ללמוד בארה"ב....

MaTieRiAL BoY

New member
ללמוד בארה"ב....

אני בן 18 וחצי סיימתי צבא ואני רוצה לטוס וללמוד בחו"ל באחת המכללות שם ורציתי לדעת כמה דברים על פרטי הקבלה שלהם למכללות (לא אונברטאות). האם צריך פסיכומטרי - ואם שלנו תקף? והאם צריך בגרות מלאה - ואם שלנו תקפה? ואיך אני יכול לקבל ויזת לימודים וכמה זמן היא תקפה? תודה מראש.

berlinale

New member
בקישורי הפורום

מופיעים קישורים לקרן פולברייט ולמידע אחר בנושא לימודים בארה"ב. בגדול, הפסיכומטרי של ישראל לא נחשב, וצריך בגרות מלאה. חוץ מזה, צריך בחינה באנגלית שנקראת טופ"ל, בחינת כניסה לאוניברסיטה שנקראת SAT (דומה לפסיכומטרי), ולפעמים גם בחינות אחרות, ראיונות כניסה או שצריך גם לחבר חיבור כחלק מדרישות הקבלה. שיהיה בהצלחה.

מספר טעויות בתשובתך

1) סטודנט בין לאומי לא צריך SAT 2) בגוף השאלה - אין שום הבדל בין מכללה / קולג' / אוניברסיטה אמריקאיים.

Big Air

New member
לא דייקתי:

1) דווקא כן- חייבים SAT 2) באופן עקרוני אין הבדל, אך לעתים קולג' מוגדר כלימודים של ASSOCIATE DEGREE ולא תואר ראשון. הלימודים הם שנתיים ואז ניתן להשלים לתואר ראשון

Big Air

New member
לימודים כלליים או לימודים מקצועיים

למען ההשואה- ההבדל בין ASSOCIATE ל BACHELOR דומה להבדל בין הנדסאי למהנדס. רוב האנשים שאין להם כסף לומדים שנתיים ראשונות בקומיוניטי קולג' ואז ממשיכים לשנתיים נוספות באוניברסיטה / קולג' טוב.

רגע אז איך זה עובד מי לומד קורסים..

מי לומד קורסיים כלליים בשנתיים הראשונות האם בשני התארים לומדים קורסים כלליים בהתחלה ואחר כך מגיע המייג'ור........בבקשה תסביר את ההבדל מא' עד ת'...

Big Air

New member
אני לא מקור מוסמך אלא כותב רק מה

שהבנתי מחיפושים רבים של אינפורמציה לגבי לימודים בארה"ב. בדר"כ תואר בארה"ב מורכב משנתיים לימודים כלליים ושנתיים MAJOR. ישנם תוכניות ספציפיות שלומדים מההתחלה ועד הסוף קורסים הקשורים לאותו מקצוע. לגבי מי שלומד שנתיים ראשונות ואז רוצה לעבור לאוניברסיטה חזקה ישנם מספר בעיות: 1. לא בטוח שהמוסד אליו הוא רוצה להתקבל יכיר בכל הקורסים. יתר מכך, בדר"כ האוניברסיטה מסכימה כתנאי לאשר רק מספר מסויים של נקודות. 2. כיון שמדובר על מוסדות ציבוריים עם אוכלוסייה שמורכבת בדר"כ ממעוטי יכולת ועוד... עליך להיות מצטיין בשביל שאוניברסיטה טובה תסכים לקבל אותך. 3. לא כל האוניבסיטאות מאפשרות קבלה אך ורק לשנתיים האחרונות. הייתרון הגדול הוא המחיר, למרות שצריך לבדוק כמה באמת זול זה יוצא לסטודנטים זרים.

isaac 80

New member
ושוב לא דייקת

Community college=2 yers college, but most colleges are 4 years college

Big Air

New member
לא מדוייק. קומיוניטי קולג' הוא מקרה

פרטני של מוסד לימודים בעל תכניות לימוד אקדמיות של שנתיים.

למעלה