כה בטוח שעצבות היא פעולה נפשית? ואם נאמר שיש עצבות נפשית ויש גופנית מה בדיוק מגדיר את ההבדלים ביניהם? אין לי כוח להאריך כעת אבל לדעתי הגוף והנפש אינם נפרדים הם פשוט נתפשים בחושינו באופן שונה...אך בבסיסם הם מורכבים בהכרח מאותה האנרגייה....אולי יהיה נכון לומר שהם משפיעים הדדית בכל זמן שהם קיימים הדדית

דז

New member
נפש =גוף

שאנחנו כועסים ,מתרגשים ,במשבר יש הפרשה של חומרים כימים מהמוח,ושפסיכיאטר רושם תרופה ,הוא רושם חומרים כימים,שיגיעו למוח וירגיעו את האדם,החומר הכימי שמוכנס לגוף משפיע על התנהגות האדם,כמו גם סמים. אולי המוח בכלל נובע מהפיזיות שלנו. שלא נדבר שההתפתחות שלנו וההתרגלות הנפשית שלנו לסביבה מושפעת גם מהפיזיות שלנו ,איפור ,שרירים ,מי הילד הכי גדול בגן,שמן רזה. אין ספק שהנפש קשור לגוף. ואז העולם הבאה ,איפה הוא.

elikoeliko

New member
נראה שהעולם הבא

הוא המקום בו הרוח איננה נמצאת בתוך גוף והרוח היא חלקיקים הרבה יותר זעירים מהחלקיקים הכי זעירים שהמדע גילה או עתיד לגלות בעידן הקרוב,ואם כן הרי שהעולם הבא קיים בעצם גם כשאנו כאן רק שבחושינו הגשמיים אנו איננו ערים לו.יתרה מזאת העולם הבא הוא ממש כאן הוא המרכיב היותר זעיר בסיסי ובלתי מוחשי של העולם הגשמי המוחשי

Tulula

New member
החושים שהם המקלטים של הגוף

פשוט לא מסוגלים לקלוט יותר ממה שהם יכולים ולכן ההבנה שלנו היא מוגבלת, כמו שאי אפשר לתפוס את אין סופיותו של היקום, ומי שאמרה שאנו מגדירים כגדר צדקה, כי רק כך אנו יודעים לחיות. ומה שמעבר הוא רק בדימיון שגם הוא מוגבל...

morning star

New member
אנו קולטים כאשר יש גבול

רק כשיש גבול אנו מצליחים לתפוס דבר מסויים. זה מצב די עלוב בעצם. איך אנחנו קולטים שחושך? כשאין אור - ז``א שהניגודים בחיינו הכרחיים. איך אנחנו קולטים צבע? רק כשהוא נגמר וצבע אחר מתחיל... גם במתמטיקה, את האינסוף מחשבים רק בקירוב, את הטורים מגדירים כמתכנסים או מתבדרים ועוד כהנה וכהנה (ותודה מיוחדת כמובן לניוטון, לייבניץ, קושי ועוד רבים אשר בחרתי לא לזכור את שמם כרגע... תודה, באמת באמת תודה על החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי, האינפיניטיסימלי ועוד מילים לא יפות שכאלה... אילו הייתי מסוגל לחזור בזמן אתם הייתם הראשונים ברשימת החיסולים). אך לפעמים יש לי תחושה, מוזרה, כאילו שמעתי גונג ענק, גל קול המכה בכל איבר בגופי, מהדהד עד עמקי נשמתי, ולרגע, יותר קטן ממה שהשעון המדוייק ביותר יכול למדוד, רגע של עכשיו - נצחי מחד ולא קיים מגיסא - שבו בחטף האינסוף אוחז בי, ``מתוודע`` אלי ואני אליו... אי אפשר ממש לתאר במילים, מילים מוגבלות, מגודרות, סמליות וסתמיות... ואם איני טועה, אני זה שהזכרתי בפורום כי ``הגדרה`` באה מ``גדר``. הקרדיט צריך ללכת למרצה לקבלה בסדנא פשטנית משהו שהשתתפתי בכמה ממפגשיה... ואת המסכן התקלתי בהרבה שאלות וסתירות. שלכם ``עכשיו אני מרגיש כאילו לא יודע כלום`` הנווד והיא בהחלט לא יודעת מה עובר עלי... השיר ברקע כל כך מתאים למצב בחיי עכשיו, כל כך ``סמלי``. אז תגידו לה, בבקשה.

morning star

New member
אני חייב להמשיך ~Off Topic~

או או או אוווו או או או אוווו או או או או או או או אוווווווו תגידו לה.... היא לא יודעת מה עובר עלי.... שלכם צועק או או הנווד

Hell is beige

New member
אוטואים

אוטואים הם רק כלי רכב שאנשים נוסעים בהם, אז למה כשבעל האוטו, למשל, שיכור אז הוא נתקע בעמוד? נכון, כי תפקוד הנהג משפיע על התנהגות האוטו. כמו כן גם נפש וגוף.

למעלה