ללמוד בארהב

hgty1

New member
ללמוד בארהב

אני רוצה ללמוד בארהב אחרי שאני יסיים את התיכון אני רוצה ללמד אלקטרוניקה עכשיו השאלה שלי היא הציוני בגרות של הארץ נחשבים בכלל בארהב?
ומה צריך כדי להתקבל לאוניברסיטה?[MIT, STANFORD וכו]

d a p h n a

New member
כן, ציוני בגרות נחשבים בארה"ב.

הפסיכומטרי לא. תצטרך לעשות מבחן אמריקאי שנקרא SAT. תצטרך גם לעשות מבחן שנקרא TOEFL ובודק את רמת האנגלית שלך.

ההרשמה לתואר ראשון בארה"ב, במיוחד במוסדות כמו אלה שאתה מדבר עליהם, היא שונה מאשר בארץ. קודם כל, כי זה לא שיש איזה סף ציונים שאם עברת אותו, התקבלת, ואם לא עברת, לא התקבלת. הקבלה מורכבת מערכת קבלה שחלקה מדדים אובייקטיביים (ציוני בגרות, SAT וכו'), וחלקה מדדים סובייקטיביים (מכתבי המלצה ממורים, חיבורים שאתה צריך לכתוב וכו').

עוד דבר שחשוב להבין הוא שתואר ראשון בארה"ב לא נראה כמו תואר ראשון בארץ. אתה לא בוחר מראש תחום התמחות שרק אותו תלמד, אלא הלימודים מורכבים מלימודים כלליים (שתוכנם משתנה ממוסד למוסד אבל יכולים לכלול למשל היסטוריה, ספרות, פסיכולוגיה, מדעים, מתמטיקה וכו'), ואז ה-major שלך שהוא תחום ההתמחות. בערך מחצית מהלימודים הם לימודים כלליים - לטוב ולרע.

דבר נוסף שכדאי לדעת הוא שהלימודים בארה"ב מאוד מאוד מאוד יקרים. למשל, שכר הלימוד בסטנפורד עומד כרגע על יותר מ-40,000 דולר בשנה (!), ועוד כ-12 אלף דולר עבור מעונות, אוכל וכו'.

בחלק קטן מן המוסדות יש מלגות לסטודנטים זרים על בסיס צורך כלכלי, אך ברוב המוסדות זה לא המצב.

Boston Guy

New member
מה צריך כדי להתקבל ל MIT או לסטנפורד?

צריך כמה דברים:
1. צריך להיות עילוי. אתה מדבר על בתי ספר שהקבלה אליהם תחרותית בצורה בלתי רגילה - והפרופיל הסטנדרטי של מי שמצליח להתקבל הוא של אדם שהוא גם תלמיד סופר מצטיין, גם מבריק ומוכשר, ורצוי גם "מעניין" (הקים סטארטאפ בגיל 7, ייסד תנועה חברתית למלחמה נגד אפליה ועוד כהנה וכהנה).

2. רצוי להיות מפוצץ בכסף, או שיהיו הורים עשירים - כי תואר ראשון באחת האוניברסיטאות האלו יעלה לך בערך מליון ש"ח מקצה לקצה (כלומר - יותר מרבע מליון דולר).

3. לא מזיק גם להיות ספורטאי מצטיין.

d a p h n a

New member
דווקא ב-MIT למיטב ידיעתי

מדיניות ה-financial aid לא מפלה בין סטודנטים זרים לסטודנטים מקומיים, כך שלפחות יש סיכוי כלשהוא לקבל מלגה. כמובן אם מצליחים להתקבל.

MIT, STANFORD, ואחרים

הם מכירים בבגרויות ואפילו יודעים את הערך של 5 יחידות.
תצטרך לעשות SAT, שזה פסיכומטרי אמריקאי, TOEFL שזה מבחן רמה באנגלית וגם SAT SUBJECT שזה מבחנים בנושאים ספציפיים שאתה בוחר לעצמך.
במקומות האלה תצטרך בודאות לעשות SAT Subject Math Level 2 שזה מבחן אמריקאי של שעה ברמה של 4-5 יחידות.

חוץ מזה, תצטרך לתת להם קורות חיים, לכתוב חיבורים והמלצות.

למעלה